Anyukák, nektek mennyire kikapcsolódás a családi nyaralás?
Főleg kisebb gyerek mellett hogy oldjátok meg, hogy legyen egy kis kikapcsolódás is?
Jelenleg úgy érzem, körülöttem az egész család pihen, olvas, úszik, alszik, csak en szívok.
Én megértelek kérdező. Én azt gondolnám át, h miért a nagyszülőkkel nyaralunk? Mert jól érezzük magunkat együtt, vagy azért visszük őket magunkkal, h vigyázzanak ők is az unokára, így ti is tudtok pihenni. Ahol ez nem egyértelmű, ott ezt az elején érdemes tisztázni.
Mert ha ő maguk ajánlgatták, h menjetek együtt ők meg segítenek, akkor tessék rajtuk "számonkérni". De ha csak azért mentetek együtt, mert jó együtt nyaralni,szerettek együtt lenni, akkor inkább a férjedet vond bele a gyerekkel való foglalkozásba, mert a nagyszülő is gondolom pihenni akar nem gyereket pesztrálni.
Abszolút kikapcsolódás, alig várom.
Én is azt mondom, hogy olyan helyre kell menni, ahol anyuka nem dolgozik. Teljes ellátás legyen, fürdési, játszási, szórakozási lehetőségek helyben, külön ovi rész a hotelben animátorokkal, kézműves- és egyéb gyerekprogramokkal, este gyerekbuli, koncertek, stb.
Három kicsi fiam van, jó velük úgy együtt lenni, hogy nem én készítem elő a feltételeket a szórakáshoz, mégis együtt vagyunk, sokat nevetünk, beszélgetünk.
Ebéd után kötelező lepihenniük nyaraláskor is, nem kell aludni, de tessék csendesen heverészni kicsit. Azt szoktam nekik mondani, hogy ha nem pihennek le, nem fogják élvezni a délutánt. S ilyenkor ott maradnak apával, én meg elmegyek masszázsra, kozmetikába, pedikűrre.
Esti altatás után megint apa marad velük szűk egy órát, akkor megyek úszni, s utána még mindig van ideje a felnőtteknek egymásra.
Sosem nyaralnék nagyszülővel, úgy nem tudnék kikapcsolódni.
És bocs, de azért szívsz, mert szivatod magadat. Ha nem akarsz a gyerekeddel lenni, ne legyél. Szervezd máshogy a napot. Ha vele akarsz lenni, akkor meg ne panaszkodjál.
Jöhet a lepont.
Szerintem az a nagyszülő is megéri a pénzét, aki nem megy oda a gyerekhez, h gyere elviszlek most fagyit enni vagy fürdeni, anya meg addig tud kicsit pihenni. Az ilyen nem tudom, h minek megy egyáltalán unokával nyaralni? Mert, h ő is fáradt és pihenni akar?Ja, akkor menjenek külön. Sose bírtam az ilyet, h elmennek együtt, mert olyan jól hangzik, h együtt nyaralt a csalás, és kétszer rámosolyog a gyerekre meg megsimizi a buksiját, de annyi nincs benne, h érdemben is foglalkozzon vele?És itt nem arról van szó, h foglalkozni kell vele vagy szórakoztatni kell állandóan, de igenis is figyelni kell rá.
A másik, önállóságra nevelni nem homokvár és kagylógyűjtés közben kell elkezdeni, külföldön egy tengerparton. Természetes, h vigyázni kell rá, de ha is
nem őrizi, legalább szemmel tartani. Igazán felajánlhatták volna a többiek, megértem, h rosszul esett.
Én nem értelek kérdező. Én minden lelkifurdalás nélkül kihasználom a nagyszülőket, akár nyaralás, akár a bölcsiszüneti vigyázásról van szó, mert nincs annyi szabim.
Odamegyek, megkérdem, h vigyázna-e rá. Ő erre mond vmit, általában igent, és mindenki boldog. Ha nem, akkor meg nincs sértődés.
Én nem mártírkodom, h majd ő jön és megkérdezi, ha akar vigyázni a gyerekre, mert lehet, h ő meg úgy gondolja, h hát szívesen vigyázna rá, csak hát nem akar zavarni, majd ha neked szükséged lesz segítségre, majd szólsz. És így mindenkinek sza-r, mert nincs kommunikáció.
Nyisd ki a szád és kérj segítséget. Ha meg mindig hárítanak, és nem szívesen vigyéznak rá, akkor nem kell velük nyaralni, ennyi.
Tudatos tervezéssel abszolút kikapcsolódás. Családbarát hotel, félpanzió, svédasztal, takarító személyzet. Hárman vagyunk a férjemmel és a kétévesünkkel. Rugalmasan megoszlik a felelősség köztünk, van harmasban töltött progi, de most ha a pici felébredt, én viszem le a medencéhez, aztán a ferjem utánunk jön, ha kialudta magát delután. Aztán holnap én megyek masszázsra, míg ők játszóznak. Ma délelőtt állatfarmra mentünk együtt, tegnap együtt voltunk egész nap a Balatonnál, de ott is vegyesen voltunk hol együtt, hol külön, különben bekettyóztunk volna, hiszen a gyerekünk állandóan rohangál, alig lett 25 hónapos. Ha nem adnánk pihenőt egymásnak, minden estére folyna a nyál a szánkból a kimerültségtől.
Mindenkinek jár a relax, tudatosan kell segítséget kérni, különben kiürülsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!