Mit tegyek? Kisbabát vàrok ès elhagyott az èlettàrsam. Utolsó lehetősègem hogy külföldre megyek dolgozni.
Figyelt kérdés
15.hetes vagyok és a baràtom lelèpett. Egyszerűen felszìvódott. A közös baràtainktól tudtam meg, hogy egyàltalán nem akart gyereket, csak nem merte mondani.3 éve voltunk együtt és minden rendben volt., annak tűnt . Olyan a munkám, hogy már most nem birom fizikailag a terhessés miatt, és alig keresek. Az a tervem, hogy kimegyek németorszagba dolgozni, hogy kicsit összeszedjem magam, de nem tudom mi lesz, milyen az ottani rendszer , meg tudom-e ott szülni.2018. jún. 13. 12:42
11/14 anonim válasza:
Itthon ez úgy működik, hogy ha terhesen nem tudnak más munkakört adni, akkor állásidőt fizet a cég, ami kb. annyi, mint a fizetésed túlóra nélkül.
Ebből terhesen is pont úgy meg tudsz élni, mint előtte.
Szülés után kapod az adókedvezményt, a családit, a csed-et, (aztán gyed-et) és a gyerektartást. Az egyszeri anyasági 60 ezer párszáz, ebből szinte mindent meg lehet venni a babának, bár az igaz, hogy utólag. Gyerekágy, babakocsi használtan is sokat bír.
Jobb helyzetben vagy, mint egy sima szakítás után, mert terhesen mehetsz anyaptthonba vagy krízisszállóra.
Itthon, nyáron hamarabb találsz alkalmi munkát, ( feketén, ) mint külföldön.
Annyit pár hét alatt úgyse tudsz összeszedni, hogy 20 évre elég legyen.
12/14 anonim válasza:
most hol élsz, saját házad, lakásod van, vagy albérletben? én nem mernék a helyedben 15 hetesen kimenni, inkább itthon próbálnék valami plussz munkát vállalni és megpróbálni félretenni egy kis pénzt a baba érkezéséig.
13/14 anonim válasza:
Ha még dolgozol, sztem a nőgyógyászod kiírhatna terhességmegtartásra, így nem kell dolgoznod, viszont valamennyi százalékát megkapod a fizudnak. Aztán jön a gyed, gyes és ha nehezen jössz ki, mikor kicsit nagyobb a baba (1 éves, vagy 1,5) elmehetsz újra dolgozni.
14/14 anonim válasza:
Na az ilyen esetekben kellene engedélyezni az abortuszt. Normális dolog hogy pasi csak leléphet de nő szívjon legalább 9 hónapot? Miért nem kötelező már terhesség alatt a gyerektartas ha keresőképtelen lesz a terhessegtol?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!