Kedves szülők! A teherbeeséstől számítva a gyerek születéséig nagyjából mennyit költöttetek? (Nőgyógyász babaruhák stb. )
Itt a nőgyógyászati vizsgàlatoktól és szülés költségeitől kezdve a babaruhákon át a bababútorig kb mimdenre gondolok.
Tudom hogy mindenkinél más ez az összes és nehéz meghatározni. Egyébként még egy darab babaholmink nincs szóval nem sürget semmi, csak kíváncsi vagyok hogy másoknál nagyjából hogy alakultak ezek a kiadások. Szerencsére jók az anyagi körúlményeink de azért jó lenne tudni hogy mire számítsunk illetve hogyan tervezzük a jövőbeli nagyobb kiadásokat. Pl auto lakás stb..
Ha valaki veszi a fáradságot és leírja nagyon köszönöm :)
A szülés, nőgyógyász, babamozi, vip szoba együtt kb 140ezer volt, babakocsit ajándékba kaptunk (új volt, én választottam, anúgy 36eft lett volna), kiságyat, hordozót, cumisüveg melegítőt kölcsön kaptunk és rengeteg apróságot kaptunk újban (cumiktól/cumisüvegektől kezdve a mellszìvón át a légzésfigyelőig szinte mindent), úgyhogy a szülésig mi már csak max 20ezret költöttünk.
(A 2. babánál direkt elkezdtem írni mindent, mert én is kíváncsi voltam, hogy mennyi lesz a "vége", de végül persze csomó minden nem lett felírva mert elfelejtettem...)
Ezek annyira értelmetlen kérdések amúgy, az, hiszen pl nekünk cakk-pakk kijött (szó szerint 😅) 140ből a gyerek, másnak meg csak a szülés ennyi...
"Babakocsi 400 ezer, komplett babaszoba berendezése 500 ezer volt. Ruhákra adtam ki még sok pénzt ... az apróságok összesen kijöttek 500-ból."
Látod? Ezért írtam, hogy használtruha-bolt meg cserebere, mert jobban jársz, ha nem babakocsira költesz százezreket, hanem értelmesebb dolgokra, a babakocsit meg megveszed használtan.
Terhes gondozás 60.000
Szülés 100.000
Az ágyat ajándékba kaptuk
Babakocsi 50.000
Mellszívó ,légzésfigyelő kád, türcsik stb szükséges apróságok: 65.000
Babahinta 15.000
Ruhákat kaptunk,kb 6000ért vettem egy kettőt
Hirtelen ennyi jutott eszembe
Szóval kb több mint 300.000-at, mert azért vettem még kismama ruhát, terhes vitaminokat, amiket nem is számoltam
Dióhéjban a lényege:
Amire valóban szüksége van az újszülöttnek:
- táplálék
- sok pelenka és sokkal kevesebb ruha, mint amennyire gondolsz
- egy hely, ahol nyugodtan aludhat
- szeretet
Ennyi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!