Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Hogyan tanítsam meg az 1 éves...

Hogyan tanítsam meg az 1 éves kisfiamat inni?

Figyelt kérdés
6 hónapja próbálom. Szívószálas, több fajta tanuló pohár, 360 fokos, rendes pohár. 1 van amiből 1-2korty lemegy de attól is fulladozik és inkább csak rágja. Vagy kiköpi a vizet. De lehet az tea gyümölcslé mindennel ez a helyzet. Már annyira tanácstalan vagyok

szept. 19. 22:05
 1/7 anonim ***** válasza:
80%

Én a fiamnak 6 hónaposan adtam először vizet rendes pohárba. Eleinte csak épp egy-két kortyot tettem, hogy ne menjen egyszerre túl sok a szájába, majd fokozatodan növeltem a mennyiséget.

Nálunk amúgy az segített, ha látta, hogy mi is iszunk.

Cumisüveget elfogadja? Mert ha igen, lehetne, hogy folyamatosan egyre nagyobb lyuku üvegben adod neki.

Kitrtást, előbb-utóbb megtanulja :)

szept. 19. 22:12
 2/7 anonim ***** válasza:
100%

Na a nagyobikkal pont ezt rontottam el. Ugyanígy felvásároltam az összes itatópoharat, meg próbálkoztam vizen kívül mindennel is...

Eredmény: még 3 évesen se tudott inni. 4 évesen ment oviba, még akkor is 10-ből 10-szer leitta magát.

Na a testvérével nem csináltam ezt a cirkuszt. Vettem üveg kávés poharat, meg nagyon hasonló műanyag kispoharat. Az üvegből én próbáltam itatni, a műanyaggal ő gyakorolt és letojtam, hogy hogy haladunk. Ha egy korty, egy korty, de megtanulta a mozdulatot. Cumisüvegből nem adtam tápszeren kívül mást.

Mennyiséget egyébként akkor kell innia, ha már minden étkezés nem pürés, hanem szilárd

szept. 19. 22:44
 3/7 anonim ***** válasza:
72%

Ra fog erezni. En is agyon paraztam ezen magam, 1 evesen se ivott semmibol, csak cumisuvegbol :D

Aztan olyan 14-15 honapos koratol kezdve iszik poharbol meg minden masbol. Egyszer csak nem utasitotta el, hanem elfogadta, nala igy ment. De addig fejre is allhattam, poharat pl rendszeresen kiverte a kezembol 😅

Ez az, amin aztan tenyleg felesleges parazni, semmit nem jelent. Utolag mar en is okos vagyok persze😂😂

360-as poharbol amugy eddig nem tanult meg inni (1,5 eves). Illetve tudja hogy kell, de 2 “szivas” utan eldobja, utalja.

Van ilyen is 🤷‍♀️

Egyebkent en is probaltam es szerintem is bena.

szept. 19. 23:12
 4/7 anonim ***** válasza:
11 hónapos a fiam. Próbáltam tanulópoharat, szívószálast, csőröst meg még vagy hány fajtát. Na pár hete megszerette a canpol babies fogókás cumisüveget. Abból szépen iszik egyedül. Hiába volt fogás még más is az nem kellett pedig 6 hónapos kora óta próbálkoztunk. Néha néha leissza magát. Ha ezzel már flottul megy akkor fogok váltani.
szept. 20. 07:45
 5/7 A kérdező kommentje:

4/ erre gondolsz?

[link]

szept. 20. 14:02
 6/7 anonim ***** válasza:

4-es vagyok. Ez volt az

[link]

Mezei cumisüveg csak van fogója. Lehet az tetszett neki nem tudom, de ebből iszik. Pepcoban vettem hozzá cumifejeket ott árultak. Amit te linkeltél más márkában hasonlót próbáltam, de nem szerette.

szept. 20. 16:56
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm. Hasonló is van neki abból sem sajnos. Ma próbáltam többször pohárból. Csak bubikat fúj 😅🙄
szept. 20. 21:21

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!