Mit lehet csinálni a tömbház előtt síppal fütyülő gyerekekkel?
Ha rászólok, kb. kinevet, jellemző a mai elrontott kölkökre, senki nem szólhat rá, még az anyja se, rá is magasról tojik.
10-12 évesek, rollerrel, bicajjal, gördeszkával száguldoznak a járdán és sípjuk van, mindnek és nem félnek használni.
Természetesen, pont ebéd után, amikor altatnám a gyerekeimet!
Mit lehet velük csinálni, valahol jelenteni?
Nem tudsz mit csinálni vele. Miért is kellene? A 7évesemre múltkor kiüvöltött egy vadbarom az ablakból, hogy ne pattogtassa a kosárlabdát a járdán, mert "kiszúrja a p*csába". A játszótér körül. 15 méterre a kosárpályától.
A gyerekem azóta fél kihozni a lakásból a labdáját, mert a mérges bácsi el akarja venni tőle.
Ha ott lettem volna, amikor beszól a gyereknek, azt hiszem nem tette volna zsebre, amit tőlem kap.
El kell fogadni, hogy lakótelepen együtt kell élni más szeszélyeivel. A tied is fog száguldozni, kiabálni, hangoskodni, lehet sipolni is.
Ha nem tetszik, el kell költözni.
De azért a kettő nem ugyanaz, tehát ne vegyük már egy kalap alá, mert rohadtul nem mindegy, hogy labdát pattogtat vagy sípol!
Itt is labdáznak egész nap (még csak játszótér sincs közvetlen előttünk, kb. 50 méterre van), mégsem ott hangoskodnak.
De magyarázhatom, mert itt úgy látom, az a divat, hogy mindenért automatikusan a kérdező a hibás, ő a hülye, arc nélkül könnyű bárkinek beszólni! A többi kérdésnél is általában a kérdezőt ócsárolják.
Semmit.
A gyereked majd megszokja a bolondokházát, mert muszáj neki.
Sajnos ez van, mi is voltunk gyerekek, mégsem ünöltöztünk őrült módjára a kertben, utcán, stb., mert ANYÁÉK ütöttek volna agyon érte :D
Őszintén, én nem fogom megengedni a gyerekeimet, hogy neveletlenül viselkedjenek!
Anno én nagyon jólnevelt gyerek voltam, tényleg az a "sarokban elmakramézik" típus és ezért sem tudom megérteni ezt a fajta engedetlenséget, mert én ha hangosabban beszéltem, már rám szólt anyám, mivel hogy nagyimékkal éltünk és a szomszédban is idősek laktak!
Csak ugye most már ez a fene n agy liberális nevelés visszaüt!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!