Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Egy férj/apa miben segít...

Egy férj/apa miben segít anyagilag konkrétan?

Figyelt kérdés

Jelenleg egyedül nevelem gyermekem.

Ha kibékülnék az apjával, nem tudom elképzelni mivel lenne könnyebb, mert akkor nőne a rezsi is, többet kéne főznöm, mosnom, lehet fizetné a rezsi egy részét és élelmet, de ugye gyerekkel ha beteg, én maradok ki a munkábol, ha mellettünk lenne sem tudnék tulorázni, többet keresni,magyarán ugyanugy nyomorognék mint eddig, csak még több haztartasi munkám lenne.

Jelenleg deficitesnek látom azt ha ujrakezdenénk. Most azért, hogy néha vegyen a gyereknek egy cipőt kegyes segitség cimen, nekem nem éri meg felforgatni az életet, hozzá költözni, vagy bármi.

Normál esetben miből él meg egy feleség? Kijön a munkabéréből?

2018. jún. 20. 10:49
1 2 3
 21/25 A kérdező kommentje:

Szerintem az ex semmit nem adna bele anyagilag, a gyerektartást sem fizette soha, én nem merek szerintem kiszolgáltatott lenni. Ha hozzá költöznék, fennt kéne tartanom.a jelenlegi albérletet is (mert nem találni ilyen olcsot), vészesetre, hogy barmi történne legyen hova mennem.

Amikor ezeket az aggályaimat mondom el neki, hogy igy is alig tudok megélni, ugyanez lenne mellette is, egy szoval sem mondja azt hogy számithatnék e rá, amikor mondtam hogy nehezen találni olyan rugalmas állást ami most van nekem, mert millioszor kell menni az oviba ünnep, ballagas, sportnap, anyaknapja, es millioszor zarva, pedagogus nap, nyari szunet, konferencia es ha beteg is, nekem otthon kell lennem, vagy a kicsivel dolgozni, nekem hatalmas riziko egy masik munkahely, stb

egyáltalán semmiben nem nyugtat meg!!

Csak "követelőzik", költözzünk hozzá, házasodjunk, legyen másik baba, élelem van mindig.

2. baba mellett én totálisan kiszolgáltatottá válnék, az biztos.

Még annyit mondtam neki, van ötletem, pl ha házassági szerződésben szépen megfogalmazunk nekem egy B biztonsági tervet, arra az esetre ha beüt a krack.

Gondoltam előre lefektetjük azt hogy ne egy szál bőrönddel es két gyerekkel legyek hontalan ha válnánk ismét.

Es erre ideges lett, nem reagál.

Miert kockáztassam hát én a magam es gyermeke(i)m megélhetését?

Nálunk nincs közös kassza,

2018. jún. 20. 20:19
 22/25 anonim ***** válasza:
91%

21

Ha kétségeid vannak, akkor ne kösd össze az életed vele. Elvégre még gyerektartást sem fizet ---

2018. jún. 20. 20:22
 23/25 anonim ***** válasza:
91%
Valamiért tönkrement már egyszer ez a kapcsolat, ráadásul cserben is hagyott, én biztos nem kockáztatnék vele.
2018. jún. 20. 20:25
 24/25 A kérdező kommentje:

Igérgeti. Most lett olyan munkája, hogy majd tud utalni. De szoval, eddig semmi.

Es ilyenkor mindig azzal jön hogy ne a multrol beszéljek. Az más volt. Stb.

2018. jún. 20. 20:25
 25/25 anonim ***** válasza:
81%
Nem kell azonnal házasodni. Kezdjétek újra, viselkedjen normális apaként, fizessen gyerektartást, látogassa a gyereket, legyetek együtt, amikor erre mód van, és ha ez működik, akkor lehet szintet lépni. De úgy ne házasodjatok össze, de még csak össze se költözzetek, amíg nem beszéltétek meg, mik az elképzelések a továbbiakra nézve. Én pl. biztosan kikötném, hogy a pénzünkből közösen gazdálkodunk, és hogy a gyerekkel járó tennivalókat közösen intézzük (táppénz, szabadságok, stb.). Ha erre nem hajlandó, akkor ez a kapcsolat nem fog működni.
2018. jún. 20. 23:44
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!