Két német cserediák 8 évesek lesznek nálunk 1 hétig. Abból 3 napig nekünk kell programokat csinálni. Miket mutatnátok meg? Pesten? 1 nap biztos balaton lesz
Kaptunk egy listát mik a kedvelt ételek, a frish käse az mi itthon nálunk?
Szerintetek megpróbálkozzak magyaros ételekkel?
Gondoltam rá, hogy pácolt husikat sütünk tárcsán vagy grillen. Egy nap
De még lesz másik 6 nap. Csoportos mennek majd programokra a gyerekek de este otthon esznek.
Gyerekeimből kiindulva bolognai rántott hús bármikor bármennyi jöhet.
"Általában nem szokták szeretni a nagyon szaftos dolgokat. "
Ezt megcáfolom :) A nejem konyhán dolgozik már jó ideje, amit ezek a németek megesznek, fúúú bameg. Tocsog a szaftban, szinte elázik az egész. vagy meg mindenhez szószt esznek. Szokott néha hazahozni kaját onnan, hát mit mondjak...
A "Frischkäse" az natúr krémtúró (nem édes). Lehet kapni – a német neve van ráírva, tehát az, hogy Frischkäse! – a magyar Aldi-ban és Lidl-ben. Lehet enni kenyéren vagy szendvicskenyéren paradicsomot rákarikázva, én szeretem lekvár alá vékonyan kenve vajt helyett, lehet belőle kiváló gyümölcsös krémtúrót csinálni desszertnek (palacsintában még majdhogynem jobb, mint a kissé darabos magyar túró), de pl. jó töltelék alapanyag is lehet mondjuk mediterránosan, szárított paradicsommal, bazsalikommal, kakukkfűvel mondjuk egy göngyölt szeletbe, vagy csirkemellbe töltve.
Akit érdekel, hogy mennyiben túró ez: ha a Frischkäse-t jó erősen egy gézbe tekerjük, majd kicsavarjuk és még hagyjuk egy ideig egy edény felett lecsepegni, akkor többé-kevésé magyar túró lesz belőle. A kicsit darabos és szárazabb állagú magyar túró az Németországban teljesen ismeretlen. Az osztrákoknál viszont van, ott úgy hívják, hogy "Topfen", de ez egy németnek alapból nem mond semmit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!