Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Filemón, Ezékiel nevekről...

Filemón, Ezékiel nevekről vélemények?

Figyelt kérdés
2018. jún. 23. 15:14
1 2
 11/15 anonim ***** válasza:
Nekem is beugrik, hogy az egyik görög, a másik zsidó és vagy ezeknek vagy valami ókor-rajongóknak gondolnám látatlanban a szülőket. Játszótéren kiabálva meg kicsit megmosolyogtató elsőre, ugyanakkor biztos ehhez is hozzá lehet szokni.
2018. jún. 23. 16:31
 12/15 anonim ***** válasza:

"3, 5 és egyéb rasszista műveletleneknek:

A Filemón, azaz Phlilemon egy ÓGÖRÖG, MONDAI név"

Kedves Rendkívüli Műveltségű Kommentelő!

Köszönöm így ismeretlenül a megbélyegzést.

Egy kis kiegészítés, de remélem nem sértem meg vele Fantasztikus Tudásod: mindkét név bibliai. Ezekiel ószövetségi próféta, a nagypróféták egyike. Filemon pedig újszövetségi, de róla igen keveset tudunk. Volt egy rabszolgája, aki Szent Pálhoz ment (valószínűleg Rómába), aki írt Filemonnak egy teológiai témájú levelet és a rabszolgával elküldte. Neve innen ismert.

A rasszizmus faji alapon történő megkülönböztetés leegyszerűsítve. Én a "zsidó" szót vallási értelemben használtam. Én keresztény vagyok, bár mi szentként tiszteljük az összes ószövetségi szerzőt, így Ezekielt is, de nem szokás mégsem szokás az ő nevüket adni. Persze nem baj. Csak a zsidóságon belül ezek elterjedtebb nevek. Kommentemben erre kívántam utalni.

2018. jún. 23. 16:50
 13/15 anonim ***** válasza:
Filemonról a macska jut eszembe,az Ezékiel meg nem tetszik csak szimplán
2018. jún. 23. 17:45
 14/15 anonim ***** válasza:
Hülyén hangzanak egy magyar gyereknek, pláne ha valami klasszikus vezetékneve van. Most komolyan tetszik neked az, hogy Kovács Filemón vagy Tóth Ezékiel? De mással se sokkal jobb.
2018. jún. 23. 18:39
 15/15 anonim ***** válasza:
Nevetsegesek
2018. jún. 23. 23:18
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!