Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Párom 26 éves, van egy 5 éves...

Párom 26 éves, van egy 5 éves kisfia. A volt nőjével összeveszett újra, eddig 1 hetet itt egy hetet ott volt a gyerek, most viszont a nő a pénzért minden második hét hétvégére adná ide. Mit lehet tenni?

Figyelt kérdés
Havi 110.000 Ft-ot kér két hétért és emellett minden költséget a gyermeknek az apa áll. Nem normális ez szerintem és én ha ezt elfogadja a párom, akkor nem tudom mit csinaljak. Mit tennétek a helyemben? Közös gyereket akarunk nemsokára.

2018. jún. 13. 14:18
 1/7 anonim ***** válasza:
91%
Próbaltatok vele beszélni? Azért a gyereknek sem lenne jó apa nélkül. Ha szépen nem megy akkor be kell perelni
2018. jún. 13. 14:21
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Hát azért meg van ez határozva szépen igényesen,h mennyit kaphat. Ahhoz hogy ennyit kapjon igen jómódúaknak kellene,hogy legyetek. És a láthatást nem kötheti pénzfeltételhez különben a bugyiját is leperelhetitek róla.
2018. jún. 13. 14:34
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Volt bírósági gyermekelhelyezési per? Ha igen, akkor az alapján kell eljárni, esetleg lehet módosítást kérni a bíróságon.

Ha nem, akkor viszont mielőbb be kell adni a gyerekhelyezési pert.

Amit most kér az ex, azt garantáltan nem fogják megítélni neki.

Egyébként nagyon mocskos dolog az extől az, hogy a gyerekkel áll bosszút...

2018. jún. 13. 14:36
 4/7 anonim ***** válasza:
51%

Van hivatalos papír bármiről is?

Ha anyáé a felügyeleti jog, akkor apának fizetnie kell a gyerektartást.

Ha a papíron az szerepel, hogy kéthetente viheti a gyereket, akkor joga van az anyának ahhoz, hogy ezt tartsa be.

A gyerektartás összege: Gondolom apa nem keres rosszul, ha a 25%- ot nem haladja meg az a 110 ezer forint, és addig miért ne lehetne annyi.

A gyermek gondolom még a megjelenésed előtt jött a világra. Apuka és anyuka megegyeztek valamiben. Te pedig tudtad, hogy van egy gyerek amikor összejöttetek. Nem gondolom, hogy neked ezt most fúrnod kéne. Ha apukának jó így, akkor pont. Ha nem, akkor pedig majd ő egyezkedik anyukával.

Engem itt hagyott apuka a két éves gyerekkel, minden megtakarítás nála, hiszen én itthon vagyok a gyerekkel. Lelépett, másik nő azonnal volt a képben. A pofám leszakadna, ha az a nő kezdene el variálni a gyerektartással, amiben mi a szülők megegyeztünk, a csaj pedig tudta, hogy egy gyerek mellől szedi el apát.

A pénz pedig nem azért van, mert apa megvásárolja a láthatást, hanem a gyerek jólétét szolgálja.

Apuka meg az anya boxolják ezt le, nem neked kell itt bármit is csinálni. Ha annak a gyereknek jut annyi apától, akkor a tiédnek is fog. Az a gyerek is a párodé,neki is jár, nem csak a tiédnek.

2018. jún. 13. 14:42
 5/7 anonim ***** válasza:
88%

Utolsó!

"Havi 110.000 Ft-ot kér két hétért" - ez nem gyermektartásdíj, már ne is haragudj. Emellett egy gyerek eltartása havonta nem kerül 133700 forintba, pláne ha ebbnol 2 hetet az apánál van

2018. jún. 13. 14:57
 6/7 anonim ***** válasza:
100%

Bíróság, gyámügy

Ennyit nem kérhet. A kétheti apahétvége amúgy is az "elfogadott"

2018. jún. 13. 15:01
 7/7 anonim ***** válasza:
0%

Gondolom miután párodat rávetted, hogy márpedig mondjon nemet és ne adjon annyit amennyit eddig érdekes módon nem sajnált a gyerekétől, anyuka dühös lett.

Azzal érvelt apuka, hogy ha két hetet itt van, két hetet ott, akkor nem kap pénzt. Erre azt mondta anyuka, hogy akkor legyen a kéthetente hétvége a láthatás és akkor a pénzt is megkapja, és apuka nem érvelhet ezzel.

Tehát ismét fontos lenne tudni, hogy mi szerepel a megállapodásban.

2018. jún. 14. 00:49

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!