Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy lehet egészségpénztárra...

Hogy lehet egészségpénztárra vásárolni a babagondozási dolgokat?

Figyelt kérdés
Valaki mondta nekem, hogy a pelenkát, popsitörlőt, krémet, gyógyszereket érdemes úgy vásárolni, hogy van az embernek egészségpénztára, és akkor három havonta vagy mikor visszatérítenek egy összeget. Nekem teljesen zavaros, hogy ez micsoda, mi a menete, vásárlásnál mit kell kérni, meg amúgy mit kell hozzá intézni. Tudna valaki segíteni eligazodni? Köszönöm!

2018. aug. 28. 11:16
 1/8 anonim ***** válasza:
100%
Nagyon hosszú lenne elmagyarázni, de az ep-k oldalán részletes leírást találsz róla.
2018. aug. 28. 11:23
 2/8 anonim ***** válasza:
2018. aug. 28. 12:00
 3/8 babyboom567 ***** válasza:
Érdemes nyitni.Gyógyszertárban fizethetsz vele,meg pl dm-ben is a pelenkát.És az adóból tudod visszaigényelni valamennyi százalékát következő adóbevalláskor. Pl nekünk is van, amit ebben az évben költök,annak azt hiszem a 20% -át jövő tavasszal visszaigénylem.Év végén az egészségpénztár ad egy elszámolást mennyit költöttem, azt viszem az apeh-ba.Érdemes nyitni.
2018. aug. 28. 12:02
 4/8 anonim ***** válasza:

Anyumnak van ilyen kártyája, bevett minket is a családi körébe, így mi is használhatjuk.

Nála úgy van, hogy minden hónapban jön a kártyára X ezer forint. Ezt szabadon elhasználhatja olyan helyeken, ahol a kártyát elfogadják. Nincs vele más dolga. Ez a régi Axa, most Premium kártya.

Mi Dm-ben, gyógyszertárban veszünk vele dolgokat. Dm-ben pelenka, popsi tölrő, néhány fajta cumi, tápszer, tejital és cumisüvegek is vehetők vele. (Meg még 100 más dolog, de hosszú lenne felsorolni.)

2018. aug. 28. 12:28
 5/8 anonim ***** válasza:

re3. Az azért nem úgy van, hogy amennyit költesz, abból tudsz visszaigényelni. Két módon kerülhet pénz a kártyára: vagy a munkáltatód utal minden hónapban x összeget, vagy te fizetsz be a saját számládra. Na, ennek a 20%-át tudod majd visszaigényelni. De nem kp-ban kapod vissza, hanem erre a számlára (vagy nyugdíjpénztárira) visszautalják.

Kérdező, olvass utána, ld link vagy más szolgáltatónál is, ne csak az opt-nél.

2018. aug. 28. 13:22
 6/8 babyboom567 ***** válasza:
igen,én fizetek rá hónap elején amennyit el akarok költeni róla(pelus, vitaminok,gyógyszerek,tápszer).És az elköltött pénz 20%-át tudom visszaigényelni.
2018. aug. 28. 15:08
 7/8 babyboom567 ***** válasza:
szóval az elköltött pénz, 20%-át jövőre,és a kártyára kapom vissza.
2018. aug. 28. 15:10
 8/8 anonim ***** válasza:

Nem az elköltött pénz 20% jár vissza! Hanem az éves befizetés 20%-a! Nem mindegy, mert nem kötelező elkölteni.

Maximum évi 150 ezer jár vissza. Ezt évi 750 ezres befizetés esetén lehet elérni.

És nem kell EP kártyával venni semmit. Én nagyon ritka, hogy azzal veszek valamit. Szinte csak a gyógyszertárban sikerült kifognom, hogy elfogadták. Számlát viszont bárhol adnak és utólag kifizeti az egészségpénztár.

Szóval a menete: megveszem a pelenkát bárhol ahol akarom mert mondjuk akciós. Kérek róla számlát a nevemre. Ha több számla összegyűlt akkor beküldöm az egészségpénztárba és mellette befizetem nekik a számlák árát (illetve kicsit többet mert az egészségpénztár levon némi költséget).

Az egész lényege, hogy az egészségpénztáron átfuttatva a pénzt kapjuk az éves 150 ezres adókedvezményt. Ebből ahogy írtam penztartol függően több vagy kevesebb költség lejön de kb évi 130 ezer ingyen pénz így is van belőle. Mivel ezt megcsináljuk mindketten így kb évi 260 ezer forint családi bevétel van belőle.

(nyilván nem pelenkara költünk évi másfél milliót, hanem másra is ki lehet venni, pl fogorvos vagy önsegélyező dolgok mint szülés, temetés, gyed, gyes kiegészítés, iskola kezdés stb)

2018. okt. 20. 03:57

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!