Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Klasszikus fiú nevet keresek,...

Klasszikus fiú nevet keresek, nem különösebben divatos de becezheto?

Figyelt kérdés
Annyira nem megy a fiú név választása. Nem szeretnék divatos vagy felkapott nevet, mint a Bence Máté Levente vagy Dominik Milán Zsombor. A mostanság felkapott magyar nevek Zalán zeteny Nimród sem jönnek be. Tudom sokan direkt úgy választanak hogy ne lehessen becezni (Martin Máté Márk stb) de nekünk pont olyan kéne amit lehet. A József István Béla Jenő László már túl sok túl regies de azért a kettő között van még?
2018. júl. 27. 23:06
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
68%
Bertalan
2018. júl. 28. 06:50
 12/23 anonim ***** válasza:
58%

Ismerősöm a Kristófot Tofinak becézi. Albert ismerősöm Berti, bár csak a szüleinek, amúgy Albertnek szoktuk hívni.

De minek akarod annyira becézni, hogy az egyik legfontosabb szempont? Szerintem eleve béna a becézés. Amikor még a kisiskolás is Kovács Benikeként mutatkozik be, számomra furcsa. Főleg, hogy ebből ki se derül mi a neve. Benike sok név becézése lehet.

2018. júl. 28. 07:50
 13/23 anonim ***** válasza:
54%
Péter, Richárd, Roland, Zoltán, Dániel, Dávid, Viktor. Igaz, már ezeket leírták, de az általad jelölt intervallumban ezek tetszenek. Na meg a Kristóf. 2 unokaöcsémet hívják így (24 és 11 évesek), sose becézték egyiket se, vannak nevek, amik úgy szépek, ahogy vannak, nem kell erőltetni a becézést. A Dávid is ilyen pl.
2018. júl. 28. 08:35
 14/23 anonim ***** válasza:
0%

Ágoston: Ágos, Ágoska, Ágó, Gágá, Tóni, Toncsi

Illés: Illéske, Lesi, Lesike vagy egyéb tulajdonságból lehet becézni pl. nálunk a kisebbik fiú Illés, ezért ő a Kicsi vagy Töki stb. Mivel rövid a neve sokszor csak rendesen hívom. Szerintem próbálgasd a vezetéknévhez a keresztnevet, ha illik a becézéstől függetlenül válaszd.

2018. júl. 28. 09:00
 15/23 anonim ***** válasza:
48%
Lőrinc, András, Péter, Tamas, Gergely, Balázs, Norbert tetszik
2018. júl. 28. 09:13
 16/23 anonim ***** válasza:
48%

Mindent lehet bevézni, csak hozzá kell tenni egy kicsinyítő képzőt.

Dániel-dani, vagy a martin, márton, marcellt lehet marcinak becézni.

2018. júl. 28. 09:31
 17/23 anonim ***** válasza:
48%
Ádám, Ákos, András, Péter, Gergely, Olivér, Márton, Benedek, Krisztián, Zsolt, Csaba.
2018. júl. 28. 10:23
 18/23 anonim ***** válasza:
0%

Kristóf(Stófi),Zolta(Zoló),Hunor(Huni),Konrád(Koni),Botond(Boti),Domonkos(Domi),Tamás(Tomi),Roland(Roli),Szabolcs(Szabi),Csongor(Csongi),Vince(Vini,Vincus),Nándor(Nándi),Sebestyén(Sebi,Zsebi)

Rengeteg ilyen név van,becézesekkel meg kreatívnak kell lenni.Nézzétek át az MTA névtárát mégegyszer!

2018. júl. 28. 10:48
 19/23 anonim ***** válasza:

En Gabriella vagyok es utalom ha Gabiznak, mert sztem egyertelmuen ferfias :D

De tetszik: Attila, Gábor, Andor(nem kell becezni), András, Konrád, Gergely, Gergő, Zoltán, Szilárd

2018. júl. 28. 14:36
 20/23 anonim ***** válasza:
Péter-peti,Gergely-geri-gergö,imre-imi
2018. júl. 28. 15:13
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!