Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Családkémt melyik a jobb döntés?

Piroska és a farkas kérdése:

Családkémt melyik a jobb döntés?

Figyelt kérdés
Férjemmel és 2 kisgyermekünkkel vidéken élünk saját, de kicsi ingatlanban. Szeretnénk váltani majd, de korlátozottak az anyagi lehetôségeink. Mi ùgy gondoljuk, h inkább mennénk a központtòl távolabb, esetleg nyaralòövezetbe, még ùgy is, ha bô 20 perc gyaloglás lenne reggel mindig ( autònk nincs, nem is szeretnénk), megvalòsìthatnánk hitel nélkül, én tovább itthon maradhatnék ( a kicsi tartòsan beteg, vele amùgy is, de ha hitel lenne, kellene a keresetem). Anyukám és a család egy része szerint viszont a szülôk igenis vállaljanak áldozatot, és hitelbôl oldjuk meg a központban lévô ház vásárlását. Én elmondtam, h szerintem nem azzal adjuk a többet a gyerekeinknek, ha minden közel van, hanem, ha nyugodt az életünk és több dologra - pl utazásra, élményre- mondhatunk igent. Tudják, mert hangsùlyoztuk, h a kettônk pénze és döntése, de meg vannak sértve, ha nem érdekel minket a véleményük, holott de, érdekelne, csak nem olyan szinten, h gyakorltilag felháborodnak, ha megtudják, h megint olyan házat néztünk, ami nem a központban van. Tudom, háborodjanak... Érdekelne, h többgyerekes, elsôsorban vidéki családok milyen szempontok alapján kötöttek kompromisszumokat e téren. Kéremszépen, h aki hitel nélküli 50 milliòs házban él, vagy nem érti, h havi nettò félmilliò alatt miért vállalnak mások gyereket, az most ne ìrjon...
2018. júl. 26. 15:14
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Ha már eldontottetek, akkor mi a kérdés?

Én fenntartom a véleményem, hogy beljebb jobb lenne, de nyilván értem azt is, h nem telik rá. Szép időben a 20 perc séta nem vészes de ha esetleg nagy sár van, eső, nagy hó...a babakocsit nem lehet eltolni...gondolom üdülő övezetben nem úgy tolják a havat se. Aszfaltozott az út?

Ha meg megvan a döntés akkor ne érdekeljen a rokonok véleménye. Mindig lesz olyan akinek nem tetszik ez a ház vagy egy másik, tok mindegy.

A kocsit viszont szerintem vallaljatok be, már csak a gyerekek miatt is. Legalább neked legyen jogsid.

2018. júl. 26. 16:14
 12/14 anonim ***** válasza:
ne csak a mostra gondoljatok, hanem egy házat hosszútávra vesz az ember. Azok a gyerekek előbb-utóbb iskolások lesznek, persze, megoldható, hogy napközi után szedsz össze mindenkit, de ha szeretnéd inkább hazavinni őket, akkor nagyon rohanós lesz minden nap. Az egyik megy 6ra, mert osztálykirándulás van, a másik fél nyolcra, mert iskola, de fél kettőkor hazajön ebédelni, háromtól meg fejlesztés.... és be kéne vásárolni, mindent hazacühölni, meg munkába is kéne járni egyszer majd... ehhez vagy kocsi kell, esetlegesen kettő is, vagy tényleg központ. Mi kintről költöztünk be, mikor a gyerekek növögettek, és a néggyel nem tudtam volna négyfelé szakadni. nem akartunk két autót fent tartani, én inkább megvárnám, míg letelik az a két millió, meg lejár a lakáskassza, meg hátha addigra bevállaltok egy harmadikat is, és lehet több pénzből nézelődni. annyit szerintem nem ér meg most azonnal költözni, hogy ne tudjatok várni két évet egy sokkal jobb - életre szóló - lehetőségre.
2018. júl. 26. 19:27
 13/14 anonim ***** válasza:
Mi mikor Magyarországon éltünk, kiköltöztünk a városból. Egy erdő melletti hétvégi házat vettünk, gyönyörű környezetben, kevesebbért, mint egy egyszobás lakás a városban. Mi vettünk mellé autót 1 millióért, anyagilag így is sokkal jobban jártunk. 10 perc alatt bent voltunk a központban, ugyanúgy, ahogy a nővérem, aki városszéli panelban lakott. Nagyon szerettük, külföldre költözés miatt adtuk el, én még sírtam is miatta. Aztán külföldön 2 évig egy nagyvárosban laktunk, 2 szobás lakásban. Nem igazán szerettük, ezért vettünk egy házat vidéken, egy 3500 fős kisvárosban. Itt nincs is tömegközlekedés, az iskola 15 perc gyalog, de a lányom nem bánja, pedig télen hideg van, és sok a hó. Eddig kb. 4-5 alkalom volt, hogy elvittem autóval, mert hóvihar vagy extrém hideg volt. Egyébként a barátai jó része farmon vagy városon kívül lakik, igaz értük elmegy az iskolabusz.
2018. júl. 26. 20:31
 14/14 anonim ***** válasza:

Kérdező, ez rossz döntés. És nem azért, mert hitelt kellene felvennetek megint.

Hanem mert nehezítittek a mindennapjaitokat, egy tartósan beteg gyerekkel, plusz amit vesztek, az is pénzkidobás, a családi vagyon elértéktelenítése, mert soha nem fog normális árat érni, amit esztek. Buktok, annak ellenére, hogy sokat dolgoztatok a pénzért. És ez felelőtlenség.

Én maradnék, ahol vagyok, kötnék 2 db 20.000 ft-os lakáskaszát 4 évre, és amikor lejár, akkor vennék jobbat, forgalomképesebbet.

2018. júl. 27. 13:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!