A baba alkalmazkodik az anyához, vagy az anya a babához?
Bevásárlunk, amikor nekünk jó, és a babát visszük magunkkal, vagy akkor megyünk, amikor éppen nincs (mondjuk) alvóideje.
Barátok akkor jönnek látogatni, amikor nekik jó, vagy lehetőleg alkalmazkodjanak ők a babához? Jöjjenek-e egyáltalán a barátok amikor még kicsi a baba?
Akkor eszik a baba, amikor nekem jól kijön az idő, vagy tartsuk be a szigorú napi rutint? – (persze ne percre pontosan)
Igazából csak egy rövid válaszra vagyok kiváncsi, és minél többre, lehetőleg!
Köszi, hogy TE is hozzászólsz!
Nálunk a bevásárlás simàn ment, kirándulni, várost nézni is mentünk a tesókkal. A picit kendőben hordoztam, ott észrevétlenül meg lehet szoptatni bàrhol, bàrmikor. Olyan jókat aludt benne, hogy csuda.
A barátaink hozzánk jönnek, nem a babàhoz. Beszélgetünk, eszünk, stb, közben ha kell, akkor cserélek egy pelust, vagy alszik a pici, esetleg kicsit a párom elszórakoztatja őket, amíg szoptatok. Elvégre baràtok, majdnem családtagok.
Etetés igény szerint, és kialakítja magának a napirendet. Ez eleinte nálunk a két nappali alvás, az esti fürdetés, és az esti altatás ideje, közte evett, amikor akart. Hozzátàplalás alatt kialakult az évesek ideje is, most csak egyszer alszik nappal, és este is kicsit később lesz fáradt.
Nem kell erre rágörcsölni, pl. kirándulás alatt is tud tízóraizni, kap egy kis szendvicset, innivalót, kekszet, gyümölcspépet, stb. Csak arra figyelek oda jobban, hogy olyat vigyek neki, amivel nem ken össze mindkettőnket. Ha àlmos, akkor odabújik, és alszik. A hordozókendő ilyen szempontból nagy szabadságot ad az anyának.
1: Akkor mentünk amikor nem volt alvás idő és nekünk is jó volt.
2: Jöjjenek a barátok de beszéljük meg előre hogy melyik időkben lehet jó. Ekörül válasszanak és beszéljük meg.
3: Első hónapokban szóljon és egyen a baba amikor éhes. 1 éves kor körül figyeljünk a napirendre. Persze egy séta közbeni pogácsa vagy más belefér. A fő, hogy meglegyenek a főétkezések.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!