Szerintetek az én hibám, hogy így alakultak a dolgok? (lent a részletek)
Hát, ez tipikusan az a helyzet, amikor az összes szereplő (te, szüleid, szomszéd család, telefonon felhívott barátnő) egyformán idiótán viselkedtetek.Nem tudom eldönteni ki volt a kevésbé nemnormális közületek.
Ha gonosz akarnák lenni, mondanám, hogy megérdemlitek egymást.
Nem mondanám, hogy a te hibád, hogy így alakult a helyzet. A szüleid és a szomszéd felnőtt emberek, tettük súlyának teljes felelősséggel. Apád részéről eleve baromság volt oda menni a szomszéd házába úgy, hogy ittas volt. A szomszéd részéről, meg mielőtt támadó hangnemben lép fel veletek szemben nem ártott volna tájékozódni, hogy és mi történt pontosan. (Kivéve, ha apád tényleg annyira durván rángatta agyereket... mondjuk konkrét nyoma is van annak karján, azért akkor érthető lenne a szomszéd kiakadása.)
Te gondolom még fiatal vagy gyerek. Ezt a helyzetet nem neked kell megoldani. Az meg hogy aggódsz apádért és elmondtad anyádnak a telefonhívást természetes.
Hagyd rájuk, ne bonyolítsd a sztorit tovább, majd megoldják ők. Egyébként ha a gyerek karján nem látászik semmi, csak eltúlozta az egészet, mi alapján jelentenék fel apádat a rendőrségen? Majd lenyugszanak a kedélyek. Bár közös grillezést ne várj a jövőben. :D
1. ha maradandó nyoma maradt, feljelentheti
2. az más kérdés, hogy ha az én gyerekem dobálna kővel bármit is, kapna érte
Azért viszont simán feljelentheti, hogy az ittas apád az engedélye nélkül átlépte a küszöbét.
Magánlaksértés.
Teljesen mindegy, a kapuján bement, vagy az ő "udvar részébe".
Hiába nincs esetleg kerítéssel elválasztott telekhatár, apád magánlaksértést követett el.
Amúgy fenntartom, hogy az anyuka az idióta, de apád helyében másnap beszéltem volna vele.
Ha én lennék te, tiszta lelkiismerettel élvezném a szomszédból áradó csendet a mai napon :)
Ha ehhez ez kellett, akkor ez kellett. Különben meg jelentsék csak fel apukádat, az, hogy a karjánál fogva arrébb húznak valakit, nem jelent semmit, még nálam sem marad nyoma, pedig nagyon könnyen jelennek meg rajtam lila foltok. Ergo még a szomszéd nőt fogják elővenni rágalmazásért.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!