Klasszikus fiú nevet keresek, nem különösebben divatos de becezheto?
Ismerősöm a Kristófot Tofinak becézi. Albert ismerősöm Berti, bár csak a szüleinek, amúgy Albertnek szoktuk hívni.
De minek akarod annyira becézni, hogy az egyik legfontosabb szempont? Szerintem eleve béna a becézés. Amikor még a kisiskolás is Kovács Benikeként mutatkozik be, számomra furcsa. Főleg, hogy ebből ki se derül mi a neve. Benike sok név becézése lehet.
Ágoston: Ágos, Ágoska, Ágó, Gágá, Tóni, Toncsi
Illés: Illéske, Lesi, Lesike vagy egyéb tulajdonságból lehet becézni pl. nálunk a kisebbik fiú Illés, ezért ő a Kicsi vagy Töki stb. Mivel rövid a neve sokszor csak rendesen hívom. Szerintem próbálgasd a vezetéknévhez a keresztnevet, ha illik a becézéstől függetlenül válaszd.
Mindent lehet bevézni, csak hozzá kell tenni egy kicsinyítő képzőt.
Dániel-dani, vagy a martin, márton, marcellt lehet marcinak becézni.
Kristóf(Stófi),Zolta(Zoló),Hunor(Huni),Konrád(Koni),Botond(Boti),Domonkos(Domi),Tamás(Tomi),Roland(Roli),Szabolcs(Szabi),Csongor(Csongi),Vince(Vini,Vincus),Nándor(Nándi),Sebestyén(Sebi,Zsebi)
Rengeteg ilyen név van,becézesekkel meg kreatívnak kell lenni.Nézzétek át az MTA névtárát mégegyszer!
En Gabriella vagyok es utalom ha Gabiznak, mert sztem egyertelmuen ferfias :D
De tetszik: Attila, Gábor, Andor(nem kell becezni), András, Konrád, Gergely, Gergő, Zoltán, Szilárd
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!