Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyengult az anyai ösztönöm?

Gyengult az anyai ösztönöm?

Figyelt kérdés

Mikor megszuletett a lanyom , az elsö 5-6 evben úgy viselkedtem mint az anyaoroszlan, az eletem adtam volna erte, szembeszalltam mindenkivel erte, harcoltam erte, nem erdekelt senki csak ö, sajat magam sem.

Most mar 11 eves es úgy erzem hogy ez az erös anyai ösztön erösen csökkent , most mar szivesebben foglalkozom önmagammal is

2018. aug. 15. 21:53
 1/7 A kérdező kommentje:
Mintha nem szeretnem annyira mint az elejen ( tudom borzasztó)
2018. aug. 15. 21:54
 2/7 anonim ***** válasza:
22%
Anya aztán írni se tud😂.
2018. aug. 15. 22:14
 3/7 anonim ***** válasza:
98%

Nem szereted kevésbé, csak másként. Ez a kölcsönös elengedés természetes, hisz lassan kamaszodik, észbe se kapsz, és sajàt családot alapit. Az pedig nem megy, ha ilyen szorosan csüngtök egymáson.

Innentől, mint minden más emberi kapcsolatban, aktívan tenni kell a jó viszonyért, nem jön magától.

2018. aug. 15. 22:24
 4/7 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem amit az elején csináltál az a kicsit túlzás ("nem erdekelt senki csak ő").

Az a baj az ilyen szintű őrült szeretettel hogy teljesen üti azt hogy a gyereket nem láncolhatjuk magunkhoz élete végéig. Önállóságra kell nevelni, de magától is egyre nagyobb teret fog igényelni és a végén huss kirepül a fészekből. Egyre inkább háttérbe szorul az anya szerepe és jelentősége. Ez teljesen normális.

2018. aug. 15. 23:40
 5/7 anonim ***** válasza:

Szerintem ez természetes.

Már nagyobb gyerek, máshogyan kell szeretni, mint egy kicsit. Máshogyan is van szüksége rád.

2018. aug. 16. 05:45
 6/7 Coffelia ***** válasza:
Teljesen normális, hogy erdekel saját magad is végre. Az anyaságba 500%-kal beleborulás nem feltétlenül előnyös dolog. Az ember abból tud adni a gyerekének igazán, ha neki is van miből töltekeznie, új tudást szerezni, adni magára. Hadd lássa a gyerek, hogy az anyja hogyan építi magát, hiszen ez lesz majd a mintája a saját maga önálló építésére. Nagyon jól teszed, hogy végre ez is fontossá válik.
2018. aug. 21. 14:41
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi
2018. aug. 21. 14:54

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!