Mit szóltok a most divatos keresztnevekhez: Hanga, Zselyke, Zente (fiú)?
Ráakadtam véletlen egy oldalra, ahol babák fotójával versenyeznek a szülők. Csupa ilyen név volt:
lány: Hanga, Zselyke, Dorisz, Eliza, Larissza, Zara (biztos ott vásárol anyuka a legtöbbet)
fiú: Benett, Zente, Emmett, "Iliász Achilles" (igen, pont így leírva, magyar kersztnévvel, magyar szülőkkel), Kende
Ezekből volt a legtöbb, kivétel nélkül magyarok és nem tartoznak kisebbséghez. Mi lelte mostanában a szülőket?
Én konkrétan rosszul vagyok ezektől a nevektől, de nyilván mindenki úgy nevezi el a gyerekét, ahogy akarja.
Nekünk hamarosan lesz egy kislányunk, és ő "hagyományos" nevet fog kapni.
A kérdésben kiemelt Hanga, Zselyke, ente szerintem nem említhető egy lapon a Dorisz, Larissza, Benett, Emmett nevekkel...
oké, most divatosak, de kicsit olyan, mintha az Annát szeretnéd összehasonlítani a Vanesszával :o
Na, szóval ezek (Hanga, Zselyke, Eliza, Zente, Kende) szerintem tök normális utónevek.
Nos, ismerek Hangat, aki 30 körül van, Zselyket, ő most 12, Eliza szinten 12, Zente és Kende ikrek, ők 20 körüliek. Akkoriban nyilván nem voltak divatnevek.
Mi a baj azzal, ha valaki olyan nevet választ, ami neki tetszik?
Zente? Mint Zente Ferenc?
A Hangát még életemben nem hallottam, eddig, olyan, mintha a Kinga és a Hanna összemosott változata lenne.
A Zselyke pedig egy bizonyos Natasa Zselyke miatt lett felkapott, addig nem zavart.
Ebből volt a legtöbb, azért került oda. Nem írhattam ki az összeset a kérdésben, csak gyönygyszemeket.
Tudomásom szerint a Zselyke , Hanga, Kende, Zente magyar eredetű nevek... csak rég "elfeledettek"
Ezekkel semmi gond. A többit nem kommentálom :-)
Zenthe Ferenc, semmi koze a Zentehez.
Joval idosebb Zselykeket is ismerek, mint Berkie.
Én is ismerek egy 8 éves Kendét és egy 7 éves Zselykét. Egy szülők gyerekei, akkoribam kicsit szokatlan volt, de ez az őrület,ami most van.
Boltról elnevezni egy gyereket, na erre nem tudok mit mondani.
A Zente csak vicc volt :) de lehet alapja, honnan jutott eszükbe :)
Egyébként nekem az évszázad nevei: Napsugár és Ajándék. Szerencsére ez már lecsengett.
"Boltról elnevezni egy gyereket, na erre nem tudok mit mondani. "
Honnan szedted, hogy boltról nevezték el? Nekem esélyesebb, hogy inkább az angol királynő unokájarol.
Amúgy baxus, Erzsébet a kenyerrol kapta a nevét, Piroska meg a szorprol, Tibit meg azért nevezték el így, mert az anyja szereti a csokit? ????
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!