Két szótagú lánynevek: Frida, Léna, Elza, Sára vagy Róza?
Hosszabb vezetéknév mellé keresünk rövid keresztnevet. Az egy szótagos nevek (Zoé, Mia stb.) nem tetszenek. Nem szeretnénk -ka/-ke végű nevet adni, ebben egyetértünk a párommal.
Az Elza névvel nagyon meg vagyok lőve. Kislánykorom óta ezt a nevet szeretném adni a lányomnak, de a mesefilm óta nagyon félek, hogy a gyerekek szekálni fogják emiatt. Szerintetek?
Illetve ha van még ötlet, jöhet! :)
Köszönöm!
Nekem az Elzáról nem a mese jut az eszembe, pedig amúgy szeretem. Jázminokról sem hiszem, hogy mindenki az Aladdinra asszociál, és az Alíz is teljesen jó név. Ha az Elza tetszik, válasszátok azt, nem hinném, hogy emiatt gúnyolni fogják, ha meg mégis: akit gúnyolni akarnak, azon úgyis fognak találni valamit, ami nevetség tárgyává tehető. Ha nem a neve, akkor a hajszíne, a csámpás lába, a póló, amit ráadtál és nem vetted észre, hogy foltos stb. Nekem egy virág vezetéknevem van, engem azzal csúfoltak általános iskolában.
Egyébként a Rózát leszámítva mindegyik szép és vállalható név. Ez a Róza nekem azon túl, hogy rém öregasszonyos (Gizi kategória), olyan erőltetett is, vhogy nem tudom úgy kimondani, hogy ne lenne benne valami arrogancia vagy sznobság. Az jut róla eszembe, mintha egy kifejezetten paraszti család vmi nagyon úri nevet akarna adni a gyerekének. Vagy nem is tudom, nehéz megfogalmazni. De persze ez csak egy vélemény, másnak meg az Elza, Léna stb nem tetszik. Nem is ez a fontos, hanem hogy neked tessék.
Köszönöm mindenki válaszát!
Számomra a Róza név egy elegáns, visszafogott, de mégis csibész, vagány lánykát jelent, nekem egyáltalán nem öregasszonyos - de ez tulajdonképpen csak a szociális környezetünktől függ. Rózi "néni" egyébként a legkedvesebb tanítóm volt alsós koromban, mi voltunk az első osztálya pályakezdőként, így nekem a névről csak pozitív dolog jut eszembe.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!