Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Mennyire furcsa, ha valakinek...

Mennyire furcsa, ha valakinek Zsófi a hivatalos neve?

Figyelt kérdés

Nagyon tetszik a Zsófi név (igen, tudom, hogy tucat, de attól még ez tetszik a legjobban a férjemnek és nekem is, a vezetéknevünk legalább ritka). Viszont a teljes alakja, a Zsófia kevésbé. Ráadásul elég sok Zsófiát ismerek, de egyiküket se szólítja senki Zsófiának, mindenki Zsófi (vagy más becézés), még az idősebb korosztály is. Ezért elgondolkoztunk, mi lenne, ha hivatalosan is csak Zsófi lenne a lányunk. (anyakönyveztethető úgy is). Mi a véleményetek erről a verzióról? Mennyire lenne furcsa?

Szerintem a legnagyobb problémát az jelentené, hogy sokan nem tudják, hogy már Zsófi is lehet valaki hivatalosan, és biztos sokszor elírnák elírnák nevét, meg magyarázkodnia kellene.

Minden vélemények örülök, negatív is jöhet bátran. :D

2018. júl. 16. 19:58
 1/8 anonim ***** válasza:
100%

Nekem nagyon fura. Mintha lusta lenne valaki a teljes nevén bemutatkozni. Ismerősöm Bori, ő is megkapta párszor hogy de bunkó, mert nem veszi fáradtságot hogy rendesen bemutatkozzon. Aztán magyarázkodhatott hogy de neki ez a rendes neve..

Pluszban nekem komolytalan ha valakinek becenév a neve, gyerekként elmegy, de felnőttként nem praktikus.

2018. júl. 16. 20:04
 2/8 anonim válasza:
100%
Én maradnék a Zsófiánál,sok kellemetlenségtől kímélnétek meg a lányotokat.
2018. júl. 16. 20:05
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Azért lenne jó Zsófiának anyakönyveztetni - mellette még hívhatnátok állandóan Zsófinak - mert ha felnőtt lesz, lesz egy komoly foglalkozása, akkor a Zsófia is komolyabban hangzik, a Zsófi névvel folyamatosan magyarázkodnia kellene. (Lehet, hogy ti is emlékeztek arra, hogy van egy celeb, akit Anettkának hívnak, és még a tévében is folyton téma volt, hogy miért nem Anett? Végül besokallt, és nyilvánosan bemutatta a születési anyakönyvi kivonatát, hogy Anettkának van anyakönyvezve). Amúgy szerintem szép név a Zsófia.
2018. júl. 16. 20:11
 4/8 anonim ***** válasza:
Lilink és Szofink van.Mikor kerdezik a nevuket mondom hogy xy Lili,xy Szofi.Szerintem egyertelmu hogy ha az a neved azt mondod.Esetleg hozzateszi hogy siman Zsofi.Ettol nem lesz rosszabb elete.Siman adnam.Lili kislany nevet eddig egyszer irtak el,azt se ertettem mivel a Lili eleg regota van mar,de Lilian lett belole valami ovis nevsorban.
2018. júl. 17. 10:37
 5/8 anonim ***** válasza:
39%

Nem véletlen, hogy fiúnévként nem engedélyezik az olyan becéket, mint a Peti. Gondolj bele:

Dr. Kovács Peti

Szánalmas. S ugyanez a kategória a Dr. Kovács Zsófi is.

Nulla méltóság, nulla tekintély, nulla tartás, mintha aszülő eleve elvenné ezeket a gyerekétől.

2018. júl. 17. 12:33
 6/8 anonim ***** válasza:
Ezt a nevet utálom a legjobban. A Zsófiát, de a Zsófi is szörnyű szerintem. Minden esetre inkább legyen Zsófia, kicsit furcsa lenne.
2018. júl. 17. 15:14
 7/8 Zsofii:) válasza:
Engem simán Zsófinak hívnak, és igen, kicsit tényleg idegesítő, amikor egyszerűen senki nem tudja leírni a nevemet, hat éve járok a sulimba, de néhány tanár még mindíg Zsófiának szólít, akárhányszor is javítom ki.. De szerintem sokkal jobb név mint a Zsófia, mert cukibb, és ígyis-úgyis Zsófinak szólítanának. És különlegesebb is, mert Zsófiát legalább 5-öt ismerek, de Zsófit egyet sem, szóval annyira mégsem lesz átlagos:)
2018. júl. 19. 11:31
 8/8 anonim ***** válasza:
Nagyon. Kb a Bori, Rozi, Bella kategória.
2018. júl. 19. 16:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!