Nagyon zavar, hogy egy közeli rokonom önzőnek tart azért, mert csak 40 éves korom után születtek gyermekeim - hogyan szólnátok vissza, hogyan reagálnátok?
Természetesen nem az számít az életben, hogy mit mondanak mások. Van viszont egy szint, amit már nagyon nehéz elfogadni. Úgy alakult az életem, hogy 41 és 43 éves koromban szültem (egyszer ikreket, tehát hárman vannak) - korábbi válás, az igazi társsal későn találkozás miatt. Nagyon szép életünk van, nem cserélnék semmivel. Van viszont egy közeli rokon, akit nem lehet kikerülni, és aki minden adandó alkalommal, főleg mások előtt, állandóan elmondja, mennyire önző és felelőtlen vagyok, mert ilyen életkorban vállaltam gyermekeket. A gondolatmenete a következő: a gyerekeknek érettségi körül kb. 60 éves édesanyjuk lesz, majd ápolhatnak, erre megy rá a fiatalságuk. Ha 40 éves korig nem vállaltam gyereket, akkor már csak magam miatt vállaltam, ez kifejezett önzés. Akkor már inkább gyermektelennek kellett volna maradni.
Nagyon rosszul esik, hogy ezt folyamatosan mondja, annak ellenére, hogy sokat kértem, hogy ne így legyen. Erre legfeljebb azt válaszolta, hogy persze mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja - de neki ez annyira "felháborító", hogy nem tudja megállni, hogy ne beszéljen róla.
Azért esik rosszul, mert ettől eltekintve normális nőről van szó, és nem megoldás, hogy minden kapcsolatot ezért szakítsunk meg.
Hasonló helyzetben hogyan reagálnátok?
Én pedig megszakítanám vele a kapcsaolatot két okból is:
1. vaskalapos
2. nem tud magán uralkodni
Így:
kedves Gizike, ezt most fejezd be. Nem kérdeztük a véleményed egy olyan dologban, ami nem a te, hanem a férjed és az én ügyem, és nem tartozik rád. Törődj a magad dolgával!
Ha nem fogja be, akkor elmenni. És nem menni a társágába hónapokig.
Ennyi. Miért magyarázkodnál egy dologban, amihez semmi köze?
Negyvenes anyaként több okból is tudnod kellene kiállni magadért.
Neki van gyereke? nem lehet hogy irigy?
A férjed is 40 felett volt amikor a gyerekek születtek?
Mond meg neki, hogy semmi köze az életetekhez. Én ,áűr biztos kiosztottam volna.
És teszi mindezt úgy, hogy akár a gyermekeid is jelen vannak a társaságban (feltételezem, ha családi összejöveteleken talál meg, a gyermekek is a közelben vannak)?
Már csak a gyermekeimre való tekintettel sem találkoznék az említett rokonnal, ugyanis ha a gyerekek már elég érettek és értelmesek, elég lesz egyszer meghallaniuk a kedves rokon eszmefuttatását ahhoz, hogy komoly lelki válságba kerüljenek a saját kis létezésüket illetően.
Egy gyermeknek azt kell éreznie, hogy egy égi ajándék az ő megérkezése, nem pedig azt, hogy "anyátok milyen felelőtlen volt, hogy negyvenes fejjel megszült titeket". Jézus, ez szörnyű!
Maradjatok távol az ilyen negatív emberektől, ők az igazi energiavámpírok.
mondjuk leállítod? vagy nem találkozol vele?
neked így jött ki a lépés, már mindegy, hogy mikor szültél, hisz megvannak a gyerekek.
ennyi. küld el a píííbe
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!