Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogy kaphatnék GYED-et?...

Hogy kaphatnék GYED-et? Részletek lent.

Figyelt kérdés

Tavaly júliusban diplomáztam,idén be voltam jelentve 1 hónapig,most 5 hetes terhes vagyok. Ha bejelentenek hamarosan (és a szülésig mindenképpen be lennék jelentve) kaphatok Gyed-et? Azt olvastam ,hogy a szülést megelőző 2 évben kell 365 biztosított nap.ebből lehet 180 a fősuli,de ugye azt tavaly fejeztem be. Akkor is beszámít? Vagyis akkor már csak 185 napra kellene bejelenteni min.

Valaki tudna nekem segíteni?Előre is köszönöm a segítséget!

2010. jún. 20. 21:40
 1/5 anonim ***** válasza:
Igen, jól gondoltad! Szülést megelőző 2 évben kell lennie meg a napok számának, és lehet megszakítás is, de a lényeg, hogy mikor szülsz, legyél bejelentve! Fősuli + az az 1 hónapos is bele fog számítani, és ha 3 hónapos terhesen bejelentenek valahová akkor mire szülsz megledznek a napok, és kapsz majd gyedet!
2010. jún. 20. 21:47
 2/5 A kérdező kommentje:
azon aggódom, hogy biztos beleszámít a fősuli,akkoris ha tavaly fejeztem be?Mert úgy van leírva, hogy a szülést megelőző 2 éven belül volt meg a 365 nap,és ebből akkor számítható bele a suli 180nappal ha hosszabb volt 1 évnél.HOgyha márciusban szülök akkor addigra már kb 2éve,hogy befejeztem a sulit.
2010. jún. 22. 16:37
 3/5 anonim ***** válasza:

Szia!

Mikorra vagy kiírva? Ha bele esik a két évbe a fő suli utolsó napja akkor kaphatsz GYED-et. Én sajnos azért nem kaptam mert októberben teherbe estem és következő év márciusában lejárt a munkaszerződésem amit épp azért nem hosszabbítottak meg mert terhes voltam. Utána hiába mentem munka után ahogy meglátták a pocakom szóba sem álltak velem:S

2010. jún. 22. 18:34
 4/5 A kérdező kommentje:

Jaj dejó,remélem tényleg beleszámítják,mindenesetre holnap felhívom az illetékeseket.Azért kicsit megnyugodtam!:)

És azt nem tudod véletlenül, hogy azt a sulis 180 napot milyen fizuval számítják?

2010. jún. 22. 18:50
 5/5 anonim ***** válasza:
Hívdvfel az oep et, neten keress rá arra az irodára amihez tartozol, és ott pontosan megmondják nagyon kedvesek elmondják hogy lenne jó neked!
2010. jún. 23. 08:23

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!