Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mit tegyek,hogy az 1 éves...

Mit tegyek,hogy az 1 éves kislányom jobban egyen?

Figyelt kérdés

1 éves 1 hós pontosabban. Elkészítek egy féle ételt megakarom etetni eszik 4-5 kanállal aztán üti ki a kezemből a kanalat.Vagy gondoltam nem szereti ha etetem; biztos akarja egyedül,akkor az egész ételt elmaszatolja vagy a földön landol. Csak csipeget de nem látok egy bizonyos mennyiséget,hogy evett volna belőle. 11 hós kora óta ez így megy. A gyümölcsök azok mennek, alma, banán, áfonya stb. De az étel ,,kárba megy". 3× kap tápszert egy nap, reggel, déli alvás előtt és este de mindig csak evés után.

Válogatós is pl nem szereti a tojást, vagy a répát.

ma 11:19
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

A 4-5 kanal az jo. Ezt csak azert mondom, mert mindig van lejjebb😆De nyilvan szulokent nagyon nehez azt latni, hogy keveset eszik a gyerek, de megtomni nyilvan nem tudod. Egyetek egyutt, mindig lasson teged is, legyen valtozatos etel az asztalon, de szerintem ezen kivul mast nem nagyon tudsz tenni.

Es nyugodtan hagyd maszatolni. Sajnos igen, nagyon sok kaja karba megy, ez engem is nagyon idegesitett egy idoben, de ra kellett jonnom, hogy ez van. Orulok, ha eszik 2 falatot mar. Bar nalunk mar lassan megy bolcsibe (2 eves elmult), en most attol varom a csodat, hatha.

De nehez igen :(

ma 11:26
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Mindenkinek akkora a gyomra, mint az ökle. Erre gondolj :)
ma 11:27
 3/5 anonim ***** válasza:
84%

Ha mindig adsz neki étkezés után tápszert, akkor mitől lenne éhes?

Ismerkedik még az ételekkel, az ízekkel, az állaggal. Próbáld ki, hogy nem adsz neki tápszert utána, mondjuk reggelinél, akkor lehet, hogy tízóraira, vagy délben több rendes ételt enne.

ma 12:02
 4/5 anonim ***** válasza:
Ha éhes lesz, akkor eszik.
ma 13:34
 5/5 anonim ***** válasza:
Ebben a korban még nem elvárás, hogy nagy mennyiséget egyen. Ilyen idősen pedig még nem jellemző a válogatósság. Inkább abban a formában nem tetszett neki, ahogy kapta. De tojásból csinálhatsz krémet, babacsintát, tojásmuffint, stb. Répát is adhatsz zöldségfasírtként, dúsíthatsz vele húsos ételt, vagy megsütheted, mint a sültkrumplit
ma 13:58

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!