Ki volt már táboroztató?
Én voltam. 6-14 évesekkel, 10 napos turnusokban, 2. evig nyaranta, 3-3 turnussal. Szerintem, ha értelmes programokkal készültök, jó lesz. Én nem vagyok pedagógus, akkor egyetemista voltam. Mi élveztük, a gyerekek is. Én nem fáradtam el különösebben.
Ami kicsit nehezebb, az az ha kicsi a csapat. Egyszer volt egy 5 fős táborom. (mind kislány) Huh, na az elég unalmas volt. Mindig van lázadó gyermek, szerelmespár, a nemfürdős gyerek, de nekem jutott mindig egy hanyos, vagy legalább egy torokfájós /kiütéses gyerek /tábor.
Én viszonylag kicsikkel voltam, akkoriban ebben a korosztalyban nem ittak/dohányoznak és mivel ez 15 éve volt, nem éltek a telefonnal együtt, így könnyebben motivalhatoak voltak szabadtéri programokkal.
Jelen.
Én négy hétig voltam, ez volt a kötelező gyakorlatom. Azaz nem voltam teljes értékű táboroztató hivatalosan, mert csak rám nem bízhattak gyerekeket, de függetlenül attól, hogy volt máik felnőtt, ugyanúgy részt kellett venni mindenben. Hogy mennyire fáradtam el? Rohadtul. De ez leginkább annak köszönhető, hogy a táborba több, mit két óra utazással jutottam el nap mint nap, majd ennyi volt a hazaút is.
A gyerekek csak olyan szempontból voltak fárasztóak, hogy amikor az egyikkel beszéltem valamit, akkor a többi is kényszert érzett rá, hogy abban pillanatban közöljön velem valamit. Meg azt nem szerettem, ha elmagyaráztunk nekik valamit, például: fél egykor megyünk ebédelni - és utána még mindenki legalább háromszor megkérdezte, hogy mikor fogunk enni menni. És kábé mindennel ez volt.
Konfliktusok nem nagyon voltak, vagy max olyanok, amit maguk közt lerendeztek, ha meg nekünk kellett rendet tenni, akkor se valami vészes dologról volt szó, csak olyasmi, hogy a Pistike nem tudja betartani a játék szabályait. A felnőttek alig-alig ismerték itt egymást, nem is sokszor voltak közös programok. Mindenkire jutott x gyerek, akikkel saját programokat csinált. Néha két-három csapat együtt ment valahova, de akkor azért, mert amúgy is ismerték egymást a pedagógusok, és direkt úgy szervezték, hogy együtt lehessenek.
Egyébként azt tenném még hozzá, hogy nem minddegy, mekkora gyerekekről van szó. Én leginkább 8-12 évesekkel voltam, persze akad kivétel, néha volt pár 6-7 éves is, valamint asszem egy 14 éves. Én összességbe véve jól éreztem magam, de például tavaly oviban voltunk, azt sokkal jobban élveztem, de én amúgy is óvónő szeretnék majd lenni.
Ha van még kérdésed, szívesen válaszolok:)
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!