Két szótagú lánynevek: Frida, Léna, Elza, Sára vagy Róza?
Hosszabb vezetéknév mellé keresünk rövid keresztnevet. Az egy szótagos nevek (Zoé, Mia stb.) nem tetszenek. Nem szeretnénk -ka/-ke végű nevet adni, ebben egyetértünk a párommal.
Az Elza névvel nagyon meg vagyok lőve. Kislánykorom óta ezt a nevet szeretném adni a lányomnak, de a mesefilm óta nagyon félek, hogy a gyerekek szekálni fogják emiatt. Szerintetek?
Illetve ha van még ötlet, jöhet! :)
Köszönöm!
Idegen nevek kényszerű magyarításától a hideg ráz
Az Elzától nem? Hisz eredetileg Elsa, tehát elég erősen magyarítva van ez is :-D
Nekem a Frida és Sára tetszik.
Fridához hasonló nekem még a Gerda, Tilda, Hilda, Helga, Blanka, Emma, Ida, Gréta, Ilze, Stella, Vilma, Zelma
Sárához meg a Róza :), Eszter, Anna, Judit, Lili, Éva.
Elza nekem nem annyira tetszik, mert az is csak Erzsébet (ilyen formában jóval bevállalósabb lenne manapság) és túl sok féle variációja van (Elizabet, Eliza, Ella).
Szerintem nyugodtan adhatjátok az Elzát,minden nevet lehet valahogy csúfolni,meg amúgy is mire oviba-suliba megy már bőven lecseng
Mondom ezt úgy,hogy az én nevem is Elza,és soha életemben nem /a mesefilm megjelenése után sem/ csúfoltak miatta.(Pedig még suliba járok)
Zoé, Mira szótagszámát már előttem taglalták.
A felsorolt nevek más alakban vagy hasonló hangzású nevek jobban tetszenek, pl:
Frida helyett Fédra
Sára helyett Sarolt
Elza helyett Liza, ha nem akarod az Elzát, bár a jégvarázs előbb utóbb kikopik majd a köztudatból ;) Az Elza azért jobb.
Léna és Róza mostanában tömegnév felénk, így nem adnám.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!