Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Sokan nem akarnak gyereket...

Sokan nem akarnak gyereket vagy csak kifogás?

Figyelt kérdés
Egyre többen hangoztatják, hogy nem akarnak gyereket. Ők tényleg így gondolják vagy csak e mögé rejtik a valós okot? Biztos vannak ilyen nők\férfiak, de szerintem sokkal kevesebben, mint akik ezt mondják.

2018. júl. 19. 15:00
 1/5 anonim ***** válasza:
85%

A saját példámról tudok csak szólni. Volt egy pár éves időszak az életemben, amikor kijelentettem, hogy na én aztán soha. Utálom is őket, különben sem vagyok anyának való stb...

Aztán idővel mégis az ellenkezőjére váltott a dolog. Persze, amikor ezt mondtam, halálosan komolyan gondoltam, és biztos voltam benne, hogy sosem akarok.

Így utólag visszanézve önmagamra, igenis hazudtam magamnak a valós okokról, amiket már sikerült azóta beismernem magamnak.

2018. júl. 19. 15:08
 2/5 anonim ***** válasza:
100%

Ezt sosem tudhatod.

Sokan tényleg nem akarnak, míg mások ezzel tudatalatt védekeznek, aztán ha megvan a megfelelő pár akkor mégis csak előtör belőlük a gyerek utáni vágy.

Egyikkel sincs semmi baj.

Baj akkor van ha valaki nem akar, de nem védekezik. Vagy akkor ha akar, de nem akar összejönni

2018. júl. 19. 15:10
 3/5 anonim ***** válasza:
62%

20 éves vagyok, de totál képtelennek érzem magam egy gyermekre, mert:

-félek a szülést ők, hogy bele hálók

- kicsit bizarrnak érezném, hogy van bennem egy fejlődő élet, egy másik, teljes értékű élet.

- lelkileg éretlen vagyok

- ha választhatnék, gyerek vagy bármilyen házi állat, akkor lovat, macskát, papagájt tartanék, minthogy gyereket vállalják

- nincs sok türelem

- lelkileg ki tudok készülni, ha hosszabb ideig nem űzhetem valamelyik hobbimat, vagy nem tudnék pihenni rendesen

- jobban érdekelnek a céljaim, vágyaim, nincs kedvem feladni őket

-nem vonz a gyerekek,babáknak kapcsolatos semmilyen téma

- nem akarok otthon lenni. Egyik ismerőst látogattuk meg múlt szombaton, 4 éves kislánya van, a gyerek mindenhol őt volt a lakásban, az anyuka kicsit szétesett volt :( nem akarok kiszolgáltatottságban lenni(más tart el, nem dolgozhatok, le vagyok láncolva a gyerek mellé, szanaszét a lakás)

2018. júl. 19. 15:30
 4/5 anonim ***** válasza:
96%
Én úgy voltam mint az első válaszoló.Volt komoly, stabil több éves (5) kapcsolatom,eljegyzést stb..stb..korban is ott voltam (25), hogy lehetett volna.De akkor határozottan azon a véleményen voltam, hogy nekem soha nem kell és nem is lesz gyerekem. A párom meg 26 éves volt és akart..ezért aztán szétmentünk.Jól tettük.Ő 3 hónap alatt talált valakit aki terhes lett tőle és boldogan bevállalták a babát én meg világot jártam, éltem úgy ahogy akkor nekem jól esett.32 évesen találkoztam a mostani párommal és az elejétől annyira klappolt minden, hogy mikor a gyerektéma felmerült olyan egyértelmű volt, hogy igen akarok gyereket.Nem volt könnyű mire összejött, de nem voltam lekésve semmiről és volt jópár olyan évem amikre emlékezve egy-egy rosszabb napon feltöltekezem. Nem bántam meg semmit.De változik az ember és ami valamikor 20-on évesen halál komoly elhatározás volt 32 éves koromra megváltozott.:)
2018. júl. 19. 16:47
 5/5 anonim ***** válasza:
91%
Én akarnék, a megfelelő társ nem akar összejönni hozzá, úgy meg nehéz.
2018. júl. 20. 13:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!