Miért adnak a gyerekeknek idegen hangzatú, feltünő neveket a szülők? Vajon ezzel kompenzálni akarnak valamit, vagy a magyar nevek már tényleg ennyire kevés embernek tetszenek?
Rengeteg szép magyar név van,de egy gyerek születésénél azonn törni valakinek a fejét, hogy majd ha nagy lesz, külföldön is ki tudják mondani a nevét...
na ez riasztóan magyartalan!
Nem vagyok magyarmániás, de büszke vagyok arra, hogy magyar vagyok, és halálosan nem izgat, hogy egy külföldi helyesen mondja-e ki a magyaros nevemet vagy sem!
Szerintem azért adnak idegen hangzású neveket, mert egyszerűen teccik nekik, mint a köznapi, gyakrabban előforduló magyar nevek!Talán a szülők azt reméliik, egy különd név különb sorsot adhat a gyereküknek!
Nomen est omen-Nevedben a sorsod, így tartja a mondás!
Amúgy végülis mindegy, senkit sem a neve vagy a bőrszíne tesz magyarrá, hanem a szíve!:
"Hazádnak rendületlenűl
Légy híve, ó magyar;
Bölcsőd az s majdan sírod is,
Mely ápol s eltakar.
A nagy világon e kivűl
Nincsen számodra hely;
Áldjon vagy verjen sors keze:
Itt élned, halnod kell. "
Ezt valahogy sokan elfelejtik mostanában!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!