Ha az apának nem szép, “gúnyolható” keresztneve van, jobb, ha a gyerek az anya keresztnevét kapja?
Vagy illik az apáéhoz ragaszkodni? Mi a fontosabb ilyen esetben?
(Tudom, hogy ma már szokás pl. kötőjelesen mindkettőt adni, de most az “alap esetekre” gondolok.)
Pár hete olvasgattam az anyakönyvi híreket a helyi hírportálon és született egy Budi vezetéknevű baba. Hát azért felszaladt a szemöldököm.
Ha az apának nincs kifogása ellene, ilyen esetben az anyáét adnám.
A mai liberális világban teljesen mindegy hogy anyuka vagy apuka keresztnevét kapja, senki nem fog rákérdezni még az általánosban sem, a középiskolában sem, az egyetemen meg pláne a lőtéri kutyát sem érdekli.
Nekem volt olyan évfolyamtársam akinek Bunyevácz volt a vezetékneve soha nem értettem meg miért nem változtatja meg akármi másra ami engedélyeztt...
Egy másiknak Tolvaj-Kontár volt a vezetékneve...
És itt egy nagyhírű, jogi egyetem diákjairól beszélek...
A 3. vezetékneve Czigojner-volt, vagyis németül cigány és tényleg cigány is volt szerencsétlen fekete mint a korom, de egy nagyon jólelkű, szorgalmas, halkszavú emberke volt...
A vezetéknév fontos, én mindenképpen anyukád nevét ajánlom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!