Gyerektartás kérdés, ebben a helyzetben hogyan lenne mindenkinek jó?
Az anya vagyok, 2 gyerekkel és nem az a célom, hogy lehúzzam az apjukat!
A gyerekek 2/3 időt vannak nálam, a szünetek nagyjából le vannak felezve, ez 2 éve tök jól működik, a gyerekek is megszokták. Amúgy mindkettőnknek van új párja, akiket a gyerekek elfogadtak.
Havi 50e Ft gyerektartásban egyeztünk meg, amit fizet is rendesen, ezen kívül csak néha vesz nekik valamit, ha muszáj, de pl. simán lyukas cipőben járatta a gyereket, amikor nála ment tönkre.
A gyerekekkel kapcsolatos kötelességek 90%-át én intezem (szülői értekezletek, iskolai rendezvények, orvosi ellátás stb), ahogy a kapcsolatunk alatt is tettem, mert ő a munkája miatt ezeket nem tudná, amúgy én is teljes munkaidőben dolgozom, ahogy mindig is.
A lényeg: nemrég kijelentette, hogy nyáron nem fog gyerektartást fizetni, mert szerinte az olyankor nem jár, hiszen vele is sokat lesznek a gyerekek és neki akkor megnövekednek a költségei miattuk, nem akar még “engem is eltartani”.
Próbáltam felvilágosítani normálisan, hogy ugyan havonta fizet, viszont azt egész évre, tehát nincs benne szünet.
Szerinte nem kerül havi 100.000 Ft-ba a gyerekek ellátása, hiszen ugye még én is hozzá kell tegyek ugyanakkora összeget, mint ő.
Levezettem neki, hogy ne csak az anyagiakat nézze, hanem a rájuk fordított időt és energiát is, pl. amikor az iskolai dolgokat kell intézni vagy amikor orvoshoz, edzésre viszem a gyerekeket, neki ez mind bevétel kieséssel járna, ha neki kellene megoldania, amennyiben ő nevelné a gyerekeket.
Eddig viszonylag normálisan meg tudtunk beszélni mindent, így nem fordultam ügyvédhez, bírósághoz, mert nem volt rá szükség, viszont most úgy érzem, hogy sajnos muszáj lesz, mert ha már most, 2 év után ez van, akkor mi lesz később???
Tehát hogyan lehetne megértetni vele, hogy ne csak a pénzen megvehető dolgokat kalkulálja bele a gyereknevelésbe, hanem mindent, amit megteszek a gyerekekért és nem neki kell?
Pedig ilyenkor nem rossz megoldás, ha megkapja a gyerekeket egy időre, te fizeted az 50 ezret, és te leszel a jófej vasárnapi anyuka. Ő pedig oldja meg az EGÉSZ nyarat és az iskolakezdést. Szeptemberben legyen velük otthon, mikor megfáznak. Fizesse be az osztálypénzt, különórákat, stb.
Egy pár hónap után egész másképp állna a szája, hogy miben is mérhető a rájuk fordított energia, és mennyibe kerülnek egy hónapban.
Nem lesz úgyse végleges állapot. Egy kis felszabadulás neked is jól jön, és lehet, hogy javít a kapcsolatodon a gyerekekkel is: látják ők is, hogy mi a különbség anya és apa között
Igen, nekem is ez a problémám ezzel, amit az utolsó írt, hogy nem tehetem a gyerekeket ide-oda, ha éppen az egyikünk érdekei úgy kívánják.
Az, hogy a gyerekek nálam vannak elhelyezve, nem véletlenül van így. Én tudom biztosítani nekik azt a hátteret, amire szükségük van, az apjuk nem tud rájuk annyi időt fordítani, hogy suliba vigye oket, onnan időben elhozza, délután foglalkozzon velük, intézze a különböző dolgokat velük kapcsolatban. Ezt nem lehet számszerűsíteni.
Beszéltünk a váltott elhelyezésről is, de pont ez volt a baja, hogy akkor nem tud annyit dolgozni (amúgy nem hivatalos magánvállalkozó, tehát amikor dolgozik, csak akkor van bevétele).
Saját bevallása szerint nem tudja megoldani egy teljes hétig a gyerekek ellátását, már a nyári szünet is problémás neki, viszont ebben meg nem engedek, mármint a szünetek lefelezésében, mert egyrészről a gyerekeknek is jót tesz, ha többet vannak az apjukkal, másrészről nincs annyi szabadságom.
Nem akartam én is olyan anyuka lenni, aki mindenért ügyvédhez és bíróságra rohan és ki akarja zsigerelni a volt párját, a gyerekei apját, de egyszerűen nem látok más megoldást, mint a hivatalos utat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!