A párom tényleg nem akar tőlem gyereket?
Kérdező, 9-es vagyok.
Abba gondolj bele, hogy a majd az lehet 20 év múlva is. Ezzel együtt tudnál élni? Ezt kell átgondolnod.
Nálunk a majd azt hozta, hogy 41, 42 és 44 évesen lettek gyerekeink, de mindketten ezt akartuk, és ez így tökéletes. De te képes lennél ezt IS vállalni?
Lehet, hogy más irányba fejlődtök ebben az első szerelemben. Persze, lehet, hogy nem.
Kérdezd meg tőle, hogy mi az a "majd". Azzal semmi baj, ha pár évet ő még várna, fiatalok vagytok még, nem kell úgy rohanni.
De ha azt sikerül kihozni a beszélgetésből, hogy ő nem is igazán akar SAJÁTOT (mert igen a kölcsön gyerek más) akkor pedig el kell döntened hogyan tovább.
Nem várnék rá ha azt mondaná, hogy 30 vagy akár 40 felett akarna gyerket.
Nem gondolom, hogy nem változna meg, egy szóval sem mondtam hogy ugyan úgy lenne gyerekkel mint gyerek nélkül a szórakozás.
Gyerek szerelem lenne ez? tehát ha valaki volt olyan szerencsés, hogy fiatalom megtalálája a parjat akkor az már nem is lehet komoly?
Nem türelmetlen vagyok. És nem nyaggatom vele, tudom hogy el jön majd az idő mikor ő is szeretné, csak tapasztalatokra voltam kíváncsi.
15
Pont emiatt nem lehet komoly, amit ebben a hsz-ben írsz: te "fiatalon megtaláltad a párodat", de ha nem akarna gyereket akkor, amikor te, csak később jóval, akkor "nem várnál rá".
Az ember az igaziról nem így nyilatkozik.
Tudod, nem értem, miért vagytok ti jegyesek, ha az is válóok lenne, ha 6 évvel később akarna gyereket, 23 éves létére ...
Én vagyok a 3 gyerekes, negyvenes válaszoló.
Az igazinak tartom, de ha felteszem magamnak a kérdést, hogy hogy lennek boldog, 40 évesen gyerek nélkül, egy olyan férfi oldalan aki nem akart eddig tőlem gyereket (mert persze én várják amíg ő gondolja amíg neki jó, de neki ezek szerint nem fontos amire én vágyom) tehát boldogtalanul.
Vagy 40 évesen gyerekkel (lehet elválltan, esetleg egyedülállóként)
Akkor egyértelműen az a válasz, hogy az utolsó lehetőséget választanám.
Lehet velem van a baj, de ha 40 évesen szülök, és esetleg a gyerekemnek is 40 évesen lesz gyereke akkor hogy latom majd az unokáim? Nekem ez fontos. Ahogy az is hogy 30 évesen már legyek édesanya és ez lehet hihetetlen, de amióta az eszemet tudom azert dolgoztam, tanultam hogy mire (minél előbb) oda jutok, hogy johet a baba (nyilván ebben a parommal mindig egyetertettünk, tisztaba volt a celjaimmal, és ő is így gondolja mai napig állítsa szerint, tehát ez nem egy hirtelen légbőlkapott ötlet) addigra legyen egy kialakitott egzisztenciánk.Amit el értünk.
Tök mindegy, hogy mit gondolsz a gyerekvállalás megfelelő életkoráról. A lényeg az, hogy az az IGAZI, akivel ebben közös az álláspontotok.
Ideje lenne erről ténylegesen és érdemben beszélnetek, ha már a jegyesség kihirdetése előtt nem sikerült. Ez az egyik sarkpont, ebben nincs kompromisszum. Egy gyerek vagy van vagy nincs.
És ha te már 23 évesen veszkődsz gyerek után, ő meg rád hagyja, meg majd egyszer akar, akkor az nem egy közös nevező.
Ne haragudj, de itt azért van egy elég komoly probléma, amit meg kellene beszélnetek, mert sok dolog kiderülhet belőle. Ugyanis ha valaki már veszkődik a gyerekért, az nem fog 5 évet várni.
Aki voszont csak majd akar, az meg nem fog akarni 1-2 év múlva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!