Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Van olyan gyerek, akinek...

Van olyan gyerek, akinek egyáltalán nincs dac vagy hiszti korszaka?

Figyelt kérdés
2018. aug. 12. 09:31
 1/6 anonim ***** válasza:
100%

Anyáék elmondása szerint nekem nem volt. Három hisztis fiú után én egy kis angyalka voltam. Kívánni sem lehetett volna jobbat tőlem.

Ezek anyu szavai😂 tudom leleszek pontozva de ő mondta mindig mindenkinek ha szóba jött.

2018. aug. 12. 09:39
 2/6 anonim ***** válasza:
56%

A 8 éves fiamnak nem volt. 2, talán 3 alkalommal próbált valami hisztifélét olyan 2 éves kora körül, de ennyi. Verekedni sem verekedett soha, játszótéren is inkább odebbment ha pl. egy másik gyerek rácsapott. Oviban dettó. Velem sosem volt tiszteletlen vagy erőszakos.

A most 1 éves lányomon látom már most, hogy őnála bizony lesz! Keményebb akarata van, már most sír mint akit nyúznak, ha valamire nemet mondok. Vele ellentétben fiam tipikus "puha" lelkű volt, szófogadó már picinek is. Ha fiamtól elvettek egy játékot, pityergett picit és mast keresett. Ha most a lányomtól veszi el a tesója az aprószemű legóját, a lányom leken neki egy csattanóst és megharapja.....szóval már most kezdjük arra terelni hogy nincs erőszak, nem ütünk, nem harapunk. Szerintem igen sok kisgyerekre fogják rá hogy azért erőszakos, vad, hisztis, mert ez ilyen korszak. Holott nem, csak azt látom hogy nem is próbálnak tenni ellene, mert legyintenek hogy kinövi úgyis. Frászt, környezetemben látom hogy csak rosszabb lesz.

Ha ráhagyják a gyerekre az erőszakos követelőzést, "utállak anya hülye vagy"-ozást, mondván "dackorszakos a drága, majd elmúlik", mind rosszabb lesz ahogy nő.

2018. aug. 12. 09:52
 3/6 anonim ***** válasza:
A lanyomnak alig volt...talan 1-2 het volt nehezebb 2 eves kora korul es azzal kesz. Most viszont rettenet zarkozott es nehezen boki ki mit szeretne. Mimoza egyszoval es en annak tudom be hogy a dackorszak kimaradt. Szerintem fontis merfoldko es nem orulok neki.
2018. aug. 12. 11:53
 4/6 anonim ***** válasza:
54%

Szerintem a régi időkben csak ilyen gyerekek voltak. Nem tehették meg, hogy hisztivel érjenek el dolgokat. Bepróbálkoztak 2x 3x aztán mivel nem volt eredménye a hisztinek nem alakult ki náluk korszak. Szerintem a mai szülők pont azt rontják el hogy hagyják, hogy a gyerek irányítson a hisztijével. Szerencsétlen gyerek meg azt hiszi ez a módja a dolgoknak.

Úgy gondolom, hogy nevelés kérdése a hisztikorszak. Ha elég következetes mindkét szülő és kitartó akkor nem lesz a gyermek agresszív zsarnok. Igen bepróbálkoznak a gyerekek, hisz fedezik fel a világot, a határaikat. Csak épp a szülőnek kell észnél lenni és határozottnak. Ha a gyerek az első egypár bepróbálkozásával nem ér célt, abbahagyja. Lelki sérült lesz a gyerekem mert leszarom egyszer kétszer a hisztijét, és nem hagyom kialakulni ezt a szokást?! Hát nagy ügy! Sokkal komolyabb személyiségfejlődési károk következnek abból, hogy minden meg van engedve neki a hiszti által!

2018. aug. 12. 11:58
 5/6 anonim ***** válasza:
54%
Utolsó amiről Te beszélsz ma úgy hívják, "kis-Néró hiszti", régen úgy hívták "akarom" hiszti, létezett régen is, és valóban kordában tartható a szülői következetességgel. Azonban a dackorszaknak ez csak egy töredéke, annál az sokkal összetettebb és mindig is létezett és nagyon is fontos a személyiségfejlődés szenpontjából. Hogy egy gyerek kényes és hisztis, az nevelés. De maga a dackorszak az egy érési folyamat, semmi köze ahhoz amit írsz, ideértve például amikor.a gyerek a feszültség levezetése okán sír, amikor az enyém-tied párharcok zajlanak, magántulajdon felismeréséhez és védelméhez, mikor irányítani szeretne mert határokat keres (és erre pl nem megoldás amit régen csinaltak hogy a gyereket bevágták a sarokba ha nem csinalta amit a szulő mond...lehet hogy épp félelemből tobbe nem akart iranyitani, viszont a kesobbi vezető és dontesi keszseget ezzel jelentosen lerombolták), resze az "én" kialakulása, az ehhez kapcsolódó - addig elfogadott és megszokott - dolgoktol torteno felelem es idegenkedes, adott esetben testverfeltekenyseg vagy epp regresszios folyamatok, amik mind a dackorszak resze, de a szuloi szigornak abszolut nincs ráhatása
2018. aug. 12. 12:14
 6/6 anonim ***** válasza:
0%
Egyebkent en mindket lanyom azonos elvek szerint es azonos figyelemmel nevelem, nagynal semmi dackorszak nem volt, mint irtam 1-2 het, kicsi meg még nincs 2 eves de mar egy fel eve tepem a hajam...pedig kovetkezetes vagyok es nalam teljesen hasztalan az akarom hiszti.
2018. aug. 12. 12:16

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!