Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Miért van az, hogy egyedül az...

Miért van az, hogy egyedül az játszótéri anyukákkal nem tudok normálisan kijönni?

Figyelt kérdés

Most már a második gyermeknél tapasztalom az itthon töltött idő alatt, hogy a játszótéren nem tudok ismerkedni, alapszinten kommunikálni. Nem gondolok durva dolgokra, én nem szeretnék senkire rátelepedni, de olyan befordultak körülöttem az anyukák. Én eddig úgy tapasztaltam, hogy új munkahely, orvosi rendelő, ügyintézés, mindig szépen el tudok vegyülni és a társadalom "aktív" része lenni. De egyszerűen akármikor megyek játszóra számomra fojtó a feszültség, a letargia.

Én fogtam ki ilyen anyukákat? Ez pusztán szerencsétlen esetek együttese lehet vagy valóban Ti is tapasztaljátok ezt? (ja és ugyanezt tapasztalom ringatón, babaúszáson, nagyon zárkózottak és letargikusak az anyukák)

2018. aug. 7. 20:24
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
64%

10, nem mindenki akar konkrétan barátkozni. A 99%-uknak ezek az üres mondatok, kérdések nem nyitásként szolgálnak hanem őnekik ez A beszélgetés. Mert nincs otthon más akihez beszélhetnének. Ezek nem barátkozások hanem az unalom elűzésére használandó monológok.

Volt olyan anyuka aki odajött, egy nyitómondat után (de aranyos a gyerkőcöd) elkezdett beszélni a sajatjáról és 40 percig beszélt, már azt is megtudtam mikor veszik ki a manduláját a gyerekének és mikor jár babaangolra, de az enyémnek (nekem sem) a nevét sem kérdezte meg. Magyarán nem érdekeltük/-tem igazán, csak valakihez beszélni akart. Ezt én így köszönöm, nem. És 10-ből 7 ilyen!

Másik gyakori tapasztalatom: odajön, kb. 8-9 hónapos gyereke van. Szóbahozza a szoptassunkérettségiig vagy a csakahordozókendőajó vagy mindegy milyen elvakult nézetét amit még terhesen piedesztálra emelt és nagydisszertációt tart hóttkomoly szakértő fejjel hogy az miért jó a legújabb kutatások szerint. Nem érdekli hogy leszrom, 7 éves gyerekem is van tehát valószínűleg nem mond újdonságot, de olyan okosnak hiszi magát mintha 30 éve praktizáló gyerekorvos lenne. Piszok idegesítő. Ilyen az ismeretségi körömben is van. Egyszerre szültünk szinte, de ő már terhesen is a babák szakértője volt (1. gyerek...), FB-ot elárasztja nagyon cirkalmasan megfogalmazott szakértő jellegű irományaival, mintha a spanyol viaszt találná fel és ő lenne az anyák megmentője akire vártunk eddig.

Szóval én nagyon nagyon nagyon ritkán barátkozom anyukákkal. Volt 1-2 alkalom, amikor TÉNYLEG olyan anyukával sodort össze a sors aki EMBERKÉNT ismerkedett. Nem volt se szupimami, és nem is lelki szemetesnek használt engem.

2018. aug. 8. 07:54
 12/14 anonim ***** válasza:
ha valaki olyan hogy érdeklődő, és tud és szeret beszélgetni, az sosem beszélget üresen és semmit mondóan..nem azt kell tőlük meg kérdezni, hogy szép az idő, a te babád bírja a meleget....hanem amikor már ezen a kérdésen túl vagytok, és nyitottabb a történet, meg lehet kérdezni mivel foglalkozik a kismama, merre fele szoktak járni kikapcsolódni, de volt olyan hogy ezen a ponton egy kismama konkrétan megkérdezte tőlem: "látom egy idősek a babáink, mit szólnál hozzá, ha hetente egyszer randiznánk, egymásnál, hogy el tudjanak játszani szocializálódjanak?" azóta 4 év telt el, és a gyerekeink még mindig barátok, és én is összejárok a kismamával meg a férjével - így családostul és igen, barátság lett belőle. de nyilván nem megy mindenkivel, ha olyannal akadok össze akivel az időjáráson kívül másról nem lehet beszélgetni, azt hagyom, na de ez így van a postán, így van a munkahelyen, így volt az iskolában...ennke semmi köze a játszótéri atmoszférához
2018. aug. 8. 11:55
 13/14 anonim ***** válasza:
67%
egyébként itt nálunk az is divat, hogy ha a kertben tologatja a babát és ott a kerítésnél összeakad a tekintet, akár odamegyünk egymáshoz a kerítéshez beszélgetni így ismeretlenül is....nyilván a lakótelepen ez nem megy, de ez is azt mutatja, hogy nem feltétlen a játszótér itt a lényeg, ha valaki beszélgetni akar, az beszélget, ha meg nem akar, nem fog.
2018. aug. 8. 11:56
 14/14 anonim ***** válasza:
Nalunk mindenkivel lehet beszelgetni a jatszon, inkabb a gyerekeket mondanam introvertaltnak.
2018. aug. 9. 16:38
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!