Mennyire furcsa, ha valakinek Zsófi a hivatalos neve?
Nagyon tetszik a Zsófi név (igen, tudom, hogy tucat, de attól még ez tetszik a legjobban a férjemnek és nekem is, a vezetéknevünk legalább ritka). Viszont a teljes alakja, a Zsófia kevésbé. Ráadásul elég sok Zsófiát ismerek, de egyiküket se szólítja senki Zsófiának, mindenki Zsófi (vagy más becézés), még az idősebb korosztály is. Ezért elgondolkoztunk, mi lenne, ha hivatalosan is csak Zsófi lenne a lányunk. (anyakönyveztethető úgy is). Mi a véleményetek erről a verzióról? Mennyire lenne furcsa?
Szerintem a legnagyobb problémát az jelentené, hogy sokan nem tudják, hogy már Zsófi is lehet valaki hivatalosan, és biztos sokszor elírnák elírnák nevét, meg magyarázkodnia kellene.
Minden vélemények örülök, negatív is jöhet bátran. :D
Nekem nagyon fura. Mintha lusta lenne valaki a teljes nevén bemutatkozni. Ismerősöm Bori, ő is megkapta párszor hogy de bunkó, mert nem veszi fáradtságot hogy rendesen bemutatkozzon. Aztán magyarázkodhatott hogy de neki ez a rendes neve..
Pluszban nekem komolytalan ha valakinek becenév a neve, gyerekként elmegy, de felnőttként nem praktikus.
Nem véletlen, hogy fiúnévként nem engedélyezik az olyan becéket, mint a Peti. Gondolj bele:
Dr. Kovács Peti
Szánalmas. S ugyanez a kategória a Dr. Kovács Zsófi is.
Nulla méltóság, nulla tekintély, nulla tartás, mintha aszülő eleve elvenné ezeket a gyerekétől.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!