Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Csak én látom úgy, hogy...

Csak én látom úgy, hogy katasztrófa az emberek hozzáállása a gyerekesekhez?

Figyelt kérdés

Nap, mint olvasható itt gyakorin, hogy ha van egy-egy panaszkodó anyuka, akinek éppen nehéz a gyerekneveléses léte, hogy minek vállaltál ennyit, nem kellett volna, felmérni, mire vagy képes stb.

Én úgy gondolom, hogy mindenkinél előfordulhat túlterhelt időszak. Még a legjobb tervezés mellett is. Teljesen természetes, majd jönnek más idők is. Általában a kisgyermekes anyukák a legfáradtabbak és vannak ki a legjobban.

Miért kell beléjük rúgni? Hogy edd meg, akkor amit megfőztél? Minek szültél?

Szerintem az emberek támogatni kellene egymást a családban. A gyerekek a jövő, minden egyes gyermek, baba. Ők lesznek, akik szebbé fogják tenni a jövőt, házakat emelnek, kórházakban gyógyítanak, szállítmányozzák az ételt stb.

Örülni kellene, hogy a nehézségek ellenére is sokan vállalják a gyereket és viselik a nehézségeket. Mert igen ez sok öröm, de sok nehézség is.

Nagyon önzőnek látom a mai világot, mindneki csak az okos telefonjába van belebújva az igazi értékek pedig elfelejtődnek.

2018. jún. 12. 10:00
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
45%

Igen az tény, hogy sok ezen az oldalon a "childfree". Én sem értem miért itt élik ki magukat, de amúgy nem hinném hogy olyan sok másokba rúgó ember lenne.

Azért abból kiindulva hogy mi a kedvenc színed kérdést is le tudják nullázni, elég egyértelmű mennyi a troll nem?

2018. jún. 12. 10:56
 12/16 anonim ***** válasza:
88%

Itt a GYK-n tényleg döbbenetes véleményeket lehet olvasni - és sokszor a pontozások is döbbenetesek.

Én csak azt tudom mondani: ez nem reprezentatív minta. Ismeretségi körömben MINDENKI gyerekszerető. Az idős szomszéd bácsi/néni, a boltosok, az összes rokonom, a kollégáim (férfiak is, nők is, gyerekesek is, fiatal gyermektelenek is). Még gyermektelen idős vagy középkorú rokonaim, ismerőseim is.

Nemrég volt egy kérdés arról, hogy esküvőre nem vihetnek gyereket és ezt a kérdező nagyon furcsállta. Legalább 150 választ megért ez a kérdés, és 90%-ban gyerekellenes nézetek voltak, ill. rémtörténetek a kisgyerekek randalírozásáról.

Sokért nem adtam volna, ha minden válaszolóról tudtam volna, melyik vidéken él (vagy honnan származik), milyen társadalmi réteghez tartozik, hány éves, milyen nemű és milyen családi állapotú. Egyik fröcsögő válasznál nagyjából sejthető volt, hogy egy sikertelen, megkeseredett, valószínűleg párra sem talált férfi írta.

De volt olyan kérdés is, hogy valaki azon háborgott, hogy szomszédjában (panellakás) éjszakánként elég sokat sír egy kisbaba, és az anyja minek vállalta, ha nem bírja elcsöndesíteni.

Ezek azok a vélemények, amiket a való életben soha de soha senkitől nem hallottam.

Viszont ismeretségi körömben nem hallottam olyan rémtörténeteket sem, ahol a szülők olyan durván mérgezik gyerekük életét, ahogyan itt elég sok kérdésnél olvastam.

Néha eszembe jut, vajon mennyi ebből az unatkozó tini-kamu, vagy az üzemeltetők által az oldal felpörgetésére írt provokatív élettörténet, vélemény. Ezt sem fogjuk soha megtudni...

2018. jún. 12. 12:37
 13/16 anonim ***** válasza:
66%

Nem borzasztó, de a gyerekesek nagyrésze olyan hülye, mint a segg, már elnézést.

Nevelni luxus, mert "sérül" a gyerek lelke - nem fog :D -, a másik meg tűrje el szó nélkül, hogy a gyerek:

- üvölt a villamoson, mert "buli"

- rugdossa a szemközti lábát, mert anyuka nem szól rá

- dobálja a követ random az utcán, a strandon (páromat szépen fejbe dobta egy kis görcs, anyja-apja sehol, azt hittem, agyonütöm)

- rohangál az étteremben, vagy épp a boltban nyomja neked a kakaós szarját, mert nem tud negyed órát várni az evéssel/kihisztizi

- a színházban háromszori szólás uán is rudgossa a székedet háturól, persze anyuka szemében Te vagy a Sátán, amiért rá mertél szólni a "kis szeme fényére"...

Hát bocsánat, hogy a tököm kivan a sok idióta szülővel meg a neveletlen kölykével.

NEM mindenki ilyen, de sajnos egyre többen, amit hadd ne toleráljak már egy szó nélkül.

2018. jún. 12. 15:56
 14/16 anonim ***** válasza:
93%
13-as vagyok, VAN gyerekem, és az unokahúgaimat pl. imádom, mert aranyos kis lurkók, de nincsenek is elkapatva, bizony a szüleik fegyelmezik őket, értelmes szabályokat vezetve az életükbe.
2018. jún. 12. 15:57
 15/16 anonim ***** válasza:
28%

Engem csak az idegesít, hogy ide jönnek panaszkodni, mert nincs bennük annyi erő, hogy maguk oldják meg a dolgaikat.

Én se írok ki kérdést hogy jajj de fárasztó a meló,mit tegyek? Ők akarták ezt az életet, ne panaszkodjanak.

Igen, nekem is van gyerekem, igen, sokszor nehéz, de nem idegen embereknek sírok, hanem megoldom a gondjaimat. attól hogy kiteszik magukat több száz ember piszkálódásának, nem lesz jobb nekik, sőt, rosszabb.

2018. jún. 12. 16:41
 16/16 anonim válasza:
0%
A baj az hogy sokszor nem tudsz pihenni mert a házzad előtt óbégat a sok kölyök. Rájuk szólni nem szabad mert anyuci és apuci megsértődik.
2018. jún. 13. 21:46
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!