Országos Beszédvizsgáló. Bizottsághoz érdemes menni, tapasztalat?
Elgondolkodtam azon,hogy elviszem a lányom. 28 hónapos. Beszédindítása pár hónapja tart,semmit nem fejlődött. 0 szava van,5-6 állathangot utánoz. A fèlelmem az,hogy fejlődési diszfáziás.
Odatelefonáltam dèlelőtt,azt mondta a nő,hogy nagyon gyorsan írjam a kérelmet,mert csak 3 èves korig kérheti a szülő a vizsgálatot.
Messze lakunk nagyon,nem mindegy,hogy van értelme,vagy feleslegesen viszem el a gyereket olyan messzire.
Az itteni logopèdus most 1 hét gondolkodási időt kért,nem boldogul a lányommal. ( akkor èn hogy boldoguljak,ha a szakember sem tud?.....)
Valakinek tapasztalat? Milyen ott egy vizsgálat?
Mit nyer a gyermekem azzal,ha elviszem?- EZ A FŐ KÉRDÉSEM!!!
Ha megállapítják,hogy jövőre logopédiai ovi kell,akkor mi van? Itt nincs ilyesmi...
Sok a kérdésem,megbeszélni igazság szerint senkivel nem tudom. Úgyhogy várom a tapasztalatokat!
Csak logopédus foglalkozik vele?
Ilyen kicsinél nem az a leghatékonyabb, hanem a mozgásfejlesztésen keresztüli beszédindítás és az állataszisztált terápia.
A beszédvizsgáló "csak" kódot, diagnózist ad, fejlesztést nem.
Ha logopédiai ovi kell, ahhoz költöznötök kell.
Tsmt-vel miért vársz szeptemberig?
Debrecen egyébként sokkal közelebb van, ha a terápia fontos, nem a diagnózis.
Az eredeti kérdésed marhaság, meg az is, hogy 50 km helyett 300-ra keresed a megoldást. Db-ben 1000 terapeuta van rövidebb vállalási idővel.
Egyébként az, hogy diszfáziás vagy csak megkésett, addig NEM derül ki, míg meg nem indul. Utána lehet eldönteni abból, hogy a nyelvi elemeket milyen módon sajátítja el. ;)
Azért gondoltam Budapestre,mert az ottani szakemberekben bízom. Amúgy is oda hordjuk a SOTE 1re kontrollokra,ismerjük a járást úgymond.
Azt én értem,hogy beszélő gyereknél könnyebb elkülöníteni a 2 diagnózist (megkésett vagy diszfáziás). De a diszfázia pont arról szól-és pont ezért gyanús nekem-mert az már az első időktől látszik,észrevehető,a gyerek számottevően elmarad már a gagyogásban is.
A lányom már több,mint 1 év lemaradásban van,még mindig ciklizál (bababa,mamama). Nem hívja a szüleit,nem.is bólogat. Ezért gondolok a diszfáziára.
De utána nézek a debreceni szakiknak is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!