Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Nem ismerjük ezt a gyereket...

Nem ismerjük ezt a gyereket mégis tapad hozzánk?

Figyelt kérdés

Van egy új család itt nálunk, nem olyan rég laknak itt. 4 gyerek költözött velük, és a legkisebb kettő állandóan a nyomunkban van ha lent vagyunk. Amikor pl pakolunk az autóba oda jönnek, megállnak az autó mellett és nézik mit pakolunk, kérdezősködnek mintha velünk lennének. Amikor meglátnak hogy lent vagyunk már jönnek elénk, és ez elég zavaró meg szerintem nem is normális. Vannak még itt családok, azok gyerek nem ilyenek. Kb 6 és 4 évesekről van szó.

Mit lehetne tenni? Megvárni míg kinövik?

2018. aug. 21. 07:38
1 2 3
 21/29 anonim ***** válasza:
84%

Teljesen igazad van kérdező! Nekünk 2 házzal arrébb lakó gyerekek ilyenek. Borzalom volt, éveken át nem lehetett őket lerázni. Már ha meghallották, hogy kint vagyunk az udvaron, akkor a kapun csimpajkózva néztek befele. Nekünk is így kezdődött, hogy csak a kocsi mellett álltak, meg kerdezősködtek, hogy hol voltunk, mit csinaltunk, mit vásároltunk. Én már vissza sem kérdeztem. Majd oda fajultak a dolgok, hogy ha bográcsoztunk vagy magyobb társasággal voltunk akkor is a kapuba álltak és befelé bámultak. Na most akkor hívjam be? Etessem meg? Vannak vagy 6-an testvérek, de ilyen elhanyagoltak. Nem az én feladatom lekötni 2 ilyen gyereket, van annak anyja meg apja. Majd jöttek a becsengetések, hogy kellene ez meg kellene az. Amikor megszületett a fiam és megint csengettek na akkor az amúgy is fáradt idegemmel kimentem és megmondtam nekik, hogy ha még egyszer meg merik nyomni azt a csengőt nagyon nagy bajok lesznek. Azóta vissza fogták magukat.

Az a baj ezzel az egész bámészkodással, ha kedves vagy hozzájuk és beszédbe elegyedsz, akkor azt hiszik már uh de kedveled őket és a kisujjad után az egész karod kell. Légy határozott és ess abba a csapdába amive én, hogy bájcseverésztem velük, aztán már a gyereknek is én adtam a lázcsillapítót mert az anyja nem vett neki mert most ejszaka van, mert pont most fogyott ki, mert pont most nincs véletlenül ez meg az...

Agol ilyen a gyerek, ott sajnos ilyen a szülő is.

2018. aug. 21. 13:12
 22/29 anonim ***** válasza:
100%

A mi szomszédunkban is ilyen a kisebb gyerek, pedig már 10 éves. Évek óta ezt csinálja. Volt, hogy rendesen megijesztett, mert kb 2 centire állt az autó ajtaja mellett, és bámult befelé.

Ha beszélgetsz velük,főleg, ha érdeklődést mutatsz irántuk, soha nem fognak lekopni. Kicsit bunkónak kell lenni, csak az használ szerintem.

2018. aug. 21. 13:23
 23/29 anonim ***** válasza:
28%

Tapad mert el van hanyagolva otthon, lehet szerencsétlen még várná is hogy valamit kap a csomagokból, vagy ami épp van nálatok.

Megértem hogy bosszant, erélyesnek kell akkor lenni, de valahol sajnálom is azt a szerencsétlent, hogy nincs neki anyja apja akin lóghatna, aki lekötné, akitől várhatna valami szépet pakolászás közben. Szomorú :(

2018. aug. 21. 13:45
 24/29 A kérdező kommentje:
Szomorú szomorú, de azért hagy ne én babusgassam már, meg ajándékozzak mert az anyja négyet szült, most meg ide hozza őket 52 négyzetméterre. Ha eljön az ősz, meg az iskola, csak nem lesznek annyit lent, akkor majd hatja lekopnak.
2018. aug. 21. 13:50
 25/29 A kérdező kommentje:
A nagy 11 éves, a kicsi olyan 4-5, most tudtam meg.
2018. aug. 21. 13:57
 26/29 anonim ***** válasza:
24%
20. és 21. válaszolónak tökéletesen igaza van!
2018. aug. 21. 14:33
 27/29 anonim ***** válasza:
100%

Megmondod, hogy menjenek haza, de ne lábatlankodjanak.

Nálunk is volt ilyen gyerek, FOLYAMATOSAN a nyakunkon lógott, mikor kinn voltunk.

Ideig-óráig elmegy, de mikor olvasni nem lehetett már tőle az udvarra menni, akkor bizony keményen s határozottan megmondtam, hogy szálljon le rólam.

És nem érdekelt, hogy bőg, menjen haza, de NE rajtam lógjon.

2018. aug. 21. 15:27
 28/29 anonim ***** válasza:
78%
Ismeros az ilyen gyerektipus. Otthon magasrol leszarjak es tapad arra, akit csak er. Kamasz koromban gyakran ram is soztak egy ilyen kislanyt, agybajt tudtam tole kapni, mert mindent megfogdos, mindent eltor, elront, elejt, elpakol es nem azert, mert olyan pici, mert 10-12 evesen mar nem az. Tapad az emberre, ha meglat mar a nyakadon csung. Sokszor meg a bunkosag sem segit, mert nem veszi a lapot egyaltalan, mintha leg sem hallana. Nyitogatja a hutot, kizabal mindent, mintha otthon lenne. Borzaszto. Sajnalja is az ember, mert nem foglalkoznak vele es azert ilyen, de az oruletbe tudnak kergetni
2018. aug. 21. 15:47
 29/29 anonim ***** válasza:
81%
Én megkérdezném tőlük hol van az anyjuk. Szépen haza küldeném öket. Ha ez nem válik be, hazakisérem, és beszélek a nővel.
2018. aug. 21. 17:16
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!