Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Országos Beszédvizsgáló....

Országos Beszédvizsgáló. Bizottsághoz érdemes menni, tapasztalat?

Figyelt kérdés

Elgondolkodtam azon,hogy elviszem a lányom. 28 hónapos. Beszédindítása pár hónapja tart,semmit nem fejlődött. 0 szava van,5-6 állathangot utánoz. A fèlelmem az,hogy fejlődési diszfáziás.

Odatelefonáltam dèlelőtt,azt mondta a nő,hogy nagyon gyorsan írjam a kérelmet,mert csak 3 èves korig kérheti a szülő a vizsgálatot.

Messze lakunk nagyon,nem mindegy,hogy van értelme,vagy feleslegesen viszem el a gyereket olyan messzire.

Az itteni logopèdus most 1 hét gondolkodási időt kért,nem boldogul a lányommal. ( akkor èn hogy boldoguljak,ha a szakember sem tud?.....)

Valakinek tapasztalat? Milyen ott egy vizsgálat?

Mit nyer a gyermekem azzal,ha elviszem?- EZ A FŐ KÉRDÉSEM!!!

Ha megállapítják,hogy jövőre logopédiai ovi kell,akkor mi van? Itt nincs ilyesmi...

Sok a kérdésem,megbeszélni igazság szerint senkivel nem tudom. Úgyhogy várom a tapasztalatokat!

2018. júl. 11. 13:43
 1/10 anonim ***** válasza:

Csak logopédus foglalkozik vele?

Ilyen kicsinél nem az a leghatékonyabb, hanem a mozgásfejlesztésen keresztüli beszédindítás és az állataszisztált terápia.

A beszédvizsgáló "csak" kódot, diagnózist ad, fejlesztést nem.

Ha logopédiai ovi kell, ahhoz költöznötök kell.

2018. júl. 11. 13:49
 2/10 A kérdező kommentje:
Igen. Leülős logopédiai foglalkozást kap...tudom,hogy mozgásos kellene,de olyan itt nincs :(. Nyíregyházán lakunk. Szeptembertől tsmt lesz mèg,de az sem csoportos foglalkozás.
2018. júl. 11. 15:02
 3/10 A kérdező kommentje:
És ha a lányomnak már van az itteni szakértői bizottságtól szakvéleménye,attól még vihetem Budapestre,igaz?
2018. júl. 11. 15:03
 4/10 anonim ***** válasza:

Tsmt-vel miért vársz szeptemberig?

Debrecen egyébként sokkal közelebb van, ha a terápia fontos, nem a diagnózis.

2018. júl. 11. 15:23
 5/10 A kérdező kommentje:
Mert csak szeptembertől vállalták. Nyári szünet van.
2018. júl. 11. 15:34
 6/10 A kérdező kommentje:
De az eredeti kérdésre szeretnék választ kapni!!
2018. júl. 11. 15:34
 7/10 anonim ***** válasza:

Az eredeti kérdésed marhaság, meg az is, hogy 50 km helyett 300-ra keresed a megoldást. Db-ben 1000 terapeuta van rövidebb vállalási idővel.

Egyébként az, hogy diszfáziás vagy csak megkésett, addig NEM derül ki, míg meg nem indul. Utána lehet eldönteni abból, hogy a nyelvi elemeket milyen módon sajátítja el. ;)

2018. júl. 11. 15:47
 8/10 anonim ***** válasza:
57%
Egy kedves ismerősöm a beszédvizsgálóban dolgozik, ha nem kapsz èrdemben választ, megkérdezem neked. Most nem fogom tudni elérni, talán jövő héten.
2018. júl. 11. 17:39
 9/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
2018. júl. 11. 20:06
 10/10 A kérdező kommentje:

Azért gondoltam Budapestre,mert az ottani szakemberekben bízom. Amúgy is oda hordjuk a SOTE 1re kontrollokra,ismerjük a járást úgymond.

Azt én értem,hogy beszélő gyereknél könnyebb elkülöníteni a 2 diagnózist (megkésett vagy diszfáziás). De a diszfázia pont arról szól-és pont ezért gyanús nekem-mert az már az első időktől látszik,észrevehető,a gyerek számottevően elmarad már a gagyogásban is.

A lányom már több,mint 1 év lemaradásban van,még mindig ciklizál (bababa,mamama). Nem hívja a szüleit,nem.is bólogat. Ezért gondolok a diszfáziára.

De utána nézek a debreceni szakiknak is.

2018. júl. 11. 20:47

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!