"Tucatnevűek"! Titeket zavar, hogy gyakori a nevetek?
Én Nikoletta vagyok, ami az én korosztályomban nagyon gyakori (31 éves vagyok), általánosban hárman voltunk Nikik egy osztályban, gimiben is volt még egy rajtam kívül. Engem valahogy ez soha nem zavart, bár tény, hogy szerettem kicsit "beolvadni" a tömegbe a suliban, én akkor akadtam volna ki, ha valami feltűnést keltő, szokatlan nevem lett volna. :)
Szóval nekem soha semmi problémát nem okozott a tucatnevem - amikor hárman voltunk Nikoletták az osztályban, akkor sem volt ebből gond, ha nem volt egyértelmű, kiről van szó, hozzátették a vezetékneve. Engem abszolút nem zavart sosem.
Most mi is nagyon gyakori nevét készülünk adni a kislányunknak (Zsófia). Egyszerűen ez az a név, ami mindkettőnknek a legjobban tetszik, és nem szeretnék azért más nevet adni, mert sok van belőle.
Viszont annyiszor hallani bizonyos nevekről, hogy ne adjuk, mert tucatnév, rossz lesz a gyereknek, utálni fogja... hogy elgondolkoztam, csak engem nem zavart ez gyerekkoromban (és később sem), de lehet hogy a kislányom mérges lesz miatta...?
"Tucatnevűek", ti hogy viszonyultok a nevetekhez? Zavar, hogy sok más ember él ezzel a névvel?
A vezetéknevünk amúgy nem túl gyakori, nem valószínű, hogy valaha összefutna a lányom egy olyan gyerekkel, akit pontosan úgy hívnak, mint őt.
Bocsi
Elküldtem
Szóval
Pedig én is 31 vagyok
Az egyik pedig már Bp. Egyetemről
Szerintem az altuális tucatnevekkel van baj. Amin látszik, hogy csak pár éves trend
Mint a Hanna.. Micike
Pl lehet van 1001 Anna vag Zsófia, akkor is klasszikus lesz
Nem úgy
Mint a Szofi ( mégcsak nem is Szófia)
Horváth Péterböl 5 van a fb ismerőseim között,
Mégsem tartom rossz névnek
( bár ilyen esetben tartom indokoltnak a 2. Keresztnevet
1 szó, mint 100.. én simán adnán a Zsófiát
Én ritka nevet kaptam, és csak egy keresznevem van. Utálom nagyon, mert mindig mindenki hüledezett rajta. Inkább örültem volna, ha vannak mások is ezzel a névvel, és nem én lennék a csodabogár. Fiatal koromban egyszer jött velem szembe ugyanolyan nevű. Akkor meg mindenki felhívta rá a figyelmemet, hogy "Nézd! Ugyanaz a nevetek!" Mintha ez valami örömteli esemény volna, és ettől rögtön kebelbarátokká kellene válnunk a másik csajjal.
Az osztályban volt négy Péter, két Tamás és két Judit, de abból senki nem csinált csodát. Öcsémnek is tucatneve van, és soha nem volt baja vele, még a fiának is ezt akarja adni. Pedig a vezetéknevünk is gyakori.
Úgyhogy szerintem a gyakori névvel kevesebb a gond, mint a nagyon ritkával.
"Nálunk a Csilla és a Noémi lett a győztes a lányoknál."
Névnapot szoktatok ünnepelni? És ha igen, akkor egyszerre tartjátok nekik? Csak érdekességképpen kérdezem, mert ahogy láttam egymás után a két nevet, beugrott, hogy ugyanakkor van a névnapjuk. :)
Kérdező, szerintem sem lesz gond a lányotok nevével, ha a vezetékneve ritkább.
"A neven Robin. Álomszép név. Nagyon menő. Ezért vagyok Én a legjobb!!!"
Batman menőbb. Bocs.
nekem is tucat nevem van,Eszter.30 leszek.
altalanosban 4en voltunk Eszterek az osztalyban.
kozepsuliban 3an.
akarhova megyek,biztosan van ott 1 Eszter rajtam kivul.
a vezetek nevem olyan ritka,hogy az orszagban konkretan csak a mi csaladunk viseli(mostmar azert eleg nagy szamban,kb 40-45 ember).
engem sokkal jobban zavart mindig,mint a kereszt nevem.
sosem tudjak kimondani(nemet erdetu).
mindig elkezdik aztan vagy felbe hagyjak,vagy valamilyen Eszterkent szolitanak.pl vizsgalatokon.
a kozepso fiam Alexander,ilyen nevu fiuval az elmult 10 evben meg sehol nem talalkoztunk.Alexel mar igen,de Alexanderrel meg sosem.
ot nem zavarja,de azert sztem siman a vallalhato kulonleges nevek kozt van.nem egy nyelv toro,nem kell 2x mondani,csak figyelni arra,hogy a vegen ne Alexandrat irjanak mert az mar elfordult 😂
Nem zavar, sőt, örülök hogy a szüleim nem a névadással akartak különleges gyereket. Van pár ismerősöm akiknél nagyon "kreatívak" voltak a szülők, hát eléggé kiszúrtak velük.
Jelenleg 3 jó ismerősöm is terhes, a leendő gyerekek az Elif Génia
Kendra
Sólyom neveket fogják kapni. A Zsófia gyönyörű név, és végre nem az ezredik Szófia.
Szerintem elég esetleges, hogy miből lesz gyakori név. Nem feltétlen igazak a statisztikák.
Én Tímea vagyok, 28 éves, állítólag ebben a korosztályban gyakorinak kell lennie, mert ekkor vált divatossá. De akár általánosban, akár gimiben még az évfolyamon sem volt ilyen névvel más. Viszont bekerültem egy közösségbe, ott kapásból 3-an voltunk Tímeák. Viszont más társaságokban azóta sem találkoztam sokkal ezzel a névvel.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!