Gyes lejárta után hogyan tovább?
Április 5-én lejár a gyesem, a munkahelyen nem kíván tovább alkalmazni, közös megegyezéssel távozom.
Szeretnénk második babát is hamarosan, tudom így nehéz lesz, hogy nincs munkaviszonyom.Most pillanatnyilag nem is akarok máshová elhelyezkedni emiatt.A férjem szerencsére elég jól keres.A kérdésem az lenne, hogy most a munkaügyibe elmehetek regisztrálni magam?Vagy miként működik?Meggig jár?Ha lejárt a munkanélkülim utána igényelhetek még valami segélyt?Nem voltam még szerencsére munkanélküli soha, 13 éve folyamatosan dolgozom/tam.Tud nekem segíteni valaki aki jártas a témában?
Hát igen közös megegyezés csak jó feltételekkel érdemes aláírni. De ez nem is a mi dolgunk. Egyébként azt sem értem ha akartok másik babát, miért nem úgy időzítettétek, hogy gyes végére összejöjjön és akkor táppénzre mennél a szülésig és utána kapnál mindent. Bár írod a férjed jól keres (nekem is, de azért nem mindegy, hogy csak gyest vagy csedet, gyedet kapsz, szerintem.
Ha már így alakult, esetleg a munkanélkülivel tudnál játszani, hogy szülés után járjon a csed, gyed (de akkor szintén már most rajta kellene lenni a babaprojekten). Tehát nem tudom mikorra tervezitek, a következő babát. Én annak függvényében venném igénybe a munkanélkülit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!