GYET lejárta után hogyan tovább?
illetve most esik le a tantusz
te 26650 forintból plusz a csp-ből (12500) éltél 5 gyerekkel???
"Azt hittem , előbb -utóbb benő a feje lágya , nem rossz ember , csak képtelen felnőni és felelősséget vállalni , legalábbis én igy gondolom."
Naivitás felsőfokon.Úgy gondoltad minél többet szülsz tőle, annál előbb válik felnőtté és felelősségteljesebb emberré?Pff.....Remélem levontad a tanulságot (bár ez már nem változtat azon, hogy te is felelőtlenül szültél sorban, és a jelenlegi helyzeteden), hogy az ilyen típusú emberek nem változnak meg soha.Egy gyerek, több gyerek születése csak nagyon kevés férfire van "komolyító" hatással.
A szakmád meg valóban nem gyerekbarát, tudom, mert én is ápoló vagyok.Annyival előnyösebb a helyzetem, hogy egy gyereket szültem mindösszesen.Nem lett volna értelme többnek.Már az ő születése után felmértem, hogy a volt férjem nem alkalmas több gyerek vállalására.Neked is ezt kellett volna...
Végiggondolva tényleg kilátástalan a helyzeted.Érdemesebb lenne elgondolkodnod szakmaváltáson.Bár ez sem lesz könnyű 5 gyerek mellett, és erre is előbb kellett volna gondolnod, nem az utolsó pillanatban.Én nagyon felelőtlennek, meggondolatlannak tartalak téged is a leírtak alapján.Nem bántás részemről, de őszintén így látom.Borzasztó mennyi gondolkodásképtelen ember van a világban.....pedig mennyi sanyarú sorsot ellehetne kerülni a megelőzéssel.....
Cdak most jutott eszedbe, hogy a szakmád nem gyerekbarát? Nem hiszem el, hogy nem gondoltad végig, hogy mihez fogsz kezdeni. Az a 105 ezer nem valami sok 6 emberre, eddig miért nem dolgoztál?
Azt tudod esetleg csinálni, hogy ha jó helyen laktok, akkor indítasz egy vállalkozást (könyvelő kell hozzá, hogy pontosan hogy kell), majd vállalsz nappali gondozást a beteg otthonàban, amíg a hozzátartozók dolgoznak (fürdetés, etetés, esetleg csak bevàsárlás). Vagy tanulsz új szakmát, vagy közmunka.
De egyszerűen nem fér a fejembe, hogy ilyen kevés bevétel mellett hogy nem jutott eszedbe hamarabb dolgozni (gyet mellett 6 órában lehet, és akkor a pénz se veszett volna el).
Szóval most 26ezer forint fog kiesni, amit pótolnod kell.
Azt részmunkaidőben is meg lehet keresni.
De szerintem is előbb kellett volna gondolkodnod. Nekem 1 gyerekem van, pultos voltam. Tudtam, hogy terhesen az utolsó munkanapom a szakmám utolsó munkanapja. Mert soha nem fogok tudni gyerek mellett vendéglátózni... Így még gyed alatt elvégeztem egy tanfolyamot, és most elég jól keresek irodai munkával.
De azt a 26ezret szerintem könnyen tudod pótolni, akár 2 órás munkával is.
Amit írt egy előző válaszoló, a vállalkozásban végtzett otthon ápolás nagyon is jó ötlet. Ezen elindulhatsz.
És a 2 középiskolás gyereked is tud segíteni nem? A kistesót hazavinni, háztartásban segíteni pl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!