Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Katalin vagy Kata? Mi legyen...

Katalin vagy Kata? Mi legyen a kislányunk neve?

Figyelt kérdés

Én Katalinnak szeretném, a férjem Katának, nekem viszont herótom van a becenevek adásától, hiszen bárhogy lehet becézni, de hogy majd mindenhol ezt írja alá és ráadásul mindenki visszakérdez majd, mert nem hiszi el, hogy az valójában nem Katalin. Most olyan mintha Józsika nem József vagy nem Dániel, hanem Danika.

Ti melyiket adnátok? Katalin vagy Kata?

2018. okt. 5. 21:31
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
81%
Nekem a Kata túl merev és szigorú. Katalint adnám.
2018. okt. 5. 23:41
 12/18 anonim ***** válasza:
40%
Én a Katalint adnám. Szerintem fura, és nem is annyira komoly dolog becenévként anyakönyveztetni. Szóval én Katalinként anyakönyveztetném, Kataként becézném. Fel lehet úgy is fogni, -mondd férjednek-hogy az a Lin nem vesz el belőle, az csak úgy ott van:) De így teljes ezzel együtt a név. :)
2018. okt. 5. 23:44
 13/18 anonim ***** válasza:

Vezetéknévtől függ hogyha nagyon hosszú akkor csak Kata hogyha rövidebb, akkor Katalin

nálunk nem jöhet szóba mert K betűs bév nem illik a nevünkhöz

2018. okt. 6. 08:36
 14/18 anonim ***** válasza:
94%
Nekem a Kata jobban tetszik.
2018. okt. 6. 13:28
 15/18 anonim ***** válasza:
52%
Én a Katalint adnám.
2018. okt. 6. 13:51
 16/18 anonim ***** válasza:

"Kata. Egyszerű, rövid, kemény.

Katalin nem tetszik."

Na, én pont ezért nem választanám a Katát: túl egyszerű, túl rövid és kemény. Ráadásul volt egy Kata gimiben és általában Kakának hívták (és nem, nem a focista miatt).

A Katalint választanám és lehet, hogy adnám is, nagyon szép név, és sokféleképpen lehet becézni.

2018. okt. 9. 09:03
 17/18 anonim válasza:
Az én nevem Katalin. Katának szokták hívni, de kiskoromban Katica voltam. Azért lettem Katalin, mert Anyukám ezt szerette volna, Apukám meg a Katát, tesóm Katicát. Nem adnám ezt a nevet a lányomnak, de nincs vele semmi bajom.
2018. nov. 2. 00:03
 18/18 anonim ***** válasza:
100%
Én Katalin vagyok, nagyon szeretem a nevem, sokféleképpen becézhető. A Katát mondjuk pont nem szeretem, általában Kati vagyok, a szüleimnek Katica.
2018. nov. 2. 08:10
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!