Anyukák ti mit adtok inni a 2,5éves gyereknek tejnüdítő viz gyümilé mennyit?
Szerintem besokall tőle egy idő után, és vizet fog kérni helyette.
Főleg ha csak 1 félét adsz neki.
Az én lányom fél éves korában csak 100% almát kért. Vagy 2 hónapig
Aztán azóta se! Szintén 2,5 éves.
Reggel, este 3dl tej. Éjjel max 2dl tea, ha nagy meleg van. De ez már lecsengett és nem is iszik semmit. Napközben csak víz.
Nálunk lényeglében ennyi idősen csak víz volt. üdítő, gyümölcslé csak alkalmanként.
Próbáld meg a rooibos teát. Az önmagában is picit édeskés.
Nem annyira jó megoldás, de vannak ezek az instant teák, azzal el tudod jétszani, hogy mindig kevesebbet teszel belőle a vízbe, aztán szépen lassan kikopik.
De az sem baj, ha édes a tea, cukor helyett mézet tegyél bele.
Itt is hasonló a helyzet a férjem csak üdítőt iszik vízből bubisat vagy ízesítetett. Így teljesen lehetetlen, hogy vizet igyon csak a fiam ha az apja nem iszik más mint üdítőt.
Üdítőt pl 100%os gyümi levet hígítva akkor kaphat ha ebédel rendesen.
Én felnőttként sem tudok vizet inni nagy mennyiségben. Egyszerűen nem megy le ha semmi íze. Csak akkor tudom meginni, ha tényleg szomjas vagyok. Helyette ízesítetlen gyümölcsteát szoktam inni, ami nem édes, de az illata nagyon finom így "itatja magát". De ittam már olyat is, hogy egy kancsóban jégkockák között mentaleveleket törtek össze, és arra öntötték a vizet. Finom mentaillata lett, és máris jobban csúszott, mint a sima víz. Mentateát is szoktam inni, azt is szeretem.
Szóval saját tapasztalat alapján az is elég, ha finom illata van az italnak, nem kell, hogy édesített legyen. Hogy gyerekeknél is működik-e nem tudom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!