Anya csak otthon ül?
Nyilván te is tudod, hogy nem így van.
De sajnos az anyák is hibásak abban, hogy ez elterjedt a férfiakban..mártírkodás, nem kérsz segítseget tőle, stb. A legtöbben itt rontják el, sorra szülnek, otthon házicselédként viselkednek (épp csak lencsét válogatni nem kuporodnak a konyhakőre mint Hamupipőke), évekig nem szólnak semmiért, elhanyagolják magukat aztán sírnak az anya-fórumokon hogy "nihincs énidőm" meg "nincs segíccségem brühühü".
Határozottnak érdemes lenni, nem szabad lábtörlőként viselkedni, és akkor egyenrangúként fog kezelni.
Igen, még mindig az a felfogás, főleg vidéken és a férfiak körében, de még a nők körében is valamilyen szinten, hogy csak az a munka, amivel pénzt lehet keresni, így az otthoni munka és a háztartás nem munka.
Ez a felfogás nehezen oldódik.
Van egy külföldi műsor, ahol anya elmegy pár napra welnesselni, és apa csinál mindent. Na azok az apukák sem tudják elvégezni azt a semmi feladatot, és alig várják, hogy a feleségük hazaérjen...
Szóval mondd meg a férjednek, hogy cseréljetek, te szívesen elmész helyette dolgozni, és akkor meglátja, hogy mennyi "semmit" csinálsz...
Ugyan drága! Még 1 gyerekkel sem.
Ne foglalkozz az irigyekkel, beszólókkal. Értékes vagy, a lenézett, ostobák által értéktelennek tartott otthoni munkád is az!
Egyébként tényleg él az említett falusi nézet, hogy a gyereknevelés, házimunka nem munka.
Bezzeg a földtúrás, gyári robot! Az igen!
Śzard le!
Pontosan tudod, hogy mi itt a gond: az, hogy a "párod", a gyerekeid apja nem tisztel és nem becsül.
És annyira hülye, hogy fel sem fogja: neki lejár a munkaideje, neked meg nem, plusz te kihordtál, megszültél, és kialvatlanul nevelsz 3 gyereket.
Ezzel van a baj. Kommunikációt, annak végleges kudarca esetén válást tudok javasolni.
Az én férjem elismerte, hogy rohadt fárasztó a gyerekeket intézni, pedig házimunkát nem is nagyon csinált, csak hozta-vitte, fürdette őket, vacsit adott nekik stb., amíg a harmadik születésénél a kórházban voltunk. Azóta nem szól be nekem, de nem is töri jobban magát.
7-es válaszolónak: én nem vagyok mártír és nem is vagyok hajlandó beledögleni a házimunkába, de attól a férjem nem csinálja meg helyettem! Így nálunk kupi van, van hogy napokig nincs elmosogatva. Egyszer olvastam itt egy kifejezést: Házicseléd és dugópajti. Ez nálam nagyon betalált. El is mondtam a férjemnek, akkor kicsit jobban odatette magát, de ez mindig csak időszakos.
Igazából semmi más probléma nincs közöttünk, az élet többi területén összepasszolunk. Sajnos ő így nevelkedett, hogy a nő cseléd, én meg abszolút nem, és nem is érzem annak magam.
Kérdező, beszélj a pároddal, hogy te nem tekinted magad alsóbb rendűnek, hanem a társa vagy és ha szeret téged, akkor nem akarhatja, hogy te rosszul érezd magad és belegebedj a házimunkába. Ha ő nem így érzi, akkor nem szeret eléggé. Én a férjemnek szoktam mondani, hogy higgye el, hogy én is ugyanúgy utálom a házimunkát mint ő, akkor miért akarja rám erőltetni az egészet?
Miert bem jarsz el sehova????
Annyira nem ertem az ilyen noket....nem csavarodsz be allamdoan a gyerekek mellett?
Nekunk is 3 van,es en bizony havonta 1-2 este vagy delutan elmegyek baratnozni gyerek nelkul.nem hajnalig tarto,reszegen hazajovos estek. jokat setalunk,beszelgetunk,nevetunk.
Meg is bolondulnek ezek nelkul.
Ezen kivul a gyerekeknek van 2 mamaja es papaja.viszik oket rendszeresen egesz kicsi koruktol.
Akkor romantikazunk a parommal.
A legkisebb most epp nincs itthon.ma elvoltunk bevasarolni,pihentunk egyet es nemsokara megyunk kajalni valamerre,utana moziba.
Ettol en meg epp olyan teljeserteku anya vagyok mint azok akik a gyerek 18 eves koraig egy percre nem hagynak oket "egyedul".
Csak en neha feltoltodom,utana sokkal tobb energiam,turelmem van.jobban erzemagam a boromben.neha 12 orat alszom huzoban 😁
Ez a gyerekeknek is hasznukra valik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!