Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Így is igényelhetek Gyermekvéd...

Így is igényelhetek Gyermekvédelmi Támogatást?

Figyelt kérdés
Párommal együtt vagyunk de papíron nem. Együtt lakunk szüleimnél de ö ide nincs bejelentve. A fizetése viszont az én számlámra jön, a folyószámlahitel miatt egyelöre nem is akarjuk, hogy neki külön legyen. Mivel én nem dolgoztam mielött terhes lettem, csak Csp. és GYES járna. De most olvastam, hogy ha valakinek nem haladja meg a havi jövedelme a kb. 29 ezer ft-ot, az igényelhet ilyen támogatást. És most nem tudom, hogy gond-e ha a párom fizetése az én számlámra jön, vagy el lehet-e különíteni, hogy milyen jogcímen érkezik pénz a számlámra? Mert végülis az nem az én havi bevételem. Viszont a támogatás jól jönne, hiszen mi is pénzböl élünk.
2010. febr. 21. 18:51
 1/1 anonim ***** válasza:
Az egy főre eső jövedelem számít, és ebbe az egy fedél alatt élők jövedelme számít. Nem az, hogy ki hova van bejelentve, hanem az, hogy életvitel-szerűen kik laknak ott. És mivel a párod fizetése a te számládra megy, sehogy nem lehet ezt onnan letagadni. Nem a te havi bevételed, hanem a családé. Vagy ilyenkor nem vagytok egy család? Ne csalj.
2010. febr. 21. 22:04

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!