Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Két szótagú lánynevek: Frida,...

Két szótagú lánynevek: Frida, Léna, Elza, Sára vagy Róza?

Figyelt kérdés

Hosszabb vezetéknév mellé keresünk rövid keresztnevet. Az egy szótagos nevek (Zoé, Mia stb.) nem tetszenek. Nem szeretnénk -ka/-ke végű nevet adni, ebben egyetértünk a párommal.

Az Elza névvel nagyon meg vagyok lőve. Kislánykorom óta ezt a nevet szeretném adni a lányomnak, de a mesefilm óta nagyon félek, hogy a gyerekek szekálni fogják emiatt. Szerintetek?

Illetve ha van még ötlet, jöhet! :)

Köszönöm!

2018. okt. 2. 18:41
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
100%

Idegen nevek kényszerű magyarításától a hideg ráz

Az Elzától nem? Hisz eredetileg Elsa, tehát elég erősen magyarítva van ez is :-D

2018. okt. 2. 19:18
 12/25 anonim ***** válasza:
100%
Szia! :) A Léna tetszik ,de sajnos nagyon gyakori lett az utóbbi időben. Az Elza szerintem nagyon szép,és a mesefilm miatti aggodalmadra azt tudom mondani,hogy a gyerekek bármilyen nevet tudnak csúfolni,ebből az egy okból kifolyólag én biztos nem vetném el. A Frida elmegy. A Róza nem tetszik,a Sára meg kifejezetten nem tetszik,sosem tetszett. De mindegyik vállalható név.
2018. okt. 2. 19:28
 13/25 A kérdező kommentje:
Mondjuk a Sanellal, az Emilivel vagy a Zsáklinnal ne említsük egy napon. Az Elza név már a múlt század elején is jelen volt az országban, példa erre a családfám.
2018. okt. 2. 19:33
 14/25 anonim ***** válasza:
Az Elza és a Léna szép. Én az Elzát adnám.😊
2018. okt. 2. 19:57
 15/25 anonim ***** válasza:
49%

Nekem a Frida és Sára tetszik.

Fridához hasonló nekem még a Gerda, Tilda, Hilda, Helga, Blanka, Emma, Ida, Gréta, Ilze, Stella, Vilma, Zelma

Sárához meg a Róza :), Eszter, Anna, Judit, Lili, Éva.

Elza nekem nem annyira tetszik, mert az is csak Erzsébet (ilyen formában jóval bevállalósabb lenne manapság) és túl sok féle variációja van (Elizabet, Eliza, Ella).

2018. okt. 2. 20:17
 16/25 anonim ***** válasza:
100%
A Lénát adnám, de a Frida is szép! Amúgy miért csúfolnák, hogy Elzának hívják? Egy Disney hercegnőt is így hívnak és? Nem hiszem, hogy a Jázmin, Anasztázia, Anna, Bella stb. kislányokat emiatt hátrány érné. Ha az Elza tetszik, add nyugodt szívvel!
2018. okt. 2. 20:34
 17/25 anonim ***** válasza:
Ella ?
2018. okt. 2. 20:36
 18/25 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem nyugodtan adhatjátok az Elzát,minden nevet lehet valahogy csúfolni,meg amúgy is mire oviba-suliba megy már bőven lecseng

Mondom ezt úgy,hogy az én nevem is Elza,és soha életemben nem /a mesefilm megjelenése után sem/ csúfoltak miatta.(Pedig még suliba járok)

2018. okt. 2. 21:50
 19/25 anonim ***** válasza:
Senki nem fogja csúfolni az Elzával, mert legalább kettő úgyis lesz rajta kívül a csoportban, nagyon gyakori lett.
2018. okt. 3. 06:58
 20/25 anonim ***** válasza:
90%

Zoé, Mira szótagszámát már előttem taglalták.

A felsorolt nevek más alakban vagy hasonló hangzású nevek jobban tetszenek, pl:

Frida helyett Fédra

Sára helyett Sarolt

Elza helyett Liza, ha nem akarod az Elzát, bár a jégvarázs előbb utóbb kikopik majd a köztudatból ;) Az Elza azért jobb.

Léna és Róza mostanában tömegnév felénk, így nem adnám.

2018. okt. 3. 07:55
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!