Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Szerintetek megéri itthon...

Szerintetek megéri itthon főállású anyának lenni?

Figyelt kérdés
2010. jún. 19. 07:43
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
100%

Én maradok itthon, az tuti. Egyelőre szerencsére kijövünk így is anyagilag, (egy pici van meg egy pocaklakó, de szeretnénk harmadikat is, nem a pénz miatt), viszont épp számoltunk nemrég a párommal:

Hacsak nem valami nagyon jó állása van valakinek, értem ezalatt, hogy ha valaki mondjuk "csak" bolti eladó vagy bármi átlagos szakma (nem leszólásként írom, ezért tettem idézőjelbe, de hát ugye ezek nem a legjobban kereső szakmák) akkor ha kiszámolod, hogy keresel jó esetben 70 ezret tisztán (szerintem annyit sem) akkor mire kifizeted a gyerekeknek az egész napos bölcsit, ovit, addigra nemhogy elfogy a fizetésed jó része, de még tán nem is elég. Itthon olcsóbban kihozol kaját, mindent, ráadásul szerintem ha egy anya megteheti, hogy a gyerekeivel maradjon és ne bízza őket másra, akkor tegye meg.

Ez az én véleményem, biztosan nem mindenki ért egyet ezzel. Mi szétnéztünk kíváncsiságból, hogy hogyan oldanánk meg, ha visszamennék dolgozni. Nos, nálunk a bölcsiben nincs hely, a fejlesztő kuckóban igen, viszont ott több, mint 40 ezret kell fizetni havonta. Ezt képtelenség kigazdálkodni. Nekem meg nem mindegy, hogy idegenre bízom a gyerekeket, vagy én lehetek velük.

2010. jún. 19. 09:15
 12/20 anonim ***** válasza:

8:11-es

az előző munkahelyemre dolgozok be.

Bérszámfejtés hó elején, könyveslés hó végén.

Év elején adóbevallások.

Jó, tudom nem sok pénz, de nem kell se megszakadnom érte, se elmennem itthonról.

Meg a többi mellett jól jön.

Jövőre pedig mindenképp saját vállalkozás.

2010. jún. 19. 10:28
 13/20 anonim ***** válasza:
32%
Képes valaki csak ezért 3 gyereket vállalni???
2010. jún. 21. 15:08
 14/20 anonim ***** válasza:
Utolsó: NEM CSAK EZÉRT akar harmadik gyereket, a kérdés arra irányul, hogy ha akarnak harmadikat, akkor megéri-e ezt a variációt választani.
2010. jún. 21. 16:34
 15/20 anonim ***** válasza:
20%
Ezt a főállású anyaság témát azok pedzegetik akik nem akarnak dolgozni.Ennyi.Ezért tart itt ez az ország mert alig 3 millió tartja el a tízmilliót, mert mindenki ilyen olyan pénzeken van otthon.Édekes én tudtam tanulni, dolgozni végig gyerek mellett, gyed után mentem vissza dolgozni, gyed alatt kiegészítő munka, tanulás.Pedig nem vagyunk olyan nagyon szegények, én úgy gondolom kell és jó dolgo dolgozni.
2010. jún. 21. 17:33
 16/20 anonim ***** válasza:
65%

Utolsó, már bocs...

a 2 nagy gyereke alatt kettő diplomám lett, ráadásul nem finanszirozott szakon.

16 éves korom óta iskola mellett dolgozok...

a gyerekek nem a pénz miatt kellettek,hanem azért mert jobban megéri igy itthon lenni, meleg kajával, tiszta lakással várni őket, nem gyáp-ra menni a ha betegek, és nyáriszünetben nem nagyikra passzolni, hanem én lehetek velük,láthatom őket felnőni, mind emellett dolgozni, itthonról, hivatalosan adót fizetve, hogy semmiben ne legyen hiány,mi ezért vállaltunk 3 gyereket, és mihelyst a saájt lábamra állok, és pénzügyileg nem fogok függeni senkitől, jöhet a negyedik is, mert ezért épitettünk 5 szobás házat.

2010. jún. 21. 17:37
 17/20 anonim ***** válasza:
34%
17.33 hol talál ma egy anyuka két gyerek mellett munkát.meséld már el nekem?van két szép lányunk és mi ha a kettőt el tudjuk tartani akkor a harmadikat is.
2010. jún. 21. 20:26
 18/20 anonim ***** válasza:
56%
Sztem meg nem éri meg.Ha eleve nem keres átlagon felül a társunk, ill. ha nincsenek tartalékok semmiképp.Én megtehetném hogy itthon legyek de eszem ágában nincs.Biztos kényelmesebb és meghittebb lenne ha anya otthon vár mindenkit,de ez valahogy távól áll tőlem.Ja és mi lesz a 3 gyerekkel később?iskola?ruhák?induló tőke az életbe?
2010. jún. 21. 20:32
 19/20 anonim ***** válasza:
61%

17.33-as: ez az ország nem a főállású anyák miatt tart ott, ahol tart. Van egy réteg ugye, akik nem anyák, csak megélhetési gyerekgyártók és várják a segélyeket. Nem akarom részletezni, aki akarja, érti így is. Azok az anyák, akik otthon maradnak tisztességgel felnevelni 3-4-5-akárhány gyereket, azok nem ez a kategória. Ráadásul közülük sokan tényleg vállalnak mellette legalább alkalmi munkát.

Nagyanyáink idejében nem volt gond, hogy otthon maradtak, törődtek a családdal. Értelme és célja volt a munkájuknak, s lenne ma is, csak picit alakítani kellene a rendszeren. Én nem adnék segélyt csak önhibáján kívül megrokkant embernek, senki másnak. Ezért lenne jó a családi adózás a segélyek helyett. Akkor azok, akik tisztességgel dolgoznak és gyereket nevelnek, jól járnának, akik meg a másik csoport (nem mondom ki) azok csak haljanak éhen nyugodtan. Mindenkinek saját felelőssége a maga és a gyermekei sorsa.

Na de ne politizáljunk, ez nem az az oldal. Csak jó lenne, ha a tudálékos és leszóló válaszok helyett gondolkodnának egyesek.

2010. jún. 21. 20:57
 20/20 A kérdező kommentje:
Sziasztok! Ezzel a kérdéssel tényleg nem akartam vitát szítani. A kommentekben leírtam az okokat, hogy miért gondolkozunk ezen. Arról pedig szó sincs, hogy nem akarnék dolgozni...de akarnék, de ha történik valami baj, kit ugrasztanék pl. a gyerekekért. Azt hozzátenném, hogy egy internetes vállalkozás remélhetőleg működne mellette. Irigylem azokat akiknek van segítségük, de nekem sajnos annyira nincs.
2010. jún. 22. 06:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!