Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák ti mit adtok inni a...

Anyukák ti mit adtok inni a 2,5éves gyereknek tejnüdítő viz gyümilé mennyit?

Figyelt kérdés
Nem itélkező normális válaszokat szeretnék kapni 20hónapig szoptattam mellette kapott teat a kisfiam nem fogadta el a vizet (igen sztrajkolt a vedono mondta kis cukorral edesitsem a teat)leszokott a cicirol utanna megprobaltuk megint nem fogadta el a vizet,futottunk a vedohoz mondta gyumolcsle tea ...persze cukorral , jo ivo sot sokat is iszik ,hogy tudnam leszoktatni vagy atteriteni hogy ne igyen ennyi cukrosat?:( (probaltam aranyaiban de egybol eszrevette es ott hagyta tobb fele uvegbol,poharbol se fogadja el.!:( (en csak viz ivo vagyok apuka viszont edes szaju kola udito kave sok cukorral stb.)
2018. szept. 20. 07:44
 1/6 anonim ***** válasza:
Az enyémek csak vizet kaptak babaként (szintán sokáig szoptak). Elsőre nem fogadták el, akkor még a püréiket csináltam hígabbra, de kb. rá 1 hónapra már elfogadták (az egyik hamarabb, a másik később), addig párnaponta újra kínáltam. Később érdekes volt egyik színű pohárból a másikba öntögetni és aztán átöltözni... Olyan másfél éves koruktól kapnak kakaót reggelihez és tán 2-2,5 éves koruktól néha gyümölcslevet uzsonnához. Na meg bölcsiben kaptak teát, tejeskávét, tejet is. Azt láttam, hogy nagyon nem mindegy, milyen pohárból, üvegből kapnak bármit, talán próbálkozhatsz közös kulacsvétellel, ha van pl. futóbiciklije, arra fel lehet szerelni és ó buli együtt újratölteni a játszótéren... Egyébként meg az extra fokozatos hígítást szokták ajánlani, hogy ne szúrja ki.
2018. szept. 20. 07:57
 2/6 anonim ***** válasza:

Szerintem besokall tőle egy idő után, és vizet fog kérni helyette.

Főleg ha csak 1 félét adsz neki.

Az én lányom fél éves korában csak 100% almát kért. Vagy 2 hónapig

Aztán azóta se! Szintén 2,5 éves.

Reggel, este 3dl tej. Éjjel max 2dl tea, ha nagy meleg van. De ez már lecsengett és nem is iszik semmit. Napközben csak víz.

2018. szept. 20. 08:04
 3/6 anonim ***** válasza:

Nálunk lényeglében ennyi idősen csak víz volt. üdítő, gyümölcslé csak alkalmanként.

Próbáld meg a rooibos teát. Az önmagában is picit édeskés.

Nem annyira jó megoldás, de vannak ezek az instant teák, azzal el tudod jétszani, hogy mindig kevesebbet teszel belőle a vízbe, aztán szépen lassan kikopik.

De az sem baj, ha édes a tea, cukor helyett mézet tegyél bele.

2018. szept. 20. 08:21
 4/6 anonim ***** válasza:

Itt is hasonló a helyzet a férjem csak üdítőt iszik vízből bubisat vagy ízesítetett. Így teljesen lehetetlen, hogy vizet igyon csak a fiam ha az apja nem iszik más mint üdítőt.

Üdítőt pl 100%os gyümi levet hígítva akkor kaphat ha ebédel rendesen.

2018. szept. 20. 08:35
 5/6 anonim ***** válasza:

Én felnőttként sem tudok vizet inni nagy mennyiségben. Egyszerűen nem megy le ha semmi íze. Csak akkor tudom meginni, ha tényleg szomjas vagyok. Helyette ízesítetlen gyümölcsteát szoktam inni, ami nem édes, de az illata nagyon finom így "itatja magát". De ittam már olyat is, hogy egy kancsóban jégkockák között mentaleveleket törtek össze, és arra öntötték a vizet. Finom mentaillata lett, és máris jobban csúszott, mint a sima víz. Mentateát is szoktam inni, azt is szeretem.

Szóval saját tapasztalat alapján az is elég, ha finom illata van az italnak, nem kell, hogy édesített legyen. Hogy gyerekeknél is működik-e nem tudom.

2018. szept. 20. 08:41
 6/6 anonim ***** válasza:
Gondolom már jól szét rohadtak a fogai is.
2018. szept. 20. 09:26

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!