Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Besokalltam! Miért nem lehet...

Besokalltam! Miért nem lehet úgy tervezni barátnős programot, h az egy anyának is jó legyen?

Figyelt kérdés
Négyen vagyunk barátnők és kezdeményeztem, h hozzunk össze egy találkozót a barátnőnk szüli és névnapjára a városba. Két éves lesz a fiam, nehézkes oda is eljutni, de meg lehet oldani és tudom senki nem fog hozzám alkalmazkodni mert gyerekem van. A barátnőm erre kitalálta, h legyen náluk tartva a szülinap, tőlünk ők iszonyat messze laknak még kocsival is szinte lehetetlen eljutni hozzájuk és ráadásul este onnan mennénk múzeumos programra is és a kocsit meg ott kéne hagynom addig a világ végén. Mondtam, h inkább város, de nem volt nyitott rá, pedig ez mindegyikönknek fél út. Ez csak a jéghegy csúcsa, már nem tudom hányadik eset, h számomra lehetetlen időpontban és helyszínen van a találkozó. Nem vagyok egy otthon ülő típus, szeretek kimozdulni, de szerintem lehetne úgy is tervezni, h mindenkinek jó lenne. A három másik barátnőm közül kettő szingli, a harmadik pedig férjezett ugyan, de a férje szinte a felesége, főz, mos, takarít....náluk lenne az összejövetel is. Nem értik meg a helyzetemet mert nem anyák, de ennyire nem akarnak hozzám is idomulni? Annyira bánt!
2010. jún. 19. 12:58
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
76%
Nekik mond ezt!
2010. jún. 19. 13:00
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Muszáj vinned a kisfiad is? Amúgy tudom nagyjából mire gondolsz, mi is 4en vagyunk barátnők, csak nekem van gyerekem, emiatt kissé el is távolodtunk. Én is érzem, látom tudom hogy teljesen más életformába kerültem így gyerekkel és még én tudnám is kezelni a helyzetet, de a barátnők kissé feszélyezettek.

De én meg úgy vagyok vele, hogy ha azt várom h majd hozzám alkalmazkodnak, akkor el fogunk kopni egymás mellől és egy idő után már SENKI nem nyitja rám az ajtót, vagy csak olyanokkal barátkozhatok akik szintén gyerekkel vannak.

Ezt meg nem szeretném. Tudom hogy az igazi nagy barátság a megértésről szól, de annyira nem mély a kapcsolatunk hogy ezt elvárjam tőlük.

2010. jún. 19. 13:04
 3/12 A kérdező kommentje:
mondom mindig a problémámat, de szerintem az a baj, a gyerek az ő fejükben úgy él,mint egy arancshörcsög, csak bedobod a kaját, aztán eljössz......
2010. jún. 19. 13:06
 4/12 A kérdező kommentje:

nem általában anyu, vagy az apja vigyáz rá, de ők is dolgoznak és ha ilyenkor találkoznánk akkor vinném magammal, de múltkor is azon értetlenkedett a barátnőm h karácsonykor miért nem megyünk a westendbe vásárolni gyerekestül délelőtt.....

tudom h alkalmazkodni kell, de egy minimális szinten tőlük is vártam volna, most úgy vagyok vele, h ha nekik ennyire nem fontos, h ott legyek, akkor majd mással csinálok programot

2010. jún. 19. 13:10
 5/12 anonim ***** válasza:
100%
Átérzem, de szerintem a gyerektelen barátnők sokszor tényleg nem is tudják, hogy mi hogy megy. Múltkor is barátnőim hivtak, hogy menjünk együtt strandra. Mondom oké. De hát hogy akkor délben induljunk. Persze nekik fogalmuk sem volt arról, hogy a fiam délben ebédel, és utána minden körülmények között alszik kettőig. Végül sikerült megbeszélni, hogy induljunk korábban, és akkor a pokrócon nagyon jót aludt. De ha nem mondom, nem jut eszükbe, hiszen nincs gyerekük.
2010. jún. 19. 13:26
 6/12 A kérdező kommentje:
azért is érintett most ez mélyebben, mert a barátnőmék most vannak rajta a gyermekáldáson és ezek szerint fogalma sincs mire vállalkoznak...:)
2010. jún. 19. 13:30
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Ugyan, szerintem a legtöbb nő nem tudja előre, hogy milyen is úgy valójában egy gyerekkel jönni-menni, ezen ne húzd fel magad. Mindenki menet közben tanulja meg, kivéve talán az, aki szülés előtt is sokat vigyázott gyerekekre.
2010. jún. 19. 13:55
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Az én kisfiam 2 hónapos, és tegnap este tapasztaltam meg először, hogy bizony ott van a szakadék, akármennyire is nem szeretnénk. :( Átjöttek a barátnőim este, megbeszéltük, hogy lefektetem a babát, és utána játszunk. Direkt egy csapatot alkottunk a férjemmel (a többiek egyedül voltak), hogy ha sír a kicsi, és egyikünk bemegy hozzá, ne akadjon meg a játék. Amikor kb. harmadszorra mentünk be, a barátnőm fitymálóan jegyezte meg, hogy minek ugrálni, ha egyet nyikkan. Nem akartam veszekedést, ezért csak annyit mondtam, hogy még kicsi, biztos fél. De magamban nagyon rosszul esett, hogy fogalma sincs, hogy mennek ezek a dolgok, de leszólni a nevelésünket, azt tudja. :(
2010. jún. 19. 17:32
 9/12 A kérdező kommentje:

tudom, hülyeség, de nekem is annyira rosszul esett, h én próbálok részt venni a társaságban és kb mikor a barátnőimnek nem volt melója akkor többet kellett hozzájuk alkalmazkodni és nekem az ment......

igen, annyira meg tudnak engem is bántani egy-egy hülye beszólással....

ma nem is találkoztam velük inkább, mert úgyis csak beszólnék nekik, lenyugszom, aztán majd meglátom h mi lesz, köszi a válaszokat aranyosak vagytok!!!!

2010. jún. 19. 20:26
 10/12 anonim ***** válasza:
0%

múltkor énis besokalltam mégpedig azért mert a hülye anyám még 1x se vigyázott az unokájára XD ezért bébiszitterre bíztam a 2 hónapos kisfiamat:)

17/L

megkérdezhetem hány éves vagy?

2010. jún. 20. 13:27
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!