Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Igaz hogy senki nem engedheti...

Igaz hogy senki nem engedheti meg azt anyagilag hogy gyereke legyen?

Figyelt kérdés

Fiatal hazasok vagyunk es mostanaban sokat beszelek a felesegemmel arrol hogy milyen jo lenne ha babank lenne de sajnos nem engedhetjuk meg mert a szules, a gyerekneveles nagyon sokba kerul, nekunk meg van autohitel, alberletben vagyunk meg es ha babank lesz akkor o nem tud dolgozni en meg nem keresek annyit hogy mindent egyedul kifizessek. Kulfoldon elunk es itt nincs csaladi potlek meg anyasagi sem.

O azt mondja hogy kesobb szeretne babat, most meg elvezzuk hogy ketten vagyunk, nem vagyunk felelosek mas miatt.

Azt is mondja hogy joforman senki sem tud maganak egy gyereket megengedni anyagilag (kivetel a gazdagok) es ha mindenki azt szamolna hogy mi mennyibe fog kerulni akkor senki se vallalna gyereket.

2018. jún. 24. 01:42
1 2 3
 11/23 anonim ***** válasza:
40%

Te szerencsétlen #8-as!

Én meg tudod mit bírok? Amikor mások osztják be nekünk a pénzünk ;)

Az ugye meg van te szerencsétlen, hogy nem lesz 500 a bevételünk amint itthon maradok. Márpedig mivel olvashattad, hogy nem irodai munkám van, így én nem tudom végig dolgozni a terhességem, ami azt jelenti, hogy táppénzen leszek... "óriási" összegekért.

Sehol nem írtam, hogy szegények vagyunk, hanem azt írtam, hogy a második már nem biztos, hogy belefér. Illetve, hogy amíg itthon leszek - gyengébbek kedvéért: amíg nem 500 a közös bevételünk - addig oda kell figyelni a kiadásokra.

Azt pedig ne te döntsd el helyettünk, hogy milyen életszinvonalon akarunk élni. Illetve nem mindegy, kinek mekkora otthona van, elfér-e a második gyerek.

Plusz nem mindenki lakik vidéken barátocskám... ;) Budapesten, illetve az agglomerációban drága ám a létezés.

Vadidegen emberek lúzerezése helyett, inkább ülj le, tanulj egy kis jómodort és egy kis szövegértést. Te szerencsétlen... (csak hogy hasonló stílusban válaszoljak)

De ha már ennyire irigyled a közösen megszerezett pénzünk (amit továbbra sem ítélek nagy összegnek), irigyeld a mögötte lévő munkaórákat is ;)

2018. jún. 24. 08:42
 12/23 anonim ***** válasza:
84%

Én inkább azt mondanám, ha a megfelelő idilli körülményekre vár egy pár, akkor sosem lesz gyerekük. Majd ha lesz autó, majd ha lesz kertes ház, majd ha többet keresek, majd ha piros hó hullik az égből.

Én azt mondom, ha van hol külön lakni, vannak biztos keresetek, biztos a kapcsolat akkor mehet a dolog.

2018. jún. 24. 08:43
 13/23 anonim ***** válasza:
33%

Amennyit mi hazaviszünk az még akkor is kevesebb annál ha levonjuk az 500-ból a 100-es hitelt. Igaz hitelünk nekünk nincs de komolyan ne mondja már azt nekem senki hogy a havi 10-15 ezer pelenkára pl akkora anyagi teher. Nevetséges. A tápszer is mennyi (nekünk sose kellett így konkrétan nem tudom) heti 1500, ritka azért hogy annyira speciális kelljen ami ettől több. A gyógyszer meg lutri, nem kell mindenkinek nyilván legyen rá félretéve ha valami történik, nekünk is van. Ruhát is lehet előre venni meg amúgy is évi szinten 3-4x 30.000 ft.

A gyerekszobával te is megfogtad a lényeget ugyanis az alatt gyakorlatilag a kelengyét értettem ami kezdéshez kell nem egy direkt szobát (vagy ezek szerint egy szobát is vásárolhatsz a 1,5 szobás panelbe :D).

Nekünk semmi hitel és már saját lakásba 300ezerből egy hónapban minden meg van. Igen ebből még lejön a pelenka, rezsi meg az egyebek de soha nem kell gondolkodnunk hogy valami belefér-e és a tescoban sem az akciókat vadásszuk. Spórolt pénzünk is van, igaz van hónap hogy nem tudunk félretenni de így is van elég és nyaralni is fogunk menni. Nem tudom ki mit csinál ebben az országban de el lehet gondolkodni. Mi sosem vettünk semmit hitelre a lakáson kívül hanem inkább évekig gyűjtöttünk a nagyobb dolgokra. Nem tudom sajnálni azokat akik rinyálnak mert havi 200 ezer elmegy hitelre amiből a smart tv-t meg az iphonet vették vagy elmentek nyaralgatni hogy legyen miről posztolni... Értelemszerűen a lakáshitel, rezsi, albérlet, egészségyügyi dolog kinek mi az muszáj de ez messze nem visz el 500ezret (kivétel nyilván itt is van pl fogyatékos gyerek stb az más kategória és nem is játszik minden családban). Az ezen felüli dolgokért megérdemli aki küszködik.

