Túlvállaltuk magunkat gyerek téren, nem bírom ezt a folyamatos ordítást, lesz még valaha jobb?
Három 5 éven aluli gyerekkel vagyok itthon.
Már hülyét kapok az állandó hangzavartól, ordítástól, nyüszítéstől, amit lerendeznek. Valamelyiknek tuti nem jó ez így.
Én már mondtam a férjemnek, hogy ez kemény menet lesz, kezd elszakadni nálam a cérna. Ő egész nap dolgozik, én meg hülyét kapok.
Visszacsinálni már nem lehet, de mit tegyek ebben a helyzetben? :( Segítségem nincs. Úgy érzem, mindjárt elpattan az agyam.
10 hónapos baba, 2 éves és 4 és fél éves, ebből egyedül a nagy érti igazán, amit szeretnék, rá nincs panaszom, csak ő is gyakran mondja, hogy nem bírja már ezt a visítozást, amit a két pici le tud rendezni
a középső dackorszakban van, még tanulja a világ működését, ami egy folyamat és életkori sajátosság is.
Kitartás! Nálunk is 4 és fél év alatt született 3 gyerkőc. ÉLetem leghosszabb éve volt, amíg a középső még idehaza volt. Mikor elment oviba, egy fokkal jobb lett.
Most már 5-10 évesek, és még mindig képesek végigvinnyogni egy-egy napot, de tényleg egyre könnyebb lesz!
Nekünk szerencsére van 3 nagymamánk, néha valóban elszakadt valami, és akkor muszáj volt lepasszolnom őket. Ha nektek ez nincsen, akkor keress valami fizetett segítséget! Nem kell sokszor, de egy hónapban 1-2 szabad délelőtt csodákra képes. Hétvégén meg apjuk aktivizálja magát, és vigyel el legalább a két nagyobbat kirándulni.
Ha teheted, add a kicsit bölcsődébe, a nagy meg gondolom, úgyis jár óvodába. Mivel hárman vannak, és elég kicsik, nagyon következetesnek kell lenned, különben a fejedre nőnek. Kérdésedre válaszolva: két-három év múlva lesz jobb, addig ki kell bírnod.
Egy ismerősömnek az vált be, hogy a lefektetés ideje szigorúan kőbe vésett szabály volt, minden gyereknek ágyban kellett lenni este 8 órára, utána már csak alvás, semmi kimászkálás. Akkor még a szülőknek maradt 2-3 órájuk magukra. Mikor nagyobbak lettek, akkor is ez volt, csak még egy órát csöndben olvashattak. Neked is kell a felnőttidő és a feltöltődés.
De nagy szád van, mégis te szenvedsz a melleden órákig lévő gyerekkel.
1. nagy oviba, kicsi bölcsibe, probléma megoldva.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!