Két szótagú lánynevek: Frida, Léna, Elza, Sára vagy Róza?
Hosszabb vezetéknév mellé keresünk rövid keresztnevet. Az egy szótagos nevek (Zoé, Mia stb.) nem tetszenek. Nem szeretnénk -ka/-ke végű nevet adni, ebben egyetértünk a párommal.
Az Elza névvel nagyon meg vagyok lőve. Kislánykorom óta ezt a nevet szeretném adni a lányomnak, de a mesefilm óta nagyon félek, hogy a gyerekek szekálni fogják emiatt. Szerintetek?
Illetve ha van még ötlet, jöhet! :)
Köszönöm!
Zoé és a Mia sem egy szótagosok.
De a kérdésre válaszolván, nekem a Frida tetszik a legjobban.
Mire a te gyereked közösségbe megy, addigra ez a mese sehol nem lesz :D
Minden évben jön ki legalábbb 3 új, ami legalább ekkora sieker.
A Zoé, Mia is két szotagu. Zo-é, Mi-a:D
Nem akarlak kijavítgatni, biztos tudod, csak mashol járt az agyad, és nehogy máshol ezért bunkózzanak veled:)
És ha Elzát akarsz... Szerintem megteheted. Elza egy főhős karakter, aztán... Ott van a mesében Anna is, és még életemben nem csúfoltak azért, mert Anna a nevem.:D
A Zoé és Mia is két szótagú :), mert az számít, hány magánhangzó van benne.
Itt van az MTA keresője, ahol szótagszámra is tudsz keresni az anyakönyvezhető nevek között:
726 darab két szótagú női van :) szóval akad választék.
Nekem az elza nem tetszik, gyerekkoromban mamáméknál volt egy tehén, az ő neve volt, így nem tudok elvonatkoztatni. Viszont csúfolni biztos nem csúfolnák, mert rengeteg Elza fog körülötte szaladgálni.
A ti neveitekből a Frida tetszik, kellően ritka, de vállalható, nőies. Tetszik még a Gerda is.
Az én kislányom Tilda.
Átrágtam már a keresőt egyébként, pont amit küldtél. Nagyjából ezek voltak, amik szóba jöhetnek. Idegen nevek kényszerű magyarításától a hideg ráz, az ősmagyar neveket erőltetettnek érzem, -ka/-ke kizárva, túl gyakori nevet nem szeretnék adni...szóval szűkül a kör :)
Csak kíváncsi vagyok, a köz mit gondol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!