2018. jún. 24. 08:44
 14/23 anonim ***** válasza:
71%

13, te még mindig nem érted. Ne akard megmondani senkinek, hogyan és mennyi pénzből akarjon élni és mit ítél meg megfelelő életkörülménynek. Senki nem siránkozott, hogy 500 kevés a megélhetésre, párként, vagy egy gyerekkel.

Egyébként felelős nő, arra is, gondol, hogy mi lesz ha egyedül marad a gyerekkel. Még akkor is, ha a világ legerősebb kapcsolatának tűnik az apával való kapcsolat/házasság.

Nem értem miért nem lehet a kérdésre válaszolni csak simán a saját elképzeléseid szerint, anélkül, hogy közben mások életét minősítenéd.

2018. jún. 24. 09:28
 15/23 anonim ***** válasza:
8%
Nem értem miért nem lehet a kérdésre anélkül válaszolni hogy siránkozol, reklámozod mekkora mártír vagy és sajnáltatod magad.
2018. jún. 24. 09:41
 16/23 anonim ***** válasza:
51%
Te h..lye vagy... :D
2018. jún. 24. 09:50
 17/23 anonim ***** válasza:
52%
A külföld mégis mit takar ? Ez sem mindegy ... Sőt ..az sem mindegy ,hogy utána jártatok ezeknek a dolgoknak vagy csak arra támaszkodtok amit mástól ,esetleg tapasztalat alapján hallottatok ?! Itt a mi példánk . Anglia .. Tervezett baba viszont nem gondoltuk ,hogy elsőre össze is jön . 10 hetesen kiestem a munkából . Párom minimálbéres fizuja maradt egyedül .. Albérlet plusz a költségek . Én nem voltam jogosult így semmire a terhességem alatt .. mégis megvoltunk . Nem éltünk nagylábon de kibirtuk . Mindenki azt mondta ,hogy hiába fog megszületni csak rosszabb lesz a helyzetünk ,mivel szinte semmi támogatást nem kapunk majd illetve ha mégis több hónap lesz mire látunk belőle. valamit .. Láss csodát ...nem hallgattam senkire .. Neki kezdtem utána járni .. Még azt a támogatást is igénybe tudtam venni amire azt mondták ,hogy csak akkor kapja meg az ember ha éhezik vagy még akkor sem . De támogatás nélkül is tökéletesen helyre jöttünk, mostmár nem okoz gondot az ,hogy csak egy fizetés van és nincs miből költeni..
2018. jún. 24. 12:40
 18/23 anonim ***** válasza:
64%

Nem, kérdező, nem csak a gazdagok engedhetik meg maguknak (vagy mi nagyon gazdagok vagyunk a még 10 évig hitellel terhelt 2 szobás lakásunkkal, kocsi nélkül, 2 alkalmazotti fizetéssel...), de tény hogy a semmiből nem lehet gyereket nevelni és nem csak a babakor (ideális esetben csak) pár tízezres költségét kell nézni.

A gyerekek nőnek és vele együtt a költségek is exponenciálisan és nem az iphone és dizájner ruhák utáni igény miatt.

Ha fiatalok vagytok, ráértek. Gyűjtsetek, alapozzátok meg az életet és utána.

2018. jún. 24. 13:43
 19/23 anonim ***** válasza:
37%

De utálom amikor egy 18 éves véleményt alkot és a kora miatt semmibe veszik. Pedig nem is mondott butaságot.

Miért is nem? Gondolom jó eséllyel még egy napot sem dolgozik, a mama hotelben él és a papa bank szponzorálja.

Magyarországon borzalmas élni, hacsak nem vagy kisebbségi, nincs legalább három gyereked vagy nem élsz a kormány közelében.

Átlag embereknek 1-2 gyerekkel, átlag fizetéssel nagyon is rossz.

2018. jún. 24. 14:19
 20/23 anonim ***** válasza:
12%

Hát én meg azt mondom/írom, hogy a nagyszüleinknek semmijük nem volt a háború alatt, mégis szültek és felnevelték a gyerekeket.

Aki csak kifogásokat keres, az sosem fog szülni, gyereket vállalni.

Aki meg szívből akarja, az megtalálja a módját és megoldását minden problémára.

Nem kell mindenből a legdrágábbat venni és pl. turiból 60-100 Ft-okért vettünk mi szép babaruhákat stb, szóval vannak költségek, amiket ügyesen le lehet faragni, ha az ember akarja....

2018. jún. 24. 14:32
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!