Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hol ideálisabb a gyerekeknek...

Hol ideálisabb a gyerekeknek felnőni? Egy városban, vagy falun?

Figyelt kérdés

A férjemmel lassan tervezzük a családalapítást, ennek az első lépése pedig az ingatlan vásárlás. Amiben azonban még nem sikerült teljesen dűlőre jutnunk, hogy egy városi lakásba ruházzunk-e be, vagy inkább egy városközeli faluban lévő családi házikóba. Természetesen a jövendő gyerekeink érdekeit helyezzük előtérbe, azt szeretnénk, ha a lehető legjobb környezetben nőnének fel. Viszont mindkét oldalon vannak érvek, és ellenérvek.

Akik már szülők vagytok, nektek mik a tapasztalataitok? Hol jobb egy gyereknek felnőni, ti hol éltek, városban, vagy vidéken? Mindent összevetve melyik a jobb? Jöhetnek a pozitív és a negatív tapasztalatok is, minden értelmes válasznak örülök!

2018. aug. 30. 11:35
1 2 3
 21/24 anonim ***** válasza:
100%
E kettö közül így nehéz dönteni, nem is tudnék hirtelen. Mi fövárosi kertes házban élünk, mert nekünk kell a tér, a kert, de az is, hogy 25 perc alatt tömegközlekedéssel a munkahelyemen legyek. Nem tudnék egy kis lakásba bezártan élni, nagyon jól jön a kert pici babával, egész nap kint heverésztünk nyáron. Gondolom nagyobb gyerekkel meg még inkább. Viszont, hogy órákat veszítsek ingázással meg a férjem is, és annál kevesebb idöt töltsünk a családdal, na azt se tudnám vállalni. Szóval nálunk csak belvároshoz közeli kertes övezetben lévö ház volt opció. Ha ez nem fér bele nektek kell tudnotok, mik a prioritásaitok.
2018. szept. 10. 14:12
 22/24 anonim ***** válasza:
100%

Faluban nőttem fel. Utáltam ott lakni. Általános iskolai éveim alatt elvoltam a faluban. Tovább tanulás miatt megkezdődött a mindennapi ingázás. Félőre vonatozás reggel a suliba, félőre vonatozás délután haza. Sokszor a városban kellett sétálgatnom, mert nem volt vonat majd csak 1,5 óra múlva. Ha moziba, cukrászdába szerettem volna menni a barátnőimmel szintén a vonatozás maradt. Bulizni csak úgy tudtam elmenni, ha a szüleim jöttek értem éjszaka mert nem volt tömegközlekedés. Általános iskolai évek alatt is sokkal több lehetőség van a városi gyerekeknek különböző programokra járni pl. tánc oktatás, valamelyik tantárgyból felkészítő órára menni, mazsorett, zeneiskola, foci szakkör, meg még sorolhatnám. Ami nálunk a faluban nem volt. Amint megtehettem költöztem városba. Egyáltalán nem bántam meg. Én egy sorházban lakom, van egy kis udvar. Majd idővel a gyerekek ott tudnak játszani, minden közel van. Imádok városban élni.

Ez az én véleményem persze. Valaki soha nem tudná elképzelni az életét városban.

2018. okt. 15. 17:23
 23/24 anonim ***** válasza:

A falusi élet egyik hátránya a suli abból a szempontból, hogy nem igazán válogathatsz.

Tegyük fel, ha nektek nem jön be a helyi vagy a szomszédos falu iskolája,akkor nincs túl nagy választék, míg egy városban simán találsz többet a kerületben.

Amikor a gyerek idősebb lesz, megy gimibe, biztos, hogy vagy ingázni fog vagy kollégista lesz.

Apukám 8 általános után ment gimibe 14 évesen és vele együtt kollégiumba. Egyszer beszélgettünk erről és mondta, hogy nehéz időszak volt a kezdetekben neki, hogy távol van a családjától.

Nem hinném, hogy az ingázósok nagyon élvezik az ingázást. Hajnali öt-hat körül felszállni a buszra/vonatra, ha van valami, akkor te is késel és mehetsz igazolásért, hogy nem a te hibádból késtél, bulizni úgy mehetsz, ha van egy jóbarátod akinél alhatsz vagy a szüleid szívesen bebumliznak érted éjszaka a városba, a hazaút is olyan, hogy menetrendek szerint élsz, ha elmész fagyizni az osztálytársakkal, lehet utána még fél vagy egy órát kell mászkálni a városban, mert csak addig nibcs vonat/busz/hév. Tegyük fel, a gyerek énekkaros, heti két próbára jár, 15:00-17:00, aztán kimegy a vonathoz, ami 18:35-kor indul és 20:12-re ér haza, míg egy városban 17:30-18:00-ra otthon lehetne.

2022. márc. 16. 20:36
 24/24 anonim ***** válasza:

Az udvar nagy előny kicsiknél.

Én nem falun nőttem fel, de az iskolai szünetek javát falun töltöttem.

Kislányként nagyon jól elvoltam az udvaron, hintáztam, labdáztam, a bogarakkal játszottam.

De, ahogy nőttem fel és kinőttem a játszóteres korszakból, unazkoztam.

Túl is féltettek, ezért az udvaron túl ritkán lehettem. A városban szabadabban mozoghattam, falun pedig megállás nélkül néztem a filmeket, hogy teljen az idő, néha kimentem az udvarra, hogy levegőn legyek, akkor kifeküdtem napozni vagy sétáltam 1-2 kört aztán mentem vissza, ez nagyon ingerhiányos volt, szeretem a nagyszüleimet, de idővel zavart engem, hogy állandóan együtt vagyunk, nincs egy kis saját életem mint a kamaszoknak, többnyire alig vártam, hogy véget érjen a nyaralás és mehessek vissza a megszokott életemhez.

Amikor már elég nagy lettem, hogy egyedül lehessek otthon, ritkán mentem le a faluba, nem vonzott a bezártság, pedig a falura mondják, hogy ott szabadabb a gyerek, mégis a városban éreztem magam szabadabbnak.

2022. márc. 16. 21:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!