Milyen támogatást igényelhetek?
Valószínű hogy terhes vagyok.Most fejeztem be a 2 éves felsőfokú képzésemet. Dolgozni 1 hét múlva kezdek. Milyen támogatást tudok majd megigényelni?(hasonlókra gondolok mint gyed,gyes)Csak párom dolgozik.kérlek ne gondoljátok hogy meggondolatlan vagyok,csak éppen így alakult,és szeretném a babát. Az igazság az hogy most kezdtem csak nézelődni,mert most derült ki hogy várandós vagyok.
Kérlek ne gyertek a letámadó válaszokkal.A segítőknek pedig köszönöm.
Szia. Szerintem Te csak Gyest (25.000 Ft) + családi pótlékot (12.000 Ft) fogsz tudni kapni havonta. A Tgyás-hoz és a GYED-hez nincs meg a megfelelő időd. (és már nem is lesz sajnos).
Van még az egyszeri Anyasági támogatás, az jár, 62.000 nettó.
Igaza van az elsőnek, csak gyest (kézbe 25.795), és családit (12.200) fogsz kapni. AZ egyszeri anyasági támogatáshoz az kell, hogy legyen igazolásod a dokitól, hogy 4 alkalommal megjelentél terhesgondozáson. Az összege: 64150Ft.
Érdemes valóban utánanézni a polgármesteri hivatalnál, hogy mire vagy jogosult, nálunk például (X. kerület) van plusz születési támogatás.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!