Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Anyukák, nektek mennyire...

Anyukák, nektek mennyire kikapcsolódás a családi nyaralás?

Figyelt kérdés

Főleg kisebb gyerek mellett hogy oldjátok meg, hogy legyen egy kis kikapcsolódás is?

Jelenleg úgy érzem, körülöttem az egész család pihen, olvas, úszik, alszik, csak en szívok.

2018. júl. 2. 21:40
1 2 3
 11/25 anonim ***** válasza:
75%

Az enyém 1,5 éves, iszonyú anyás, annyi lenne a nyaralás, hogy máshol vigyázok a kicsire. Van két nagy is, ők iskolások, nekik kell az élmény.

Mi ezt egyszerűen úgy oldjuk meg, hogy nem nyaralni megyünk több napra, hanem elutazunk reggel, este haza. Jó helyen lakunk, Pest 40 perc, Velence 40 perc, Balaton bő egy óra kocsival. Vonattal több, de szinte ingyen van.

Kinézünk egy várost, egy programot, összeszedjük magunk reggel, és megyünk.

Van hajókázás, strand, múzeum, fesztivál, lovaglás, körhinta, állatkert, tehát minden, ami egy szuper nyaraláson is, csak este itthon fürdetünk és altatunk, és nem kötelező másnap is csinálni valami fárasztót.

Egy ilyen program nelem

2018. júl. 2. 22:37
 12/25 anonim ***** válasza:
62%

Boccs...

Szóval ez nekem is élmény, kimozdít a hétköznapi mókuskerékből, a pici is jól elvan, de zsinórban 5 ilyen nap után megőszülnék.

2018. júl. 2. 22:38
 13/25 anonim ***** válasza:
77%
Imádom, amikor a férjem is velünk van és együtt vagyunk mindannyian, szóval én tökéletesen kikapcsolódok. 4 lányunk van 6 év és 6 hónap között. 😊
2018. júl. 3. 01:04
 14/25 anonim ***** válasza:
54%

A tipikus mártíranya. Amíg a gyerek pancsol, te a mi a jó szösznek ásol homokvárat? Meg minek keresel kagylót olvasás helyett?

És miért nem kérted meg apukát? Nézd, aki ennyire szeret mártír lenni az élvezi. Ennyi.

2018. júl. 3. 07:38
 15/25 anonim ***** válasza:
91%
14 vagyok, ha meg a gyerekkel ásol homokvárat, azt sem muszáj neked! A férjednek szólsz és kész. Amúgy ha nagyobb a gyerek, nem kell mindig a fenekébe bújni. Van barátnőm, akinek egyik gyereke sincs el egyedül egy percig sem (iskolások) mert akármit csináltak, anyuka loholt a sarkukban, színezett mellettük, épített, ugrált. A gyereket meg kell tanítani önállóan is játszani különben úgy jársz hogy hiába lesz 11 éves, barátnőm gyerekei olyankor csak ténferegnek hogy nincs itt anya így nem tudunk játszani.....
2018. júl. 3. 07:45
 16/25 anonim ***** válasza:
77%

Én élvezem ásni a homokvarat, gyűjteni a kagylót.

Mi hárman megyünk és figyelünk arra, hogy mindenki ki kapcsolódjon.

2018. júl. 3. 07:58
 17/25 anonim ***** válasza:
40%

Semennyire. Folyamatos a pesztrálás, mert más nem vállalja.

Mig alszik ebéd után, addig le tudok ülni.ilyenkor szokott felőrölni, hogy nem tudok semmit csinálni egy appartmanban bezárva.

De ha nagyobb lesz, aludni sem fog.

2018. júl. 3. 08:27
 18/25 anonim ***** válasza:
62%
2,5 évesünk van, évente többször szoktunk utazni (nyáron csak 1-1 hétre, évközben meg csak 2-3 napokra). Mindig olyan helyre megyünk, ahol van reggeli, ebédelni kinn a parton/városban, vacsorázni szintén (vagy van a szállodában, ez változó). A férjemmel együtt látjuk el ilyenkor is a gyereket, szóval igazából nagyon jó kikapcsolódás nekünk, ha elutazunk. Egyrészt kicsit kiszabadulunk a hírekből (amiktől már a gyomorgörcsünk állandó), másrészt meg egy szép helyen vagyunk együtt, és megismerünk új tájakat.:)
2018. júl. 3. 08:57
 19/25 anonim ***** válasza:
82%

Szerintem nyugodtan megkérheted a többi felnőttet, hogy egy kicsit játsszanak ők is a gyerekkel. Lehet, hogy maguktól nem jut eszükbe, vagy azt hiszik, hogy te szeretnél mindent csinálni a gyerekkel, ezért kényelmes távol maradni. Akkor pedig mondani kell. Esetleg elkezdtek hárman játszani, majd te szépen visszavonulsz, és olvasás közben azért szemmel tartod őket. Nem írtad, hogy mennyi idős a gyerek.

Amúgy, ha nem szívesen ásol, építesz, gyűjtögetsz, azt biztos érzi a gyerek is, és semmi értelme. A gyereknek is jó, ha időnként egy kicsit távol van anyutól, mással is jól elvan, aztán majd visszakap egy kipihentebb anyukát.Nem kell szolgalelkűen körbeugrálni őt. Az én gyerekemnél az is bevált, hogy csak elindítom a játékot, valami ötletet adok, ha épp nincs neki, utána már elvan magában. Az én lányom egykeként töltötte a kisgyermekkorát, most születik majd nemsokára a testvére, de sok lesz köztük a korkülönbség. Tényleg igaz, hogy meg kell tanulniuk egyedül játszani a saját érdekükben, ez később elengedhetetlen az életben.

2018. júl. 3. 09:03
 20/25 A kérdező kommentje:

14-es, gondolhatod, de nem egyedül ásom a homokot, amíg mindenki más a vízben van.

Nincs bajom ezekkel a tevékenységekkel, szívesen megcsinalom, csak néha jó lenne egy kis szünet.

Máskor nalunk nem ez van, ezért is lepett meg, hogy senkinek nem tűnik fel a helyzet. De majd legközelebb jobban beosztjuk.

2018. júl. 3. 10:09
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!