Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Milyen támogatást igényelhetek?

Milyen támogatást igényelhetek?

Figyelt kérdés

Valószínű hogy terhes vagyok.Most fejeztem be a 2 éves felsőfokú képzésemet. Dolgozni 1 hét múlva kezdek. Milyen támogatást tudok majd megigényelni?(hasonlókra gondolok mint gyed,gyes)Csak párom dolgozik.kérlek ne gondoljátok hogy meggondolatlan vagyok,csak éppen így alakult,és szeretném a babát. Az igazság az hogy most kezdtem csak nézelődni,mert most derült ki hogy várandós vagyok.

Kérlek ne gyertek a letámadó válaszokkal.A segítőknek pedig köszönöm.

2010. jún. 16. 23:21
 1/6 anonim ***** válasza:

Szia. Szerintem Te csak Gyest (25.000 Ft) + családi pótlékot (12.000 Ft) fogsz tudni kapni havonta. A Tgyás-hoz és a GYED-hez nincs meg a megfelelő időd. (és már nem is lesz sajnos).

Van még az egyszeri Anyasági támogatás, az jár, 62.000 nettó.

2010. jún. 16. 23:41
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm!
2010. jún. 16. 23:59
 3/6 anonim ***** válasza:
Nincs mit, igazán. :) Eszembe jutott még valami, esetleg a lakóhely szerinti önkormányzatnál rá lehet kérdezni, mert van olyan kerület (pld. XI.) ahol adnak a születendő babáknak valami "kelengyepénz" féleséget... De ez ritka. A mi kerületünkben (XIV.) semmi ilyesmi nincs.
2010. jún. 17. 00:16
 4/6 anonim ***** válasza:

Igaza van az elsőnek, csak gyest (kézbe 25.795), és családit (12.200) fogsz kapni. AZ egyszeri anyasági támogatáshoz az kell, hogy legyen igazolásod a dokitól, hogy 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Az összege: 64150Ft.

Érdemes valóban utánanézni a polgármesteri hivatalnál, hogy mire vagy jogosult, nálunk például (X. kerület) van plusz születési támogatás.

2010. jún. 17. 06:32
 5/6 anonim ***** válasza:
Én a VII.kerületbe vagyok bejelentve,és amikor megszületett a kisfiam küldtek egy emléklapot és 10000 Ft-ot!Ha a pároddal nem vagytok házasok és esetleg nem egy helyre vagytok bejelentve,kérj emelt családit,igaz nem sokkal több,így 13700 Ft.
2010. jún. 17. 08:45
 6/6 A kérdező kommentje:
Nagyon köszönöm a válaszokat. nem pesti vagyok,de azért utána kérdezek az önkormányzatnál esetleg van-e valami plusz kis támogatás.
2010. jún. 17. 09:35

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!