Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Egyéb kérdések » Gyerektartás kérdés, ebben a...

Gyerektartás kérdés, ebben a helyzetben hogyan lenne mindenkinek jó?

Figyelt kérdés

Az anya vagyok, 2 gyerekkel és nem az a célom, hogy lehúzzam az apjukat!

A gyerekek 2/3 időt vannak nálam, a szünetek nagyjából le vannak felezve, ez 2 éve tök jól működik, a gyerekek is megszokták. Amúgy mindkettőnknek van új párja, akiket a gyerekek elfogadtak.

Havi 50e Ft gyerektartásban egyeztünk meg, amit fizet is rendesen, ezen kívül csak néha vesz nekik valamit, ha muszáj, de pl. simán lyukas cipőben járatta a gyereket, amikor nála ment tönkre.

A gyerekekkel kapcsolatos kötelességek 90%-át én intezem (szülői értekezletek, iskolai rendezvények, orvosi ellátás stb), ahogy a kapcsolatunk alatt is tettem, mert ő a munkája miatt ezeket nem tudná, amúgy én is teljes munkaidőben dolgozom, ahogy mindig is.

A lényeg: nemrég kijelentette, hogy nyáron nem fog gyerektartást fizetni, mert szerinte az olyankor nem jár, hiszen vele is sokat lesznek a gyerekek és neki akkor megnövekednek a költségei miattuk, nem akar még “engem is eltartani”.

Próbáltam felvilágosítani normálisan, hogy ugyan havonta fizet, viszont azt egész évre, tehát nincs benne szünet.

Szerinte nem kerül havi 100.000 Ft-ba a gyerekek ellátása, hiszen ugye még én is hozzá kell tegyek ugyanakkora összeget, mint ő.

Levezettem neki, hogy ne csak az anyagiakat nézze, hanem a rájuk fordított időt és energiát is, pl. amikor az iskolai dolgokat kell intézni vagy amikor orvoshoz, edzésre viszem a gyerekeket, neki ez mind bevétel kieséssel járna, ha neki kellene megoldania, amennyiben ő nevelné a gyerekeket.

Eddig viszonylag normálisan meg tudtunk beszélni mindent, így nem fordultam ügyvédhez, bírósághoz, mert nem volt rá szükség, viszont most úgy érzem, hogy sajnos muszáj lesz, mert ha már most, 2 év után ez van, akkor mi lesz később???

Tehát hogyan lehetne megértetni vele, hogy ne csak a pénzen megvehető dolgokat kalkulálja bele a gyereknevelésbe, hanem mindent, amit megteszek a gyerekekért és nem neki kell?

2018. jún. 10. 09:54
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
40%

Pedig ilyenkor nem rossz megoldás, ha megkapja a gyerekeket egy időre, te fizeted az 50 ezret, és te leszel a jófej vasárnapi anyuka. Ő pedig oldja meg az EGÉSZ nyarat és az iskolakezdést. Szeptemberben legyen velük otthon, mikor megfáznak. Fizesse be az osztálypénzt, különórákat, stb.

Egy pár hónap után egész másképp állna a szája, hogy miben is mérhető a rájuk fordított energia, és mennyibe kerülnek egy hónapban.

Nem lesz úgyse végleges állapot. Egy kis felszabadulás neked is jól jön, és lehet, hogy javít a kapcsolatodon a gyerekekkel is: látják ők is, hogy mi a különbség anya és apa között

2018. jún. 10. 11:50
 12/17 anonim ***** válasza:
79%
11-es: a te gyönyörű tervedben hol van benne az, hogy a gyerek érző lény, nem egy plüss, hogy ide-oda dobálják, hol az anyja, hol az apja mondjon le róla, hol ez legyen az "otthona" hol az???
2018. jún. 10. 12:41
 13/17 A kérdező kommentje:

Igen, nekem is ez a problémám ezzel, amit az utolsó írt, hogy nem tehetem a gyerekeket ide-oda, ha éppen az egyikünk érdekei úgy kívánják.

Az, hogy a gyerekek nálam vannak elhelyezve, nem véletlenül van így. Én tudom biztosítani nekik azt a hátteret, amire szükségük van, az apjuk nem tud rájuk annyi időt fordítani, hogy suliba vigye oket, onnan időben elhozza, délután foglalkozzon velük, intézze a különböző dolgokat velük kapcsolatban. Ezt nem lehet számszerűsíteni.

Beszéltünk a váltott elhelyezésről is, de pont ez volt a baja, hogy akkor nem tud annyit dolgozni (amúgy nem hivatalos magánvállalkozó, tehát amikor dolgozik, csak akkor van bevétele).

Saját bevallása szerint nem tudja megoldani egy teljes hétig a gyerekek ellátását, már a nyári szünet is problémás neki, viszont ebben meg nem engedek, mármint a szünetek lefelezésében, mert egyrészről a gyerekeknek is jót tesz, ha többet vannak az apjukkal, másrészről nincs annyi szabadságom.

Nem akartam én is olyan anyuka lenni, aki mindenért ügyvédhez és bíróságra rohan és ki akarja zsigerelni a volt párját, a gyerekei apját, de egyszerűen nem látok más megoldást, mint a hivatalos utat.

2018. jún. 10. 13:20
 14/17 anonim ***** válasza:
100%
Én azt mondom mindenképp menj bíróságra. Én is így voltam vele, hogy nem megyek, megtudjuk mi ezt beszélni, felnőtt emberek vagyunk akik egykor annyira szerették egymást, hogy gyereket vállaltak. Hát nem így lett.. sok veszekedés, nem fizetett. Elmentem bíróságra, én egy gyerekre kapok 50ezret, és ez legalább tudom, hogy fixen megérkezik.
2018. jún. 10. 13:54
 15/17 anonim ***** válasza:
11%
Engem az exem a bíróságra citált. Nálunk ő ajánlott 100 ezret a 3 gyerekre, majd 60-ra csökkentette. Aztán a nagy kirepült, lett 40 ezer. Mivel nálunk kb. ugyanannyit voltak náluk, mint nálunk úgy gondolta nem fizet semmit. Persze a ruházkodást, sulis dolgokat én fizettem, s nálam voltak elhelyezve. A bíróságon közölte, ha nem tudom eltartani őket, akkor majd ő neveli tovább őket. A bírónő elvette az összes gyerektartást. Tehát nem biztos, hogy jól jársz. Akkor mi (nekem is van új párom) épp nagyon nem jól álltunk anyagilag, senkit nem érdekelt. Ő pedig jól állt.
2018. jún. 10. 16:02
 16/17 anonim ***** válasza:
83%
Ilyen mondjuk nem létezik, utolsó
2018. jún. 10. 16:10
 17/17 anonim ***** válasza:
75%
Kérdező, fordulj bírósághoz. A gyerektartás nem az ő kénye s kedve függvénye.
2018. jún. 10. 17:33
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!