Nagyon zavar, hogy egy közeli rokonom önzőnek tart azért, mert csak 40 éves korom után születtek gyermekeim - hogyan szólnátok vissza, hogyan reagálnátok?
Természetesen nem az számít az életben, hogy mit mondanak mások. Van viszont egy szint, amit már nagyon nehéz elfogadni. Úgy alakult az életem, hogy 41 és 43 éves koromban szültem (egyszer ikreket, tehát hárman vannak) - korábbi válás, az igazi társsal későn találkozás miatt. Nagyon szép életünk van, nem cserélnék semmivel. Van viszont egy közeli rokon, akit nem lehet kikerülni, és aki minden adandó alkalommal, főleg mások előtt, állandóan elmondja, mennyire önző és felelőtlen vagyok, mert ilyen életkorban vállaltam gyermekeket. A gondolatmenete a következő: a gyerekeknek érettségi körül kb. 60 éves édesanyjuk lesz, majd ápolhatnak, erre megy rá a fiatalságuk. Ha 40 éves korig nem vállaltam gyereket, akkor már csak magam miatt vállaltam, ez kifejezett önzés. Akkor már inkább gyermektelennek kellett volna maradni.
Nagyon rosszul esik, hogy ezt folyamatosan mondja, annak ellenére, hogy sokat kértem, hogy ne így legyen. Erre legfeljebb azt válaszolta, hogy persze mindenki úgy rontja el az életét, ahogy akarja - de neki ez annyira "felháborító", hogy nem tudja megállni, hogy ne beszéljen róla.
Azért esik rosszul, mert ettől eltekintve normális nőről van szó, és nem megoldás, hogy minden kapcsolatot ezért szakítsunk meg.
Hasonló helyzetben hogyan reagálnátok?
Őszintén kíváncsi volnék, milyen fokú rokonról van szó.
És hogy miért nem lehet kikerülni.
Nos, én először is csodálkozom, hogy ezt a suttyót senki más nem utasítja rendre ilyenkor. Ha pl. családi szülinapon/névnapon találkoztok össze, akkor nekem az volna a természetes, hogy mindenki más, de különösen az idősebbek leintenék, hogy "Hagyjad már Gizi, az ő élete, ne szólj bele!"
De ha senki nem szólna és én a férjed helyében lennék, bizony én kinyitnám a számat, de úgy, hogy zengene a ház! Roppant keresetlen stílusban közölném vele, hogy törődjön a saját életével; a vélemény olyan, mint a segglyuk: mindenkinek van és senki sem kíváncsi a másikéra. Ha olyat mondana, hogy felháborító, hogy 40 fölött szültél, én rögtön kiakadnék, hogy szerinte felháborító, hogy te gyereket szültél nekem. Na, onnantól olyan hangerővel utasítanám rendre, hogy mindenki azt lesné, melyik sarokba bújjon. És nem érdekelne, hogy ki, mit gondol rólam ezek után.
Egyvalamiben tévedsz: nem, nem normális ez a nő. És igenis (ha nem másoknál találkoztok vele) az volna a megoldás, ha ezt a suttyót végleg kiiktatnátok az életetekből.
Érdekes vélemény. Én is késői gyermekvállaló vagyok, de nem tervezem 60 évesen tolókocsiban várni a rokkantnyugdíjat. Lehet, hogy ő 60 év felett már el akarja temetni magát... Én 2 gyerek után fittebb és egészségesebb vagyok, mint a gyerekek előtt - talán mert az akarok lenni, már csak miattuk is.
Ha ezt családi körben adja elő, ahol mindenki ismer, és mindenki tudja, miken mentem keresztül, akkor nem igazán foglalkoznék vele, hiszen nyilvánvaló, hogy hülyeséget beszél.
Esetleg feltennék neki néhány kérdést, amivel zavarba lehetne hozni, pl. "Miből tetszik gondolni, hogy 60 évesen ápolásra fogok szorulni, ennyire rosszul nézek ki?" Viccesre is lehet venni: "Azt hiszem, visszamegyek a fodrászhoz/kozmetikushoz, valamit nagyon elronthatott..."
Általában azt szokták kóstolgatni, aki hagyja magát, vagy akin érezni lehet, hogy bizonytalan. Kicsit erősítsd meg magad!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!