Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Filemón, Ezékiel nevekről...

Filemón, Ezékiel nevekről vélemények?

Figyelt kérdés
2018. jún. 23. 15:14
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
73%
Nekem egyik sem tetszik. Az Ezékielt el tudom képzelni, (tudom bibliai név)de ugyanolyan fura, mint a Nátániel. A Filemón nagyon csúnya.
2018. jún. 23. 15:29
 2/15 anonim ***** válasza:
60%
Romero,Avichi,Pelé jobb lenne
2018. jún. 23. 15:39
 3/15 anonim ***** válasza:
37%
Zsidós. Gondolom izraelita családban teljesen normális nevek.
2018. jún. 23. 15:40
 4/15 anonim ***** válasza:
68%
ha fiam született volna Ezékiel lett volna, de igy Debóra lett :)
2018. jún. 23. 15:44
 5/15 anonim ***** válasza:
Nekem a Fülemóny,az kimondottan tetszik.
2018. jún. 23. 15:47
 6/15 anonim ***** válasza:
31%

3, 5 és egyéb rasszista műveletleneknek:

A Filemón, azaz Phlilemon egy ÓGÖRÖG, MONDAI név.

Egyszer Zeusz és Hermész emberi alakban jártak a földön. Több embertől is szállást kértek mint fáradt vándorok, de mindannyiszor elutasító választ kaptak. Végül egy öreg házaspár – Philémón és felesége, Baukisz – engedte be és vendégelte meg a két istent. A házaspár észrevette, hogy bár többször is töltöttek bort a két vendégnek, a kancsó sohasem ürült ki. Innen ismerték meg vendégeikben az isteneket. Bocsánatot kértek tőlük, amiért olyan szegényesen vendégelték meg őket, és egyetlen libájukat le akarták vágni az isteneknek. A liba az istenek felé futott, mintha menedéket akarna kérni tőlük. Ők oltalmukba vették a szárnyast, megtiltván az öregeknek, hogy levágják. Elárulták nekik, hogy valójában istenek. Ezek után Zeusz és Hermész elmondta az öregeknek, hogy a falu megkapja büntetését, és kérték az idős házaspárt, hogy kövessék őket a hegy tetejére. Az istenek mocsárral árasztották el a környéket, de az öregek háza templommá változott. Zeusz jutalmul megengedte, hogy teljesüljön egy kívánságuk. A házaspár kérése az volt, hogy Zeusz papjai lehessenek, és egyszerre haljanak meg. Zeusz teljesítette kívánságukat, így mikor lejártak a nekik szabott napok, Baukisz hársfává, Philémón pedig tölgyfává változott.

2018. jún. 23. 15:53
 7/15 anonim ***** válasza:
53%
Senki sem volt kíváncsi a kis előadásodra.Az volt a kérdés,hogy tetszik-e valamelyik név.
2018. jún. 23. 15:56
 8/15 anonim ***** válasza:
82%

Filemon számomra egyértelműen macskanév mert gyermekkoromban az egyik kedvenc mesesorozatomban szerepelt egy rosszcsont, fekete kismacska, az ő neve volt Filemon és ettől nem tudok elvonatkoztatni.

Ezékiel szép név, sok gyönyörű bibliai név van, evvel csak az a probléma, hogy kevés az a magyar vezetéknév, ami mögött szintén szépen hangzik, mert mondjuk egy Szabó, Kiss, Nagy vagy Kovács Ezékiel nagyon furán hangzik és akkor még kifejezetten finoman fogalmaztam.

2018. jún. 23. 15:57
 9/15 anonim ***** válasza:
26%

8-as,

semmi gond. Senki nem akart téged kellemetlen helyzetbe hozni egy ilyen hihetetlenül hosszú szöveggel, ami számodra kiselőadásnak tűnik.

Sőt, a világon senkinek nem volt szándéka beléd információkat csöpögtetni. Soha az életben ...

2018. jún. 23. 16:04
 10/15 anonim ***** válasza:
0%

Én sajnálom,hogy nem sikerült megértened a kérdést,előfordul,legközelebb talán menni fog,ne add fel.

Egyébként meg egyáltalán nem hiszek a fiktív agymosottaknak való ostoba történetekben.Mese mind,azokból meg már rég' kinőttem.

2018. jún. 23. 16:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!